“Femeie, fii slabă, graţioasă şi cu pula mare”

Încă de mică, femeia româncă primeşte instrucţiuni. De la oricine trece pe acolo. Fie că are treabă, fie că n-are. De cele mai multe ori n-are.
Bărbatului român nu-i dă nimeni instrucţiuni, exceptându-i pe propriii lui părinţi (care îi dau hrană, casă şi educaţie la schimb) şi angajatori (care îi dau bani), pentru că impresia generală e că poate să gândească foarte bine cu capul lui.
Dintre toate aceste instrucţiuni, de departe cel mai tare mă enervează cele prin care orice neica nimeni îşi permite să traseze femeii cum să devină în mod gratuit un element de decor cât mai plăcut pentru individul cu pricina.
Dacă te uiţi la o lampă în vitrină, nu te apuci să dai comenzi de stativ, abajur şi alte cele, pentru că ţi-e clar că nu e lampa ta. Ţi-e clar că poţi face asta doar cu lămpile pe care le ai acasă, pe nume propriu.
Dar femeia româncă nu merită nici măcar respectul pe care îl are o banală veioză. “Mariţo, încearcă să fii sexy. Încearcă să fii graţioasă. Încearcă să slăbeşti. Încearcă să…”
Întrebarea cu care poţi tăia tot acest set de directive: “De ce m-ar interesa să fac toate astea? Ce obţin eu propriu-zis din numita încercare?”
Că şi tu, şi restul femeilor din univers, ştiţi să fiţi sexy atunci când chiar vă doriţi să fiţi sexy. Şi cu cine vă doriţi să fiţi sexy.
O grămadă de bărbaţi urinează cu boltă pe obligaţii pe care le au în mod real. Neglijează femei care chiar fac efortul să-i aştepte cu o cină caldă acasă şi cu o casă curată bec. Neglijează să plătească pensii alimentare pentru copiii lor, sânge din sângele lor şi carne din carnea lor, şi lasă tot efortul creşterii copilului pe umerii mamei.
Tu de ce n-ai urina măcar pe obligaţiile pe care nu le ai după nici un contract faţă de oameni cărora nu le datorezi nimic?
Fii graţioasă cu cine merită graţia ta.
Fii sexy cu cine îţi merită latura senzuală.
Fii o lady cu cine e gentleman cu tine.
Fii bună cu cine îţi dovedeşte că nu îţi ia bunătatea la mişto.
Pretinde, ÎNAINTE de a oferi.

Aşa măcar va exista un pic de echitate.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

14 Responses

  1. Alexandra D says:

    Am acasa un ditamai vibratoru pe care-l folosesc cu drag in curul celor care se ofera sa-mi ofere sfaturi necerute. Dupa care , daca mai doresc sa continue cu gargara il pot curata cu limba pentru labagiul urmator.

  2. Lorena Lupu says:

    :))

  3. jademan says:

    “Am încercat. Nu merge.” – Marița.

    😀

  4. miryam rhod says:

    Toata povestea provine, din pacate, din entalitatea neosa romaneasca din tipurile (mult prea recente inca), unde rolul femeii era cu era. trebuia sa aiba saraca su zestre, sa fie si frumosa, si sexi, si gospodina, poate-poate o lua-o unul (betiv, ciunt, nerod, whatever) de muiere. De asta si auzi sfaturi din astea de la babe (ele sunt binevoitoare in legea lor, atat stiu din nefericita lor existenta)
    .

  5. Ratacind pe net says:

    Now now people… sa ne mai uitam si in gradina femeilor romance.
    Alea care isi cresc baietii ca pe minunea pamantului de ajung cacanarii sa creada ca totul li se cuvine. O psiholoaga zicea ca ii cresc asa in speranta ca baiatul, viitor barbat, “stalpul casei”, o va ajuta la batranete.
    Don’t get me wrong, apreciez total atitudinea ta. Din pacate sunt fooooaaarte multe proaste in tara asta.

  6. Ce bombeu obraznic turnat pe calapond are aia din poza :o)

  7. Nautilus says:

    Zice Mariţa, după ce a făcut o excursie în Thailanda: “Dorele, or fi pe lume femei care să fie şi sexy, şi graţioase, şi cu muşchi, şi capabile de o zi de muncă fără pauză, de o seară de băut fără pauză, de o noapte de futut fără pauză şi de un mic dejun cu fresh de portocale la pat a doua zi dimineaţa. Cu mica precizare că sunt femei numai după ce au făcut operaţia.”

  8. George says:

    io le-as zice sa fie sexy, doar ca sa incapa pe usa la maxi-taxi, pentru ca dimensiunile nu-l recomanda sa faca fata la invazia de fiinte umflate, din care nu stiu cum se face, da’ majoritatea sunt dudui.
    cine nu ma crede, inainte sa comenteze, sa se urce intr-un maxi d-asta, ca in autobuz, nu se vede. :)))

  9. Nicole Deac says:

    ce bine mi s-au potrivit gandurile tale ; astazi ma infasor cu ele si cand ma mai apuca vreo tristete, le accesez iar si trimit la naiba pe oricine

  10. Razvan says:

    Mie mi-a placut poza. 🙂

  11. Kandybelle says:

    Bravo!!

  12. Vlad Craioveanu says:

    Și bărbaților li se trasează drumul foarte clar: școlarizare, muncă, iei nevastă să îți facă copii, să ducă numele mai departe căcat pe varză (!), dai și tu o muie la curve să vă râdeți cu băieții… și cu nevasta nu te pui, o minți până o bați. Ah, copiii trebuie terorizați că altfel nu scoți oameni din ei și nu are cine te ține la bătrânețe. Cam asta e planul de viață care ți se dă de completat.

    • Lorena Lupu says:

      Dacă vrei. Dacă nu, you just dismiss it şi nimeni nu zice nimic, că doar eşti bărbat.

      • Vlad says:

        Esti “barbat” cat timp corespunzi SABLOANELOR de “barbat”. Care nu sunt in avantajul tau, ci in avantajul celor care le-au confectionat. Nu corespunzi, esti o boala transmisibila si vei fi tratat ca atare (incepand cu “mamica” , aia cu “dragostea de mama” etc.) . Chiar crezi ca absolut toti barbatii care par dobitoci chiar sunt dobitoci, sau joaca in rolul asta de groaza STATULUI, cel care “pastoreste” societatea? Mai ales ca unii joaca foarte prost rolul respectiv, se vede clar ca sunt pentru el… Tot mai putini, e adevarat: indobitocirea, stiintific denumita domesticire, este ca lupta de clasa in acceptiunea marxist-leninist-stalinista: se ascute incontinuu, ajungand sa elimine de la paturi largi de populatie l;la grupuri etnice, clanuri, mici familii apoi indivizii si ap[oi chiar trasaturile indezirabile ale ultimilor necorespunzatori…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading