Hai să omorâm farmaciste

Am un Helpnet în colţul străzii, dar prefer să mai parcurg 4 străzi până la o farmacie no-name. Una gen “Viorica”, “Tanţa”, “Consuela” – nu ştiu de ce farmaciile şi cofetăriile au neapărat nume de femei. Femeia îndulceşte, femeia otrăveşte, oh, yea.

De ce? mă veţi întreba voi.

Pentru că, dragi prieteni, farmacista de la Helpnet are nişte obiceiuri enervante de-ţi vine s-o baţi numa’n cap, să nu cumva să şchioapete, şi numa’ cu obiecte mari şi grele, să fii sigur că nimereşti.

Organismul meu e ca un motor vechi. Ştiu exact ce tratament pretinde, la simptome date. De exemplu: când vine câte un frig, începe să mă usture rău nasul. Semn că sinusurile mele nu-s de acord. Dacă îmi cumpăr o cutie de Sinupret şi iau trei zile din ea – Viva la Diva! – sinusurile mele se calmează. Mereu!

Dacă mă nimeresc în fustă şi e frig, am aceeaşi cistită recidivantă, care după două – fix două! – tablete de biseptol trece. De fiecare dată.

Dacă mă enervez rău, începe să mă doară ficatul. Stil “Cu nervii n-am nimic, DA’ CU FICATUL AM PROBLEMEEE!!” Tratament: silimarină. Mereu bună, mereu eficientă.

La început, făceam tâmpenia de a intra în acest Helpnet.

-Vreau şi eu nişte Biseptol.

Se uita pizda cretină la mine cu o privire de parcă aş fi zis “vreau să jefuiesc poştaşul care duce pensiile bătrâneilor din Adunaţii-Copăceni, şi să beau banii”, apoi începea pe un ton arţăgos de pizdă îndelung nefutută:

-Pentru ce vă trebuie??

Întâi am crezut că dacă-i explic, scurtăm.

-Pentru cistită, doamnă.

Dar pizdele de la farmacie au timp – program de 8 ore. Şi clienţi puţini, pentru că farmaciile “Săftica” şi “Tanţa” sunt mai ieftine. Şi trebuie să-şi umple timpul cu ceva, să simtă că muncesc.

-De ce nu vă duceţi la doctor, să vă facă analize, să vadă ce aveţi exact şi să vă trateze în consecinţă?? De unde ştiţi că biseptolul vă face bine? Dacă aveţi intoleranţă la el? Cotcodac-cotcodac-cotcodac-cotcodac-cotcodaac!!

Îmi muşc buzele până la sânge şi îmi înfig unghiile în podul palmei, tot până la sânge. Nu mă voi enerva, îmi zic. “Caaalm. Pe o maaare-nspumatăă / Un vapor navigaaa…”

-Doamnă, vă rog frumos să îmi daţi biseptol, pe răspunderea mea.

Altă rundă de cotcodăcit. Apoi îmi dă biseptolul.

Idem cu silimarina. Deja începuse să îmi fie o profundă târşă de brandul Helpnet. Dar ei ţin deschis mai mult, în timp ce “Viorica” şi “Leana” închid la 5. Şi într-o seară, simt că îmi dă târcoale o răceală.

-Bună ziua, patru pliculeţe de Fervex, vă rog.
-Pentru ce vă trebuie?????

Când sunt răcită, sunt ceva mai ciufută. De aceea mi-a sărit ţandăra:

-Vreau să mă otrăvesc!
-Poftim??
-Da, vreau să mă otrăvesc, şi mă voi otrăvi pe banii mei. Nu e problema ta. Iei un un salariu să le dai tuturor cretinilor ce vor ei şi să-i priveşti neputincioasă cum mor, aşa că DĂ-MI DRACULUI FERVEXUL ĂLA, CĂ MĂ GRĂBESC ÎN PULA MEA!

N-a mai zis nimic. S-a uitat descumpănită la Security, el la ea… Apoi a scos cele patru plicuri de Fervex şi mi le-a dat.

-A fost greu? am întrebat-o.
-Dar să ştiţi că…, a dat să peroreze.
-Nu vreau să ştiu!! Pe banii mei am dreptul să-mi cumpăr otravă de şoareci, fără pisălogeli. La revedere!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

58 Responses

 1. Probabil ca li se intampla doar femeilor.

  Recomand lovirea respectivei/respectivelor cu un pui congelat peste cap, ca in Monty Python.

 2. Tallis says:

  Intrebare onesta, chiar daca off-topic: silimarina pe care o pomenesti chiar face sens?

  Altfel, eu as declara razboi si doctorilor, nu numai farmacistelor, numai pentru ca pretind ca ficatul nu poate durea.

 3. Florin Anghel says:

  Lorene draga,daca se poate pe viitor,sa nu mai aprobi toate comentarile impotriva articolul respectiv.Mai mult face rau decat bine.
  Vin unii pe aici,si strica buna dispozitie.
  Florin

 4. AnaAyana says:

  Asta din prea multă grijă/lipsă de ocupație. Sunt oameni care nu pot trăi până nu dau ei un sfat, până nu-ți schimbă concepțiile, până nu te convertesc, etc.

 5. Botond says:

  Dragul meu prieten. Ca farmacist simt nevoia de a apara onoarea colegelor mele.In primul rand biseptolul este un fel de antibiotic (chimioterapeutic din clasa sulfonamidelor) si nu este recomandat sa-l utilizezi dupa capul tau.Cistita este cauzata de o bacterie (bacterii Gramm negative in cele mai multe cazuri).Pentru a afla care antibiotic este eficient impotriva cistitei tale (daca deja ai pus si un diagnostic) trebuie efectuata antibiograma (dupa spusele tale esti tare destept asa ca nu-ti explic ce este antibiograma).Daca vrei sa cumperi otrava pe banii tai, du-te intr-un magazin specializat, nu intr-o farmacie.Farmacistul nu este vanzator de castraveti ca sa te serveasca asa cum doresti tu. Daca un farmacist elibereaza un medicament fara reteta, responsabilitatea ii apartine.Noi punem aceste intrebari pentru siguranta pacientilor nu ca sa treca timpul.

 6. o farmacista says:

  Nu intelegi nimic. Era spre binele tau.

 7. Lav says:

  Chestia cu Biseptolul o inteleg. E antibiotic si administrarea lui fara recomandare poate duce la tot felul de tulpini bacteriene rezistente. Asa ca recomand tuturor sa nu mai ia antibiotice dupa ureche si sa consulte un medic (med student here). Dar la restul .. Wtf ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: