Tată moşule, da’… noi câţi bleci fraidei sărbătorim anul ăsta?

Nu ştiu dacă eroul Blec Fraidei s-a luptat cu turcii sau a compus muzică, cert e că îl sărbătorim ca pe Eminescu: pe 15 ianuarie naşterea, pe 15 iunie moartea, pe 15 septembrie prima apariţie în volum, pe 15 decembrie prima noapte cu Vero, şi tot aşa.

Pe când Blec era semierou şi nu pătrunsese cu toată oastea pe meleagurile noastre, îl sărbătoream într-o singură zi. Dooj şi ceva noiembrie gen. O vineri. Blec este un erou venusian şi veneric.
Dar anul ăsta, se pare că Blec a mai cotropit nişte cnezate şi voievodate, a mai ctitorit o mănăstire sau a scris Scrisoarea a VI-a, nu mi-e foarte clar, cert e că de săptămâna trecută, o mie de magazine, pizzerii, oalecubunătăţi, oalecurăutăţi, haine scumpe, haine ieftine şi haine aşa şi aşa răgeau în mail: vezi, vinerea. Nu rata vinerea, Unicul supereou, Blec Fraidei, vinerea.

Eu m-am uitat în frigider. Papa bun. M-am uitat în dulap. Vârfuit de haine. M-am uitat pe toate mobilele din casă. Munţi de haine. Scumpe, ieftine, aşa şi aşa. M-am uitat în baie. Cosmetice cât pentru o armată de prostituate. Probabil trei sferturi o să expire virgine. Dar erau la superofertă de alt Blec Fraidei.

M-am uitat sub munţii de haine menţionaţi în amonte. Pula, alţi munţi, de literatură necitită. Probabil trei sferturi din ea o să expire până să ajung eu la ea.

I-am mulţumit cu lacrimi în ochi eroului Blec Fraidei că mi-a revelat ce echipată sunt din toate punctele de vedere şi i-am sărbătorit ziua cu post, rugăciune şi mătănii.

Pentru ca, de marţi încoace, din nou, o mie de magazine, pizzerii, oalecubunătăţi, oalecurăutăţi, haine scumpe, haine ieftine şi haine aşa şi aşa să ragă în mail: vezi, vinerea. Nu rata vinerea, Unicul supereou, Blec Fraidei, vinerea.

Aşadar, revin la nedumerirea din titlu:

Câţi Blec Fraidei sărbătorim anul ăsta??

Şi dacă-s atâţia, hai să simplificăm. Nu e Blec Fraidei, ci Blec Month. Sau, dacă e să aruncăm o privire în ansamblu.

Blec Iăr.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Dan says:

    La o taraba din Obor se vindea ‘sampon vashingo’ si ‘bere bergambir’. Cat despre fraidei, cred ca o sa punctam toti fraideii din calendar. Fara numar. Pare Black Month, dar se dezvolta spre Black Millenium…

  2. Dan says:

    …sau spre Black Apocalypse…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: