Hai să vorbim despre BDSM

E un băiat cu care îmi place să glumesc. De câte ori îl văd, îi spun: pick a safeword. La un moment dat, mi-a mărturisit: Am gugălit faza aia cu safeword și am înțeles despre ce e vorba. Dar nu înțeleg de ce e nevoie de un safeword. Stop, nu-mi mai place nu e suficient?

Și atunci i-am explicat: În BDSM, relația de dominație e consensuală. Se pun în practică în mod aproape realist fantezii în care ești legat, supus, umilit, tu protestezi cât mai credibil, dar de fapt îți place.

De ce e nevoie de un safeword?

Pentru că dominatorul sau dominatrix nu vrea să te facă să suferi cu adevărat. Pune în practică o fantezie reciproc satisfăcătoare, presupunând că ești submisiv. Safeword este un cuvânt total random, cum ar fi de exemplu “pizza capricciosa”, prin care tu comunici că nu-ţi mai place ceea ce se întâmplă. Şi atunci, el sau ea se opreşte.

Evident că băiatul ăsta nu a ales niciodată un safeword şi totul a rămas la nivel de glumiţă, pentru că nu vrei să obligi pe nimeni la nimic. BDSM autentic e 100% consimţit.

*

În schimb, dacă citeşti interviul ăsta pentru Rolling Stone al lui Evan Rachel Wood, afli că ea alesese demult un safeword.

Citez din Rolling Stone:

“So Wood did what made sense at the time: At 18, she went to the Chateau Marmont, met Marilyn Manson (then 36 and married to Dita Von Teese), started dating him, and subsequently appeared, Lolita-like, in a video for “Heart-Shaped Glasses,” groping her nether region and then making out with Manson as fake blood rains upon them in a video so graphic that the sex was rumored to have been real (she says it wasn’t). “I met somebody that promised freedom and expression and no judgments,” she says. “And I was craving danger and excitement. I looked at my mother one day and said, ‘Mom, I’m gonna get on this tour bus for eight months and see the world and have a crazy journey and find myself, and if people aren’t OK with that, I’m sorry, but I can’t live my life for other people.’ ”

*

Deci, ea, pe atunci o necunoscută, l-a căutat personal pe Manson, la Chateau Marmont, şi l-a agăţat. De ce? O spune chiar ea. I was craving danger and excitement. 

“Tânjeam după pericol şi exaltare”.

Nu după “mângâieri tandre pe căpşor”, nu după “sărutări sub clar de lună”. După PERICOL ŞI EXALTARE.

Deci, tu te duci şi-i ceri unuia pericol şi exaltare. Ăla ţi le dă.

Apoi, tu eşti într-un fel victima ăluia care ţi-a dat exact ce ai cerut.

Nţţţţţ! nu-mi iese Excelul.

 

***

 

Manson nu a făcut niciodată un secret din faptul că e ahtiat după BDSM. Toată estetica lui era despre asta. Când ţi se pune pata SPECIFIC pe cineva care îşi afişează deschis kinkurile, şi TE DUCI SĂ CAUŢI OMUL SPECIAL PENTRU ASTA, apoi accepţi să faci clipurile lui, să pleci în turnee cu el, pentru că ASTA ÎŢI DOREŞTI ŞI NU VREI SĂ TRĂIEŞTI PENTRU ALŢII, mi se pare ipocrit şi ticălos să spui, zece ani mai târziu, că omul ţi-a spălat creierii.

După cum se vede, veniseşi cu ei gata spălaţi, daţi cu balsam şi trecuţi pe la uscătorie.

Trei ani mai târziu, o Wood foarte fericită (aparent) acceptă să se logodească cu omul care o chinuia şi o maltrata.

*

Mi se pare ridicolă afirmaţia ei, că ea nu şi-a dorit iniţial o relaţie cu el, dar el a manipulat-o şi în acest sens.

Hai să ne gândim la Lorena adolescentă. Mă atrăgea foarte tare Axl Rose, care arăta ca o fată frumoasă. Întotdeauna m-au atras bărbaţii femei şi femeile bărbaţi.

Dacă eu aş fi avut tupeul lui Evan Rachel Wood să-l caut pe ăsta acasă la el, credeţi că era nevoie de vreo manipulare din partea lui să mă facă să accept o relaţie?

Sau, dimpotrivă, realist, mi-aş fi udat simultan toată colecţia de chiloţei din dotare – şi subsolul blocului de domiciliu – dacă el mă băga în seamă şi îmi propunea una?

Practic, Evan Rachel Wood a fost o groupie. O groupie care a căutat un star rock, pentru că o excita imaginea pe care o vindea el.

Dar Manson n-a tratat-o ca pe un groupie. A distribuit-o în clipurile lui, a prezentat-o peste tot ca logodnica lui, a avut cu ea o relaţie cât se poate de publică şi asumată.

Şi pariez pe orice că au avut un safeword.

Altfel nu rezistau mai mult de trei ani.

O fată care se duce acasă la un tip celebru nu e gâsculiţa naivă căreia îi e ruşine să spună ce nu-i place, sau tipa timidă care se teme să rănească sentimentele celuilalt. O fată care se duce acasă la un tip celebru ştie EXACT ce vrea.

“M-a legat, m-a umilit verbal, m-a făcut să îmi dovedesc iubirea pentru el”.

Da. Sună total a roleplay BDSM.

Dar safewordul era la Rachel. Şi îl putea folosi oricând.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Sonyared says:

    Yea! Perfect adevarat! Felicitari din nou!

  2. Lorena Lupu says:

    mulțumesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: