Gâlceava dintre poliamoroși și p***palmiști

Am fost ocupată cu propriul meu balamuc zilele astea şi am ratat scandalurile altora. Glumesc. Scandalurile altora nu mă interesează ca regulă generală. Dar e un subiect care bântuie pe Facebook în ultima vreme, aşa că vreau şi eu să discut puţin despre el.

Practic, s-au creat două tabere în conflict. Pe de o parte, o gaşcă de artişti independenţi şi prietenii lor, care şi-au creat un grup de Diversitate în Relaţii. Cam cum făceau şi hipioţii pe timpuri. Faptul că artiştilor le place sexul, şi în general cu mai mulţi, nu e o noutate. Ăştia îşi asumă. Câtă vreme e cu consimțământul și participarea entuziastă a tuturor celor implicați, nu văd problema.

Cealaltă tabără e formată exact din viermii lurkeri nefutabili puţopalmişti “tradiţionalişti” care aveau o problemă cu faptul că un studio mi-a oferit un onorariu consistent pentru o singură zi de muncă, în care am filmat un spot publicitar. Logic, lurkerii puţopalmişti n-au venit în viaţa lor cu vreo ofertă măcar echivalentă, să fac publicitate la lucruri care li se par lor nobile, drept care, sper că ne e clar tuturor că nu se califică să se pronunţe pentru cine să fac reclamă şi pentru cine nu. Răspunsul scurt: pentru cine plăteşte. Mulţumesc.

Ce s-a întâmplat?

S-a întâmplat că poliamoroșii își vedeau liniștiți de ale lor,  când, brusc, le-au sărit puțopalmiștii de beregăți, să-i înjure, să-i porcăie și să le facă pe femei curve, ștoarfe, panarămi și alte sinonime. Probabil să le facă și poze în metrou. Dar cu o înverșunare de ai fi zis că poliamoroșii le-au futut nevestele. Și mamele. În exact aceeași partidă, cum altfel.

Din ura cu care s-au năpustit puţopalmiştii peste poliamoroşi, ai crede că puţopalmiştii vor o singură nevastă, căreia să-i dedice viaţa şi visele lor până când moartea îi va despărţi.

Nimic mai greşit. Aceiaşi puţopalmişti sunt cei care trimit sute de mesaje private de hookup tot atâtor femei în ideea că a avea mai multe partenere sexuale e atât de tare. Aceiaşi puţopalmişti citesc siteuri de alt-right care le promit succes la MULTE femei. Deci, numărul mare de partenere e exact chestia cu care labele astea triste smârcâite pe faianță sunt ademenite de impostorii care ţin siteurile de pickup. Îndeobşte, impostorii sunt ei înșiși puţopalmişti bătrâni, care au obosit de labă şi au dat deja în delir, şi dacă-i întrebi, o să-ţi povestească şi cum au futut-o pe Beyonce în timp ce Jay Z se uita şi-i mai tampona de transpiraţie pe frunte.

Aşadar, dragi cititori, ce remarcăm la o primă lectură superficială?

Şi puţopalmiştii, şi poliamoroşii îşi doresc un număr mare de parteneri sexuali.

Şi atunci, o să întrebaţi domniile voastre nelămurite, care morţii lor e de fapt problema puţopalmiştilor? De ce, în loc să se bucure că iată, o comunitate cu care putem fraterniza în valori, au sărit cu spume la gâtul fetelor poliamoroase, să le facă curve, şi bărbaţilor poliamoroşi (care, lol, chiar fac ceea ce incelii visează în nopţile lor de labă încrâncenată, şi anume, sex cu mai multe femei), să-i facă beta şi cucks?

Ce înseamnă beta şi cucks, Lorena? o să întrebe cititorii mai în vârstă.
Pămpălăi. Fraieri. Păcălici.

Problema puţopalmiştilor este că, spre deosebire de poliamoroşi, ei vor MONOPOL ÎN A FUTE PE LÂNGĂ.

În relaţiile de tip poliamoros, accentul e pe respect reciproc şi pe reguli stabilite de comun acord. Partenerii sunt de obicei împreună de mai mulţi ani, se iubesc din toată inima şi se văd împreună în continuare, dar intensitatea pasiunii erotice a scăzut. Ceea ce, ne e clar tuturor, se întâmplă în orice poveste de dragoste, oricât de reuşită. Cam după al treilea an, energia sexuală se diminuează.

Oamenii care nu au nimic în plus se cam despart aici. Dar sunt oamenii care, dincolo de sex, chiar sunt extrem de apropiaţi, se susţin reciproc, au planuri comune, şi una peste alta, au o relaţie strict umană de nota zece.

Aceşti oameni, dacă trăiesc pe premisa egalităţii complete, şi nu prin noţiunea masculului deţinător şi a femelei – proprietate – pot decide de comun acord să introducă în vieţile lor şi sexul cu alte persoane. Cu condiţia să îşi dorească ambii acest lucru şi să nu existe resentimente.

Regulile poliamoriei diferă de la un cuplu la altul: unii o fac doar cu străini, alţii cu anumiţi prieteni, alţii au grupuri de Facebook şi formează o comunitate, alţii ies la agăţat împreună cu partenerul şi fac sex în trei cu persoana culeasă.

O dată mi s-a întâmplat şi mie, acum vreo zece ani, într-o vacanţă la Madrid, să mă agaţe un cuplu de spanioli tineri şi frumoşi, care erau căsătoriţi de patru ani şi în weekend ieşeau în cuplu să cunoască fete şi să facă sex în trei. Mi s-a părut interesant să încerc cum e, mai ales că nu mi se propusese asta niciodată. A fost absolut minunat, a semănat mai mult cu un act de dragoste decât cu un futai sportiv, iar după ce s-a terminat, am făcut cu ei ce fac cuplurile foarte apropiate în general după sex: am băut vin, am râs şi am glumit.

Deci, experienţa mea poliamoroasă a fost din perspectiva celui de-al treilea, nu din interiorul unui cuplu, şi chiar a fost specială.

În schimb, ce vor puţopalmiştii care, dacă-i întrebi, o să-ţi ţină tot ei un lung speech despre cum omul nu e născut monogam, şi prin om se referă doar la ei? Vor o relaţie în care ei să poată face sex în stânga şi în dreapta, frecvent fără consimţământul sau măcar ştiinţa nevestei – de aici şi noţiunea de “înşelat” – dar să deţină drepturi complete şi depline de exclusivitate asupra vieţii sexuale a femeii de lângă ei.

De ce sunt poliamoroşii beta şi cucks în mintea lor?
Pentru că ăia nu au un raport de ciobani care mână oile în ţarc cu femeile lor.
În mintea puţopalmistului, toţi bărbaţii vor numai asta, pentru că toţi bărbaţii sunt egocentrici ca ei.

În realitate: atât bărbaţii, cât şi femeile au dorinţe legate de mai multe persoane. Nu e mai curvă o tipă care îşi doreşte senzaţii noi şi un val proaspăt de pasiune decât eşti tu când trimiţi dick pics la 200 de persoane în speranţa că poate, poate, dă Dumnezeu să se îndure una şi de tine.

Unele cupluri pot stabili de comun acord o monogamie fermă şi fără concesii. Dar după cum se ştie, exact monogamia fermă şi fără concesii este cea erodată de “înşelăciuni”, din secunda în care intervine rutina sexuală. Şi nu vă pregătiţi să mă înjuraţi în secţiunea de comentarii: intervine.
Sau mă puteţi înjura în voie: tot intervine.

Sunt oameni care pot trece peste asta şi să renunţe la atracţia fizică faţă de alte persoane. Ceea ce e demn de tot respectul, din punctul meu de vedere.

Sunt oameni care nu pot, şi o ard lupi moralişti în societate, apoi armăsari în călduri în mesaje private, iar pe ăştia mă piş cu jet. Bag pula în morţii voştri de vome slinoase, ia hai să ştie şi nevasta ce faceţi. Voi aveţi drept în mintea voastră să vă guduraţi în toate direcţiile, în timp ce ea vă aşteaptă acasă, umilă, cu ciorba. Sincer, decât să fii nevasta unuia ca ăsta, mai bine faci videochat. Măcar din videochat rămâi cu nişte bani, pe când într-o căsătorie cu o jigodie muistă ca asta, doar cu obligaţii şi eforturi.

Şi sunt oameni care nu pot, drept care, decid să rezolve problema în cuplu, de comun acord. Echitabil pentru amândoi.

Că poliamoria nu e aplicabilă pentru toată lumea?
Evident că nu e. Cred sincer că suntem atât de diferiţi, cu nevoi atât de diferite, încât nu există vreun lucru care ni să se aplice identic şi mie, şi ţie.

Dar că poliamoria e o formă de erotism extraconjugal mult mai etică, demnă şi, până la urmă, plăcută, decât tradiţionalul înşelat pe la spate, cu clasicele scuze “bărbatul e bărbat” şi “toate femeile sunt curve”?

EVIDENT.

Aşadar, ca să răspundem la întrebarea: care era de fapt problema puţopalmiştilor care se lăbesc cu gândul la mai multe partenere, în privinţa poliamoroşilor care, opa, chiar au mai mulţi parteneri şi partenere?

Dacă e s-o reducem strict la esenţă: ei caută să nege femeii dreptul de a obţine plăcere sexuală în termenii ei personali. De aceea, nişte femei care trăiesc viaţa la care ei fantazează sunt curve. Şi bărbaţii care nu au raport de vătafi de sclavi cu propriile iubite, beta şi cucks.

Eu, sincer, nu mai am răbdare, în 2019, de nici un bărbat care foloseşte termenul “curvă”. Faptul că te mânjeşti pe la bot de acest termen spune despre tine că în continuare ai impresia că femeile ar trebui să se abţină de la propriile bucurii, strict de frica păreriştilor ca tine. Dacă nu porneşti în dialog de la premisa că fiecare om vine cu un set propriu de priorităţi şi dorinţe, şi te minţi singur că doar ale tale contează, eşti prea prost să meriţi o relaţie.

Nu, nu toate femeile sunt poliamoroase. Dar nu ai nici un motiv să le latri pe cele care sunt. Găseşte-ţi una dispusă să-ţi ofere numita exclusivitate. Şi – aici vine kickerul: pregăteşte-te să oferi aceeaşi exclusivitate la schimb.

Poţi? Dacă nu poţi, ia un cur de loc în banca ta şi nu rata spectaculoasa ocazie de a tăcea.

***

 

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Ruxy_Bi says:

    Vorba aia: “Câinii latră, ursul trece”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: