Gigel și energizantele

Se comentează uneori cât de dezechilibrată e generaţia tânără de azi. Şi de fiecare dată întrebarea mea este: cine îi educă de îi face dezechilibraţi?

Un minor nu are discernământ. Copiază ceea ce vede şi i se pare edgy, badass şi cool. Şi când intră în imagine personaje ca acela pe care urmează să vi-l arăt, e cam clar că respectivul minor, dacă încape pe mâna ăstuia, nu are nici o şansă să îşi însuşească un comportament de bun simţ vreodată.

Să vizionăm împreună acest clip.

@lucianpopaoficial

Replying to @Florentina.q Le-am spus elevilor mei sa nu mai bea Hell si vorbesc degeaba‼️ Poate acum va intra in cap cand vedeti cu ochii vostri‼️ #hell #hellromania #interzisenergizantele #redbull #energizante #monster #taurina

♬ original sound – Lucian Popa

Acest „domn” – nimic din ce face nu-l recomandă ca domn, după cum veți vedea, dar nah, rămânem la termenul uzual – e cadru didactic la Liceul Militar din Craiova. Profesor de sport, antrenor sau ambele. Postează des clipuri în care hărțuiește diverși elevi și se minte cu convingere că o face pentru binele lor. Dar măcar în acele clipuri are decența să fie îmbrăcat complet.

Aici, ține neapărat, pe lângă scopul educativ pretins, să ne arate și pectoralii la prim-plan, că poate găsește, colateral, și vreo gâscă interesată de figurile lui de maskul ferok. Deși te ia dorul de mănăstire și etern celibat numai gândul că, la nervi, îți vandalizează casa cum vandalizează aici acest teren de tenis pe care îl declară „al lui”, deși în acte, probabil că e al Liceului Militar Craiova.

Ce declară că încearcă? Să-și dezobișnuiască elevii să bea energizantul Hell.

E adevărat că energizantele sunt dăunătoare sănătății? Orice băutură cu extrem de mult zahăr îți face rău, în plus, conținutul ridicat de cofeină poate da aritmie, mai ales copiilor și adolescenților. Ca să nu punctăm că taurina în doze mari poate avea efecte secundare ca durerea de cap, tulburări gastrice și, pe termen lung, boli de ficat.

Deci, o campanie de awareness pentru adolescenți ar putea fi o idee bună – dacă execuția nu ar fi harneală de dobitoc care e plin de mușchi și atunci are impresia că poate strica orice fără consecințe.

Ce face boul?

Cumpără un pachet de Hell și se apucă să le spargă și să le verse pe un teren de tenis, creând gropi, murdărind zgura și lăsând la final un jeg de nedescris, în timp ce nu ne explică nici o secundă de ce sunt rele băuturile energizante – am făcut eu asta, două paragrafe mai sus, clar, concis și fără să stric nimic, ci doar își încordează la noi tupeul de borfaș.

Eu nu beau energizante.

Nu le beau nu din cauza imbecilului ăstuia. Văzându-l cât e de prost și de agresiv, mai că-mi vine să cumpăr trei pachete de Hell și să-i dau duet pe TikTok să-i zic: Mulțumesc pentru reclamă!

Nu le beau datorită unei doamne doctor blânde și calde, care mi-a explicat frumos, normal, omenește, efectele negative pe care vi le-am punctat mai sus. FRUMOS. NORMAL. OMENEȘTE. Trei termeni care nu-l caracterizează pe animalul ăsta bătut în cap în nicio manifestare a lui.

Tonul și atitudinea doamnei doctor au avut efect. Atitudinea agresivă, golănească, antisocială a acestui bou sinistru, pe care nu știu cine a decis să-l lase în preajma unor copii influențabili, ar avea un singur efect, să fi fost eu eleva lui: reclamație la Ministerul de Interne pentru prejudicii cauzate instituției de învățământ și rele tratamente aplicate minorului.

Ne mirăm că elevii ăstuia termină cursurile lui și se apucă să tâlhărească apartamente?

Păi, uite ce învață ei la școală! Și nu la orice școală, ci la Liceul Militar. Învață faptul că, dacă nu-ți place ceva, e în regulă să spargi totul în jur, să-ți arăți nemulțumirea.

Evident că finalul nu ne arată boul adunând după el, pentru că genul ăsta de carcalaci nu adună niciodată după ei. Fac pariu că tot tanti Maria, femeia de serviciu plătită cu minim pe economie, a trebuit să strângă mizeria și să spele terenul, după demonstrația de prostie cu strigături a domnului profesor.

Eu, să fiu directorul școlii, aș face frumos un raport de constatare a tuturor stricăciunilor și l-aș pune pe ciumete să plătească prejudiciile din banii lui. Nu din impozitele mele. Că eu nu am spart doze de Hell cu el.

Eu știu să explic frumos de ce energizantele sunt dăunătoare, fără să mă dezbrac în țâțele goale și fără să sparg lucruri în jur.

În ce măsură se încadrează acest comportament în conduita militară?

S-a făcut atâta circ în cazul celor două femei care își beau cafeaua în pauză purtând sandale, dar nimeni nu spune nimic de individul ăsta care defilează gol și exhibă comportament distructiv pe un canal de TikTok dedicat minorilor, într-un clip creat ca răspuns pentru o fetiță de 12 ani?

Dacă generația tânără de azi e dezechilibrată, e cu un motiv. Iată ce fac adulții care se presupune că o îndrumă.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

  1. Jesse says:

    Generatia tanara de azi e dezechilibrata la fel ca si celelalte generatii. Atitudinea de cocalar mardeias intotdeauna a fost apreciata, pentru ca atat ii duce pe oamenii cu IQ subunitar, iar tara asta nu duce lipsa de astfel de specimene. In cartierul in care am crescut (unul cica relativ respectabil al Bucurestiului) nu exista “buna”, exista orice forma de interactiune prin care cei doi sa arate cat de “smecheri” sunt. Dupa 20 de ani, vad aceasi mizerie: trec acum cateva zile pe langa un liceu, unde pustii se adresau intre ei ca “smecherii “Ce faci ba, sarakie, hahaha”. E ceva foarte gresit in cultura tarii acestea (da, stiu, si in altele gasesti asa ceva, dar aici e deja dementa generalizata), de tin cu disperare sa epateze, sa socheze, sa jigneasca pentru a parea “smecheri”.

  2. Andrei says:

    Din ce am văzut pe TikTok, copiii îl plac. Știe cum să îi motiveze. Numai cine nu a făcut sport de performanță sau sport in general poate să spună că ăla defilează gol. Și-a dat jos tricoul fie că era ud leoarcă, fie că nu a vrut să transpire pe el. Nu înseamnă că dacă se îmbracă mai lejer e curv. Dau se aplică doar femeilor?

    • Lorena Lupu says:

      Unde se aplică femeilor? De câte ori m-ai văzut în ţâţele goale pe net?

      • Andrei says:

        sânii sunt diferiți de pieptul masculin, e valabil în majoritatea societăților moderne. O să vezi piepturi goale și în prime time la transmisiunile tv la diverse sporturi. De aia stă omul lejer la bustul gol, că nu e ilegal, imoral.

        • Mira Mincă says:

          Mulţumesc că m-ai făcut să râd!

          Boul ăsta nu stă la bustul gol fiindcă e ”lejer” ci fiindcă vrea să impresioneze cu fizicul de van Damme de Craioviţa. Fiindcă nu e acum decât pe terenul de sport, nu face niciun sport în care să aibă sens să defileze aşa.
          Şi mai bagi mult dublu standard?
          Fiindcă trebuie să trăiesc la fix aceeaşi temperatură ca el. Mă gândesc cât scandal iese dacă îmi dau jos cămeşa şi postez pe net

  3. Lucian says:

    Articol “fake news” de manual, conform definitiei “context fals: când conținutul autentic este îmbinat cu informații contextuale false”. N-au fost destule argumente reale pentru a sustine verdictul, si a fost nevoie sa fie inventate altele?

    De unde ai tras concluzia ca e cadru didactic la Liceul Militar din Craiova? Si ca terenul de tenis pe care il declara “al lui” e de fapt al Liceului Militar? Si de-aici toate fanteziile de dupa, stricaciuni imputabile, prejudicii de imagine pentru institutia de invatamant, Minister de Interne implicat, femeie de serviciu (platita din bani publici)… Sa nu mai vorbim si de gropile imaginare si de zgura murdarita (cum o fi aia?).
    Are clubul LUI, cu recenzii de la oameni reali, care isi duc copiii la antrenamente de tenis si la pregatire pentru traseele aplicative de la admitere.

    Nu esti de acord cu metodele astea de a transmite un mesaj? Ti se pare un cocalar libidinos, cu influenta negativa? Ai tot dreptul! Dar spune-o folosind fapte, cu inventiile doar iti pierzi credibilitatea!
    Si avem deja prea multa “presa” de doi lei care traieste pentru clickbait. E nevoie si de altceva (da, inclusiv de retractari cand e cazul).

    • Lorena Lupu says:

      Din ce scrie pe profilul de TikTok. În rest, dacă avea clubul lui, probabil că se lăuda cu el.

  4. Flo says:

    Asta e culmea – dublu standard all the way.

    Ce, daca ai aparut mai debracata in reclame incercai sa impresionezi vreun gascan sa il agati?

    Orice barbat care isi scoate tricoul agata gaste si orice femeie cu decolteu sau fusta scurta si-o cere nu?

    • Lorena Lupu says:

      NU am apărut dezbrăcată în nici o reclamă, iar ăsta nu are ce să caute dezbrăcat pe un canal dedicat copiilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading