Hidden birthday

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care mi le-am autooferit pe Facebook de ziua mea a fost să-mi ascund data naşterii.

Cuuum să ratezi ocazia de a înota prin marea de urări şi a te simţi ca o prinţesă din basme?

Mmm. În ultima vreme tind să mă simt din ce în ce mai puţin prinţesă din basme pe bază de vorbe şi din ce în ce mai mult pe bază de fapte. Când oamenii îmi cumpără cărţile, nu e nevoie să-mi posteze căcat aniversar pe perete ca să ştiu că mă iubesc. Când oamenii vin la spectacolele mele, nu e nevoie să-mi posteze căcat aniversar pe perete să ştiu că mă iubesc. Când oamenii accesează butonaşul de PayPal, nu e nevoie să-mi posteze căcat aniversar pe perete ca să ştiu că mă iubesc. Când oamenii oferă respect şi corectitudine, chiar nu e nevoie să-mi posteze căcat aniversar pe perete ca să ştiu că mă iubesc. Iar ăia care nu fac nimic din toate astea chiar nu e cazul să-mi posteze căcat aniversar pe perete.

Deja nu mă încălzeşte cu nimic senzaţia de “împărăteasă pentru o zi” pe care Facebook o oferă nondiscriminatoriu oricui. Eu sunt eu şi vreau ceva special.

Ceea ce a fost şi mai frumos, însă, e că au fost cam 30 de oameni care şi-au amintit şi aşa. Şi, pentru că nu era presiunea aia sinistră, să răspunzi la masele largi ale populaţiei, am putut conversa pe îndelete cu fiecare. Băi, chiar a sunat a interacţiune reală. Wow.

În rest, m-am bucurat de linişte. Într-un an de agitaţie, o zi de linişte e sărbătoarea ideală.

Şi fapt amuzant: am o fostă colegă de clasă, Carmen, născută în aceeaşi zi de mine. I-am căutat profilul să-i urez să trăiască. N-avea tortuleţ.

Eu: Ce faci, zăpăcito, ţi-ai dat ziua pe hidden?
Ea: Da, frate, că mi-era târşă să stau să scriu sute de mulţumescuri la sute de lamulţanuri. Dar văd că şi tu.
Eu: Aşijderea.
Ea: Acum nu că horoscoapele sunt adevărate sau ceva, dar uite.
Eu: Da, bre. Da. Hai să trăieşti.
Ea: Şi tu.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. La feliu am făcut și io. Numa că la mine, „țâcnită fiind” ( cum zâce Ma’am Anna), AM UITAT când îi zâua me. L-am întrebat șî pe serjantul Stratan când m-am născut și el o zâs că m-am născut de zâua me.
  ***
  Ahaaaa! mamprins! #hapibirdaituiuhapibirdaituiuhapubirdaisvitlorenahapibirdaituiu
  ***
  Naca pocinog
  http://www.thechronicle.ro/opinion/lorena-lupu-%E2%80%9Etotul-e-relativ-mai-putin-vodca-absolut/
  Pi doușpatru nam putut să te firitisesc că eram beată Beusem dimpreună cu Delia de oftică_că nu-l putem zuita pe ex-liubovnikul comun
  Pi doușpatru nam putut să te firitisesc că eram beată Beusem dimpreună cu Delia de oftică_că nu-l putem zuita pe ex-liubovnikul comun.

 2. Joker says:

  Te inteleg. Asa am procedat si eu, anul asta. Stealth.

 3. Lorena Lupu says:

  🙂

 4. Beby Pavel says:

  a naibii coincidenta….chiar ma intrebam daca sunt singurul….si uite ca nu sunt!…oricum, la multi ani pentru cand a fost si pentru cand o sa fie 🙂

 5. Dan says:

  Si eu mi-am ascuns-o, dar am trecut-o de mana la sectiunea despre: 32 martie 1827.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: