Iar propun unii închisoare pentru idei?

Când am văzut USR-iștii din listă că sharuiau de zor prostia aia de proiect de lege care propunea închisoare pe zece ani pentru idei comuniste, am văzut negru în fața ochilor. Again.
Frățică, să ne înțelegem. Eu îmi doresc mai mult decât oricine un partid nou, pe care să-l votez. Îmi doresc mai mult decât oricine să vină politicieni noi, nedeprinși cu tertipurile corupției, capabili să livreze un buget anual la timp, nepuși foarte tare pe căpătuială proprie.
Dar ideea de a respecta libertatea opiniei este cărămida de bază a unei societăți democrate.

Apucăturile astea dictatoriale, să interzicem medicina germanică și antivaxerii la televizor, să dăm închisoare pentru idei comuniste, să legitimăm crima ideii și a gândului, mă sperie.

Multă lume s-a întrebat de ce a fost nevoie să existe o confruntare televizată între Ovilia Știr și un medic bun, solid, competent, care e în stare să prezinte informație într-un mod matur și autoritar.

Răspuns: PENTRU CĂ ASTA E MANIERA DEMOCRATĂ DE A COMBATE IDIOȚENIA. S-o pui față în față cu maturitatea, cu cunoștințele reale în domeniu, și să dovedești – nu prostului, ci celor de pe margine – care e realitatea.

Deși, după umila mea părere, Ovilia face doar actorie. Nu crede o iotă din ce aberează, doar a detectat o sursă foarte bună de venit în producătorii de produse homeopate și pietre cu potență magică. Ăștia au bani gârlă. V-am povestit că m-au contactat unii care făceau cursuri de noua medicină germanică și mi-au oferit dublul sumei pe care o cer eu de obicei pentru un advertorial. Pentru că au un talent deosebit să inițieze divorțuri între cretin și banii lui, și au nevoie de persoane vizibile, să propage bullfecala.

Da, Lorena, va spune comentacul hater, dar dacă Ovilia Știr și Rododendroana Pelin iau bani grei să mintă lumea, nu mai bine interzicem?

Nu.

Pentru că interdicția naște mania persecuției.

Cu cât omul are minte mai puțină, cu atât faptul că interzici impostura îl va convinge mai tare de existența unei conspirații oculte care nu vrea să avem lucruri frumoase.
Cu cât omul e mai prost, cu atât are mai multe frici și mai multe uri. Pe tot ce nu înțelege și pe tot ce îl depășește.
Iar în momentul în care începi să interzici lucruri, nu faci decât să-i alimentezi fricile şi urile.

Pune index pe idei comuniste acum, și cu toți nostalgicii comunismului, și ai statului care “ne dă pomană”, şi cu copiii / nepoţii lor educaţi să creadă în acest paradis al bunăstării servite pe tavă, te asiguri că în zece ani, România va fi mai comunistă decât Cuba lui Fidel Castro.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Mihaela says:

  Fata draga, cu fiecare articol imi place tot mai mult si mai mult despre tine. Si simt nevoia sa ti-o spun din cand in cand. Esti de cursa lunga, te autodepasesti, ramai fidela lucrurilor in care crezi, nu dai doi bani pe mainstream si pe popularitate trecatoare la prosti, esti cu picioarele pe pamant si desi aparentele la tine sunt cu tepi, esti tare misto la minte. Ar trebui la vremea asta sa cam ai un public cernut care sa iti citeasca articolele ca pe desertul zilei. Sa-ti fie bine !

 2. Lorena Lupu says:

  Mulţumesc frumos, mă flatezi.

 3. Ratacind pe net says:

  Iar amicii lor de alianta propun interzicerea consumului de fasole pentru ca produce basini, si alea cauzeaza incalzirea globala
  https://evz.ro/plus-mai-putina-fasole-flatulenta-oana-bogdan.html
  La faze din astea, vad 2 variante:
  1. Sunt asa de disperati dupa publicitate ca spun toate tampeniile, ca sa se vorbeasca tot mai mult despre ei
  2. High-level trolling

 4. Laurentiu Catrina says:

  sabloane din toate partile. problema romaniei nu e la picioare ci la cap. ele mereu au dus tara asta in directia buna chiar daca elitele ei au luat-o razna. si ar fi fost bine daca macar ar fi luat-o razna imprastiat si nu grupat sau incolonat dupa cate vreun nebun sau ticalos.
  amarastenii pe care ii injura toti se pare ca au fost mai pragmatici in anii 90 cand tranzitia s-a facut treptat si nu cu sloganul taranist :”alungati lupii!” urmat de avalansa celor 15.000 de specialisti care aproape au facut praf ce mai ramasese din economia de stat. tot ei i-au dat posibilitatea sa revina lui iliescu care a contribuit decisiv impreuna cu coruptul nastase la intrarea in nato si in ue si n-a mers pe cartea lui cvt.
  cand au fost rezolvate problemele de integrare, tot poporul asta i-a basculat pe ce doi si a pornit pe calea europeana a democratiei. ghinionul a fost ca elita in loc sa fie farul calauzitor al celor care aveau nevoie s-a transferat cu arme si bagaje in siajul unui ticalos bun de gura si a devenit militia spirituala a acestuia, un fel de suzana gadea colectiva care porcaia pe oricine spunea ca:” nu e bine, domnu chestor!” daca nu era ca ea.
  cei mai injurati dintre cetateni au fost pe urma pe caldura de foc ca sa voteze darmarea sistemului ticalosit sprijinit de “boierii mintii” dar au fost sabotati prin neprezentare de catre respectivii inteligenti, fapt care a contribuit la consolidarea democratiei tot prin intelepciunea celor multi care nu au iesit cu ciomagul in strada sa faca dreptate.
  si dupa zvarcoliri, transformari si chinuri elita a reusit sub supravegherea parinteasca a celor mai putin controlate institutii din stat sa nasca niste partidulete eterogene chinuite de talent si mai putin de competenta. aceste miscari controlate de neuroni sunt active de cativa ani si nu reusesc sa scoata din laboratoare niciun proiect, niciun program alternativa la cel al coruptilor si ticalosilor din psd.
  dimpotriva, scot pe banda rulanta numai idei tampite, divizoare si era sa uit de ura, de violenta care tot colcaie in mesajele respectivilor.
  ajungand in zilele noastre si trecand tangential pe langa palma data cu piciorul in 2016, boborul a mai facut o nefacuta. nu s-a prezentat la ultimul referendum dand un mesaj clar ca il doare in cur.
  asa ca trag speranta ca prostii cu carte vor intelege macar la urmatoarele alegeri ca poporul majoritar e macar destept din inertie, daca nu din pragmatism.
  sa fie pace in lume si liniste, cum zicea tovarasul ion iliescu, ptr ca oamenii isi gasesc drumul lor precum apa care curge natural la vale, depasind orice obstacol.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: