Ce nu vor să înţeleagă lătrăii de grase

Un blogger sugaci de atenţie bate azi câmpii ţinând morală graselor. Fără să priceapă că fiecare fiinţă pe care el o categoriseşte scurt şi cuprinzător “o grasă” e un om cu traume imense datorate felului în care arată şi felului în care a fost tratat de idioţi de calibrul domniei sale. Şi multe “slabe” sau “medii” idem. Multe “bunăciuni” după ratingurile mulţimii au fost “grasele” câte unui antrenor idiot.

Pentru că m-am săturat de pule proaste care au impresia că pot impune reguli unor femei cărora nu le dau de mâncare, nu le plătesc fees de imagine şi implicit, nu le pot impune condiţii, hai să combatem argumentaţia bloggerului-sugativă, punct cu punct, cum ne place nouă.

1. Aşa-numita “feminitate” e strict în ochii privitorului. Eu nu am nici un avantaj direct de pe urma numitei feminităţi, nu-mi umple puşculiţa, nu-mi dă un drink free în plus la cârciumă, nu-mi pavează drumul cu aur.
Singura formă de feminitate pe care mă interesează s-o asum e pe scenă, când sunt plătită pentru un rol care implică asta, sau într-o poveste de dragoste, când tandreţurile mă abundă de la sine.
Restul lumii mă poate scărpina la coaie în pace.

2. Bloggerul sugaci ne zice cum sufletul şi mintea nu contează. Să mori tu!
Pui fizicul unui om înaintea spiritului, energiei şi calităţilor lui umane strict dacă îl analizezi ca partener sexual. Sau dacă îl plăteşti ca model pe catwalk. În rest, nu e absolut deloc problema ta câte kilograme are, atâta timp cât îşi plăteşte toate cele trei bilete la cinematograf.
Sau îţi doresc nişte colegi de lucru slabi ca varga, dar cu personalităţi toxice şi intrigante, să descoperi şi tu ce aberaţii emani şi să duci buchete imense de flori tuturor graselor pe care le-ai nedreptăţit reducându-le la suma kilogramelor lor.

3. Puţopalm… ăsta, pardon, sugativa ceartă grasele că fac numai headshots pe contul lor pe Facebook. Alt lăbar asemănător le certa acum câteva zile că se expun prea mult şi se îmbracă mulat.
Încă o dată, că poate nu s-a înţeles suficient: nimeni nu are vreo datorie să vă satisfacă estetic pe voi, loserii random. Nimeni nu vă datorează o imagine perfectă. Viaţa nu e un casting de fotomodele, iar voi, lăbarii fomişti, nu sunteţi directori de casting peste Facebook sau Instagram, să decideţi cine trece şi cine nu.
Sunteţi nişte inşi oarecare şi, probabil, 80% dintre grasele pe care le lătraţi ar alege, dintre voi şi un castravete mai voluminos, castravetele. Că ăla vine cu ţipla inclusă.

4. Băiatul povesteşte că bărbaţii au răbdarea scurtă şi ejaculează repede la grase, sau ceva de genul. Eu zic că e un punct de vedere subiectiv. Am cunoscut bărbaţi care îmi făceau cu mâna lor de mâncare, că le plăceam mai grasă. Ceea ce coincide cu imaginile mele mai dodoloaţe din anumite perioade de timp. Cel mai penibil lucru e să te decretezi purtătorul de cuvânt al masculinităţii.
Iar povestea cu răbdarea bărbaţilor merge servită unei singure persoane. Iubita din dotare. Dacă există şi când va exista. Pe restul lumii ne doare în cur de răbdarea bărbaţilor şi când o să ne pese de ea, anunţăm noi.

5. Blogărul se vaietă cum i se răspunde că lasă, merg la sală, şi lucrul nu se întâmplă.
O femeie se duce la sală dacă are motive. Un bărbat suficient de mişto pe toate planurile încât să-şi dorească să fie perfectă pentru el. Să-şi dorească ea, nu să-i impună el. Poate tristache nu e atât de mişto încât să merite să te abţii de la ruladă de pui cu caşcaval, ciuperci şi smântână pentru el. Şi nici de la cartofi prăjiţi cu telemea rasă deasupra. Avem o singură viaţă. Şi un fel de mâncare gourmet e o experienţă infinit mai orgasmică decât un bărbat care fute mediocru.

6. Că vai, de ce nu mâncaţi salate?
R: Că nu vrea pula noastră care nu-ţi datorează nimic.
6bis. De ce nu mergeţi să alergaţi?
R: A se citi răspunsul de la 6.

7. “Nu înțeleg că toți cei din jurul lor care nu sunt în stare sa le spună “femeie, arăți că o balenă eșuată” sunt niște ipocriți sau ipocrite.”
Sau nişte oameni care înţeleg că NU e treaba lor câte kilograme are o persoană care nu le datorează direct socoteală. După cum am explicat mai sus în câteva subpuncte. Rolul omului e în primul rând propria fericire, dacă e singur, sau fericirea comună, dacă e într-o relaţie, şi abia în ultimul rând către deloc fericirea optică a unora oarecare.

8. “Nu există motive medicale pentru a nu putea slăbi.”
Băieţică, dacă prostul nu semnalizează, parcă nu e prost destul. Mai deschide o carte, mai fă un cornet.

Dragi femei,
Dacă vreţi să slăbiţi pentru propria sănătate şi stare de bine, e perfect. Dacă vreţi să slăbiţi din cauze profesionale, cum slăbesc eu pentru câte un rol, e perfect. Dacă vă place shaorma cu de toate, e perfect şi aşa. O cumpăraţi din banii voştri personali, şi nu aveţi nici o obligaţie faţă de nimeni să arătaţi altfel decât vă simţiţi confortabil să arătaţi.
Nu, valoarea voastră nu constă în kilograme, ci în ce aveţi în minte, suflet şi competenţe. Şi viaţa voastră nu sărăceşte cu nimic dacă refuză câţiva puţoi impertinenţi să vă fută. Nu e ca şi cum ar fi avut cu ce, in the first place.

Gata, plec să alerg. Dar nu că mi-a zis puţoiul sfrijit şi acneic, ci pentru că mă pregătesc de câteva joburi plătite.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

21 Responses

 1. momovimar says:

  E cât se poate de mişto articolul tău! 😀

 2. lavinia says:

  Am văzut și eu ce propovăduia individul neiubirea pentru grase.
  Am trecut printr-o luptă groaznică cu tulburările de alimentație și vine cutărică să spună că ține doar de voință. E mai mult decât atât. Muuult mai mult, inimaginabil de mult. .
  Dar trece cu iubire.

  Ps.
  Mi se pare numa’ bun mesajul transmis. Parcă ar fi de la o mamă care spune “I was there”.

 3. Oana Arion says:

  Foarte tare articolul!!!

 4. Ca om ce se luptă cu kg (în vreo 10 min. plec la sală), îți mulțumesc. Aferim!

 5. Apostol Gabriela says:

  Brava! Desteapta esti, sa fii sanatoasa, femeie!

 6. Ionuț says:

  îmi place cum toate femeile se susțin între ele pe aici prin comentarii. deși greșit abordat și formulat, substanța articolului e corectă. dar sunt curios, lăsând un anumit grad de ipocrizie la o parte, câte femei gândesc la fel și invers, în cazul bărbaților? că eu sunt mai plinuț și m-am confruntat cu extrem de multă respingere și batjocoră în egală măsură de la tipi și de la tipe. Și deși multe spuneți că nu contează atât de tare aspectul fizic, sunt curios câte ați avut un partener mai plinuț până acum? pentru că pe mine nu m-a acceptat nimeni până acum… 🙂

  • Lorena Lupu says:

   articolul e o reacţie şi ia pe puncte ce a aberat ăla. nu e concept propriu. ideea e că mi se pare greşit să priveşti un om strict ca pe o potenţială bucată de carne din care să extragi plăcere. un om e un om. poate fi coleg, prieten, rudă.

 7. radu says:

  Omuleţul e doar un troll, a mai explicat cineva pe net care e stilul lui. Ia subiectele sensibile şi creează contradicţie, agită lumea, ba mai scrie o poveste inventată, am un prieten care cică a lăsat-o gravidă pe una, sau mi-a scris o cititoare că nu ştie dacă să divorţeze de bărbat că a ajuns invalid după un accident. E şi ipocrit pentru că se leagă doar de femei, de parcă un bărbat gras şi chel e o plăcere pentru o femeie să îl aibă prin preajmă, doar fiindcă teoretic ar avea penis. El a fost gras o scurtă perioadă de timp, a mâncat ca un bou şi trollul nutriţionist din el dă sfaturi deja la toată lumea. Prietena mea a fost la o nutriţionistă, să o ajute să îşi ducă greutatea mai jos, a plătit bani mulţi i-a făcut regim, cu sală şi diete dar amândoi am stabilit că aşa ceva nu poţi să faci pe termen lung dacă ai un job solicitant, stres şi alţi factori, adică poate slăbeşti dar pui la loc cum ai pus şi altă dată dacă nu ai timpul ăla, cică voia pentru mine să slăbească că aşa vor barbaţii femei slabe.

 8. Eu sincer, ii doresc tot bine din lume la individ dar,cu o conditie : dar-ar tiroxina in el cand ajunge la andropauza si sa se chinui toata viata sa-i gaseasca dozajul.

 9. am halit litere ,se vede ca-s cu foamea in glanda 😀 😀 😀

 10. George says:

  Din mare poti sa te faci mica, da’ din mica, nu poti s-o faci mare. E pe viata. si doare. :))) Sic.

 11. Ratacind pe net says:

  Cateodata imi pare rau ca nu am fucking facebook sa raspund unor comentaci. Asa ca folosesc spatiul de aici (si multumesc pt ocazie).
  Un Gogu Tibi Oprea spune de tarie de caracter. Pai ia zi mai Gogule, de cate ori te-ai facut praf, de cate ori ai mintit, ai inselat,(si lista poate continua). Dar te crezi ok, pentru ca nu esti gras. Pentru ca grasii, si doar ei, nu au tarie de caracter. Spui ca nimanui nu ii pasa de scuze si lamentari (tipicul baietas care se crede autosuficient, cu educatie spartana care ia viata in pieptul dezgolit). Stii, pe principiul asta, reciproca este valabila. Nimeni nu da doi muci pe “principiile” tale.
  Observ si eu o mana de putopalmisti care urla cat ii tin rarunchii. Conform lor, poti sa fii un/o betiv sinistru/sinistra, un jeg uman, o ratare mizerabila, criminal chiar, drogat in ultima faza, inecat in propria boratura, doar sa nu fii gras/a, ceea ce e subuman. Si asta pentru ca undeva in mintea lor bolnava isi inchipuie ca lumea este bordelul lor personal, unde oamenii exista DOAR ca sa ii incante pe ei. Intr-un manual vesel numit diagnostic and statistical manual of mental disorders este clasificat drept “narcissistic personality disorder”. Newsflash retards: NIMENI NU TRAIESTE PENTRU INCANTAREA PULII VOASTRE!!!
  Si pentru d’alde Freddy Nicoara-pace tie, cu instinctele animalice si carnale – poate te ajuta o vizita la zoo?

 12. Vlad says:

  Articol apreciat si sharuit de grase proaste si nefutute. Ca-i mai usor sa spui ca problema e la altii, atunci cand friptura e atat de delicioasa iar curu cat un autobuz cere efort pentru a fi ridicat din scaun.

  Prost şi nefutut e comentatorul. N-a înţeles ideea principală a textului: că nu e treaba lui cât de mare e un cur pe care nu-l hrăneşte direct.

  Si da, sa nu uitam – daca e aprobat comentariul – eterna scuza a romancelor cu fizic ce rusineaza chiar si balenele: probleme cu glanda, dom’le. E oarecum amuzant cum toate grasele au probleme cu glanda in timp ce se indoapa cu prajituri, mc donalds si kfc. Singura exceptie de la dieta asta o constituie saorma cu de toate.

  Fraiere sunt româncele că îşi caută scuze. Unicul răspuns corect este: nu te fute grija.

  Iar prin parcuri, la alergat sau pe bicicleta doar cateva ametite. Restul stau pe o canapea indopandu-se cu fastfood si/sau dulciuri. Din motive de glanda. Si pentru ca lumea ar trebui sa le aprecieze pentru sufletul lor, uitand insa ca oamenii apreciaza pe cine vor ei (ca-i libertate), nu pe cine vor grasele proaste si nefutute.

  Şi în continuare: nu îţi cer ţie bani de fastfood şi dulciuri, nu te fute grija.

  Si da, intre o grasa si o piti proasta, da care are sub 70 de kilograme si nu mananca un porc intreg la cina, aleg pitipoanca. Macar aia are mai multa incredere in ea si mai mult respect pentru sine decat o grasa care se plange ori ca barbatii sunt porci pentru ca nu le plac grase, ori ca problema e la glanda.

  Eşti liber să alegi ce vrei tu. Însă mă tem că piţipoanca nu te va alege pe tine, ci milionarul care o duce în Tenerife.

 13. Ioana says:

  This made my day !!! Unii oameni sunt bolnavi (si nu vorbesc in sens rautacios). Vorbesc cat se poate de serios. Omu’ e bolnav si propovaduieste nebunia. Aici e si problema. Pe unii nu-i ajuta nici psihologul…Mi se pare foarte buna reactia. Chiar cred ca era nevoia de ea. Pana la urma ura aceasta a lui e justificata si la el de niste traume, dar frate, incearca sa ceri ajutor! Ocupati viata cu ceva mai cu sens! Nu-i ok sa propovaduiesti nebunia ta!

 14. Vlad says:

  N-a înţeles ideea principală a textului: că nu e treaba lui cât de mare e un cur pe care nu-l hrăneşte direct.

  Articolul asta al tau urla a “Da’ de ce mortii mamii lor de barbati nu le plac grasele?”, domnita. Chit ca constientizezi asta sau e doar subconstientul tau care urla. Si evident ca s-a rasculat in mataluta spiritul de luptatoare si ai sarit repede sa te iei de un bloager care a zis ceva de grase. Ma rog, ai si matale oarece dreptate daca cumva ala a scris altceva decat de “da’ ia mai da-le-n colo de balene”.

  Însă mă tem că piţipoanca nu te va alege pe tine, ci milionarul care o duce în Tenerife.

  Altii se tem de bau-bau, matale te temi ca n-am si eu o fatuca pe care s-o duc in concedii in Tenerife. Pai, ce sa zic, nu cred c-o sa dorm bine la noapte din cauza temerilor matale, domnita.

  Na, in loc de incheiere:

  Chiar nu ma fute grija cat, cum si unde mananca romancele. Din partea mea pot sa se indoape cat vor, ca oricum nu-s in targetul meu – imi sar in cap aia de greenpeace, cica nu-i ok sa vanezi balene. In schimb ma amuza extrem de mult fiinte ca dumneata, domnita, care urla cat le tin bojocii ca si grasele-s oameni.

  Off-topic: daca traiesti din blogging, repara-ti mizeria asta de tema (ia vezi ce misto se ascund campurile de la comentariu daca maresti zona de comentariu) si fa ceva cu culorile astea, ca arata a voma de pisica (violet cu galben, serios?). Si desi n-o sa ma crezi, nu incerc sa te jignesc cu offtopicul asta.

  • Lorena Lupu says:

   ghinion, grasele chiar sunt oameni. că vă convine vouă sau nu.
   că grasele plac sau nu bărbaţilor – e fix problema bărbaţilor, atâta timp cât bărbaţii nu încep să emane verdicte şi să le umilească public.
   în fond, nici mie nu-mi plac bărbaţii săraci, dar asta nu înseamnă că o să încep să îi calc în picioare, sau să urlu la ei de ce nu se îmbogăţesc să-mi placă mie.
   e problema lor. şi nimeni nu are de ce să-şi adapteze viaţa la ce-mi place mie.
   idem, o grasă nu are de ce să-şi adapteze viaţa la ce-ţi place ţie. nici o femeie care munceşte şi se întreţine cu forţe proprii nu are de ce să tolereze să fie umilită public de un răhăţel care nu contribuie cu nimic la fericirea ei şi nici nu are de ce să fie interesată de opiniile acestuia legate de persoana ei.
   aşa cum mie nu-mi pasă cum crezi tu că ar trebui să arate blogul meu. e take it or leave it.

 15. Adi says:

  Comentez de pe canapea, am o shaorma în poale, and I really don’t give a fuck.
  No, kidding.
  Serios vorbind, mă căutași și eu de glandă la un moment dat. Zic, să aflu dacă e ceva în neregulă, să mă tratez. Draci, se pare că doar mănânc prea mult. Analizele au ieșit ok și am sărbătorit cu o pizza (DA FRATE, UNA ÎNTREAGĂ) și o cola.
  Bărbată-miu nu m-a părăsit după 12 ani (deși, mind you, când ne-am cunoscut, eram o mânuță de om, obișnuia să mă arunce pe umăr când vroia să meargă undeva și eu nu), copilu’ nu se strâmbă și uneori chiar îmi zice că mă iubește (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), și sincer, e mai important faptul că mi s-a rupt o unghie, decât că Ghiță Pulămică se strâmbă la mine pe strada.

  Și ca să fim serioși, tu ăla de judeci și scuipi cuvinte (aici intră mulți și multe), chiar vrei să enervezi o grasă? Mami, îți stă rău cu toți dinții în gură și coastele întregi? Că dacă-ți dau un brânci cu șoldu’, vezi Grecia din fugă.

  Un P.S., ca răspuns lui Ionuț. Eu l-am cunoscut pe actualul meu soț la 17 ani. A fost gras, foarte slab, sărac, bogat. Nici unul din lucrurile alea nu m-a făcut să îl las, nici înainte să ne căsătorim, și în nici un caz după. Se zice că trebuie să ne îndrăgostim cu ochii închiși. Eu am făcut-o noaptea (într-o terasă, la un vin, nu te gândi aiurea că eram minoră. Oh shit, nici vin nu ar fi trebuit sa beau… oh well.), nici nu mai știam cum arăta a doua zi (și aici chiar vorbesc foarte serios), dar am știut că vreau să îl văd cât mai des de atunci încolo.
  Îți doresc să nu te /accepte/ nimeni niciodată. Îți doresc să te dorească! Toleranța uneia care vede cu greu peste aspectul fizic nu e ceea ce cauți. Cauți pe cineva care te va dori indiferent de cum arăți. Și crede-mă, cineva o va face. Și sper ca sentimentul să fie reciproc atunci când se va întâmpla.

 1. July 23, 2020

  […] general. Pentru simplul fapt că există. Atunci, îl cunoșteam mai puțin și i-am administrat mătărânga lorenistică full force și full effect. Pentru că nimeni nu-ți datorează raport pe numărul personal de kilograme, dacă nu le-a […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: