Câştigătorii la belciuge

Poet contemporan:
Lorena, am înțeles că te interesează să interpretezi cu casa închisă poemele unor poeți contemporani. dacă am înțeles bine, am pregătit ceva pentru tine. în fișierul atașat.
titlu.docx
open · download

Lorena Lupu:
unde şi când?

Poet contemporan:
dacă tu găsești o locație e super
eu sunt liberă
te ajut cu ce pot
mi-ar plăcea în club a

Lorena Lupu:
păi nu funcţionează aşa, iartă-mă te rog. eu sunt actriţă. pot citi pentru un poet sau altul, când are nevoie. dar de aici şi până să-i organizez eu eventul e cale lungă.

—–

E frapant cum unii oameni au impresia că pot, hodoronc-tronc, să se oploşească peste alţii şi să le dea ordine. Remarcaţi acel “te ajut cu ce pot” şi “mi-ar plăcea în”.

Coaie, trăi-ţi-ar familia ta şi bonul de achiziţie a mea de pe piaţa de negrişori, circuitul ajutorului în natură nu e “tu îmi faci mie o favoare că îmi oferi rara oportunitate de a recita poezie care, se ştiieee, e cel mai căutat cu spume domeniu în România”. Eu îţi pun la dispoziţie timpul meu şi bruma de forţă expresivă pe care o deţin la purtător. Dacă vreau.

În nici un caz nu sunt angajatul tău PR sau event planner căruia îi spui pe un aer arogant unde ţi-ar plăcea. Nu e treaba mea unde ţi-ar plăcea.

Când lansez eu cartea mea, eu merg să mă temenesc la patroni de crâşme, scriu comunicate de presă şi fac tamtam, iar invitaţii vin la final ca nişte flori de seră. Aşa e firesc să fie. E O FAVOARE că aceşti invitaţi susţin prin prezenţă şi talent noua mea creaţie. Nici în vis n-aş îndrăzni să pun problema “Hai, găseşte tu loc(aţie), eventual mai şi mătură prin ea”.

Dar nimic nu bate aroganţa sinistră a acelui “te ajut cu ce pot”.

Băi, puştilor, eu înţeleg că, doar pentru că părinţii vă iubesc şi vă dau mâncare moca, voi trăiţi cu impresia că lumea, în general, vă datorează chestii moca. Şi că voi “îi ajutaţi” oferindu-le ocazia unică şi fabuloasă de a face chestii pentru voi.

Dar viaţa reală nu funcţionează aşa, copilaşi. În viaţa reală, nimeni nu îţi datorează absolut nimic. Şi dacă cineva îţi întinde o mână, e pură bunăvoinţă. Atât. Iar dacă tu alegi să te pişi cu jet în bunăvoinţa omului, omul îşi va retrage bunele intenţii, şi le va băga adânc în anus şi o să te privească drept o flegmă de om tot restul vieţii tale.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

 1. wilheminaification says:

  :))) foarte tare!

  Tocmai mi-am amintit de un om al strazii:
  El: Da’ si mie 5 lei.
  Eu: N-am.
  El: Hai da’ si mie 1 leu, 2 acolo.
  Eu:…
  El: Eh, treaba ta. Eu te-am rugat.

 2. Joker says:

  Cuuum, tu nu DETII cluburile alea?..
  🙂

 3. Alex says:

  Pai nu se face el Eminescu? Pai nu moare el de boli venerice? Pai nu o sa iti para tie rau ca ai ratat sansa sa ai statuie ca Veronica Micle pe faleza cazinoului din Constanta?

 4. Dan says:

  Aaaa… povesti pentru copii poti sa citesti? E pe bune 🙂 Sala as avea…

 5. Lorena Lupu says:

  Dan: Dacă nu e trolling, dă-mi un mail cu detalii pe birou@lorenalupu.com.
  Precizare: dacă în loc de detalii serioase îmi trimiţi poză cu penisul, am o colecţie cu cururi de mămăi de 80 de ani ca reply.

 6. Dan says:

  Sunt in discutii si daca am ceva concret iti scriu. Nu voi abuza de timpul tau trimitand mailuri aiurea, Cat despre poze… putem face si o expozitie de fotografie 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: