Fleurs du Mall

Mi-a plăcut mult-mult-mult evenimentul Komartinului, de la Mall. Mi-a plăcut lumea, care venise să descopere lucruri, nu să dea cu parul. Mi-au plăcut trecătorii care se opreau să ne asculte, şi unii chiar rămâneau. Şi nu în ultimul rând, mi-a plăcut de Komartin, în această ipostază: cea de moderator. Suficient de sigur de sine, încât să nu se lase dominat, dar totodată suficient de galant, încât să nu încerce să te minimalizeze. Măcar de ar fi toate evenimentele publice la fel!

În fond, dacă e să fim sinceri, singura modalitate de a ne face cunoscute scrierile e să coborâm din apartamente / birouri / redacţii şi să ne facem auziţi prin propria noastră voce. Iar trecătorul din Mall, cel care nu ştie că ar trebui s-o urască pe Lorena pentru simplul fapt că nu permite nimănui să i se urce-n cap, acela vede cu mintea liberă un om şi opera lui. Scoate bani din buzunar să cumpere opera, sau nu. Atât.

Şi două reacţii:

Komartin

Quasiote

Komartine, ai pe viitor toată susţinerea mea în tot ce vei încerca să faci -dacă am cum să te ajut. Pentru că meriţi.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. joschilotii says:

  Te rog… citește-ne și nouă, aici la tine acasă… pe blog. 🙂

 2. quasiote says:

  Lorena, mă bucur că ai făcut o legătură cu postarea mea. A fost prima dată gând te-am auzit citind și a fost o experiență plăcută pentru mine.

  Q

 3. Lorena Lupu says:

  e o postare faină, era normal să fac legătură. 🙂

 4. mefisto says:

  Faine erau, cred, si comentariile care au fost sterse pe blog.

 5. half-jobless Aliona says:

  Pentru ca am intarziat si n-am mai prins lectura ta de la Mall (jur ca m-am ratacit in orasul asta mare si negru, sau intunecos, metrouri, garduri…), am pornit spre casa in 5 minute dupa ce am vazut ca ai plecat. Nu se intampla nimic si nu aveam stare sa astept (din motive psiho-emo-personale); si nu am mers decat sa te ascult citind din Hyde Park… S-ar putea numi ghinion; eu ii spun “me vs. Bucharest”, faza incipienta de adaptare, anyway… Daca mai organizeaza Komartin astfel de evenimente, la care vei citi si tu – sau daca vei avea lecturi in alte parti – keep us informed. Multumesc.

 6. fara nume says:

  esti naiva in acest caz.
  1. Komartin stie sa modereze un eveniment, e una din posturile in care chiar ii sta bine si stie sa joace rolul – aici nu te-ai inselat
  2. in schimb gresita rau fraza finala, incheiata cu “pt. ca meriti” (mare prudenta si la “în tot ce vei încerca să faci”, mare de tot!). poate daca ai sti ce a spus si ce spune despre poezia ta n-ai mai fi asa de sigura ca merita sprijinul. daca ai sti, la fel, cum te-a vorbit si te vorbeste pe la spate (inclusiv vizavi de evenimentul pt. care il lauzi – atentie, nu ma refer la ce spune public, ma refer la ce spune cand il intreaba cineva de ce spune public ce spune) cu atat mai mult ti-ai opri vorbele apreciative la adresa lui. Sau mai degraba ai face o postare in care sa arati cu varf si indesat ce fel de om e :)). dar tu nu sti asta, inca nu. dar candva te vei prinde. sunt, din cate observ, toate premisele ca sa se ajunga si acolo.

  PS: nu e nevoie sa lasi comentariul pe blog si in nici un caz sa-mi verifici ip-ul – ai fi poate dezamagita. dar mult, mult mai dezamagita vei fi dupa ce il vei cunoaste pe komartin la adevarata lui fata.

  altfel, felicitari, creca a iesit misto evenimentul, cum era si normal.

 7. Lorena Lupu says:

  fărănume, eu prefer acuzaţiile cu nume. eu nu am făcut nicăieri pe anonima să-i înjur pe ruse şi vlaşin, i-am înjurat asumat şi cu semnătură. de ce nu ai sânge-n vene să faci la fel?

  până la proba contrarie, komartin rulz.

 8. fara nume says:

  🙂

  nu l-am injurat pe komartin. si ar fi si pacat sa stie cate lucruri au ajuns la mine din imediata vecinatate a lui. nu de alta, dar s-ar mai injura cu inca vreo doi :))

 9. coramica says:

  Lorena, am primit pe blogul meu un mesaj in care o doamna se interesa de o editura caresa- publice o carte de poezii ilustrata. Daca te rog, poti sa ii dai tu niste sfaturi? Asta, daca nu te deranjeaza. Imi cer scuze anticipat.

 10. Lorena Lupu says:

  fara nume: genul ăsta de bârfotecă aluzivă, tipic românească, mă dezgustă. hai să încheiem aici.

  coramică: transmite-i din partea mea să caute cu răbdare, aşa cum am căutat şi eu doi ani. nu va găsi cu una cu două aşa ceva, dar îi urăm succes!

 11. komartin says:

  mulţumesc, Lorena. eşti invitată, în prima ediţie din martie, la Institutul Blecher. asta ca să nu umblăm cu aluzii şi vorbe stupide. aş vrea să vii să citeşti la clubul de lectură pe care-l organizez, pe 3 martie, împreună cu Alex Potcoavă de la Timişoara. dar aş vrea să vii cu texte noi, care nu au apărut încă în vreo carte. hai, ştiu că poţi, ai aproape o lună la dispoziţie 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: