Hyde Park: Lansarea (şi un sondaj)

În sfârşit, cea de-a treia carte a mea vede lumina tiparului, iar lansarea va avea loc de 28 noiembrie, în timpul târgului de carte “Gaudeamus”.

Precum ştiţi cu toţii, târgul e cu mare vad comercial, DAR cu mult prea puţină atmosferă. Iar o lansare de Hyde Park fără “senzaţia de ciudăţel” e ca o nuntă fără senzaţia de lăutari.

De aceea, avem două variante:

1. o lansare “diurnă”, la lumina Romexpo-ului, cu forfotă, du-te-vino, pe-repede-înainte şi tărăboi
2. o lansare “nocturnă”, undeva, într-o cafenea, cu expoziţia aferentă a pozelor co-autorului Dinu Lazăr, lumânări parfumate, şi “vrăjeala” seducătoare a prezentatorului nostru, redactorul-şef al publicaţiei Playboy România, hedonistul number one Dan Silviu-Boerescu? (Mai am nişte surprize în vizor, dar vreau să am un “DA” ferm înainte de a le dezvălui numele.) Bine, nu nocturnă, dar să zicem un 21.00.

Voi ce aţi prefera?

PS: Nu aţi uitat de promo-clipul nostru, nu? 😀

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Cristian says:

  Nocturna! You one and only!

 2. Lorena Lupu says:

  Bine, de la tine nu mă aşteptam la altceva. 😀

 3. Dan Selaru says:

  Unde se vinde mai mult. Ziua. Decat romantic nocturn si 8 carti vandute mai bine circ diurn si 800 de carti vandute. Parerea mea :-).

 4. stefan caraman says:

  saluta-l pe Boerescu din partea mea… pe vremea cand se ocupa de literatura mi-a fost impresar/agent (prostii din astea);

 5. Lorena Lupu says:

  Dan: Tu nu ai veni la o lansare într-o cafenea?

  Ştefan: Dar nu mi-ai răspuns la întrebare. 😉

 6. radu says:

  fa-o noaptea daca vrei sa te vezi in special cu fanii tai

  la targ ai putea sa te faci cunoscuta si altora

  acuma depinde ce vrei

 7. Lorena Lupu says:

  Radu: argumentul ăsta nu prea stă în picioare, şi ştii de ce? în târg se întâmplă mai multe lansări concomitente. Iar dacă lansez eu deodată cu Cărtărescu, risc ca nici măcar cititorii mei fideli să nu vină la mine.

  Mai mult, spune-mi sincer: tu treci pe lângă o lansare a unui autor pe care nu îl cunoşti. Te opreşti să vezi ce se întâmplă, sau hoinăreşti în continuare?

 8. radu says:

  atunci fa-o la spartul targului

 9. Lorena Lupu says:

  la spartul târgului, lumea are o singură îndeletnicire: adunatul de catrafuse. 😉

  şi mai e un lucru: o lansare clasică înseamnă o adunătură de eminenţe cenuşii care vorbesc în termeni de comentariu literar despre noul volum. Boooring!
  În mintea mea, lansarea trebuie să inducă o fărâmă din fiorul viitoarei lecturi. Să fie o experienţă estetică. Or, nu e loc de estetism în târg.

 10. radu says:

  cine a zis sa faci o lansare clasica? fa-o mai ciudatica, dar cred ca nu ar trebui sa ratezi posibilitatea de a fi cunoscuta si de alti oameni decat vizitatorii de pe blog si cititorii tai de acum. Marele avantaj al targului este ca aduna intr-un loc multi oameni, o buna parte a lor fiind interesati de citit. Tu trebuie sa decizi daca vrei sa profiti de aceasta prezenta, cu plusurile si minusurile ei.
  Oricum vei alege, succes!

 11. Lorena Lupu says:

  Ok, mulţumesc mult.

 12. mama omida says:

  Nu merge si la “Gaudeamus” si o lansare nocturna intr-o cafenea ?
  Nu ma pricep deloc la chestii de-astea si te-as ruga, daca se poate, sa-mi scuzi nestiinta.

 13. Lorena Lupu says:

  păi nu avem cum să ne pierdem virginitatea de două ori la acelaşi orificiu, nu? 😀

  ceea ce se poate face, totuşi, ar fi să împart nişte invitaţii prin târg, să promovez lansarea de seară. e o idee.

 14. Dan Selaru says:

  Daca apari in “constumatia” din trailer la Gaudeamus bati si pe Cehov revival. Totul sta in amanunte. 🙂

 15. Trexel says:

  propun sa se lanseze la domiciliul fiecaruia. ce-i drept tu vei avea de umblat insa pentru noi e mai comod. in fond, vrei sa-ti vinzi cartea, nu? 😛

 16. Lorena Lupu says:

  Dan Şelaru: şi eu m-am gândit la asta. 😀

  Trexel: Vreau, dar într-o modalitate care să genereze profit. Profit = venituri – cheltuieli, remember?

 17. Alta says:

  O lansare nocturna ar fi ceva atat de …Lorena Lupu 😀 Cred ca ar fi mult mai placut, atat pentru tine cat si pentru fani. La Gaudeamus e cam banal, zice eu.
  In fine. Ideea e: de abia astept(ăm) cartea!
  Si desigur, felicitaaaaaari!!!

 18. aurelian says:

  seara buna! eu votez cafeneaua:)

 19. Malkovici says:

  Indiferent unde va fi lansarea, crezi ca vei mai aduce si celelalte 2 carti ale tale ? Chiar as vrea sa-mi raspunzi la asta, sa stiu daca le comand de pe net, de le-oi mai gasi. Apoi, ca va fi gaudeamus sau ceva cafenea, cei care te cunosc vor veni indiferent de locatie, nu ? La gaudeamus, pe langa cei ce te stiu, mai “pica” si altii, zic eu. Succes in toate ! 🙂

 20. ciri says:

  O lansare de carte trebuie sa fie ceva SPECIAL intr-un loc special.Chiar daca acest loc se cheama tirgul de carte Gaudeamus, tu si echipa ta aveti puterea si imaginatia necesara de a face o lansare “bomba”. Micile amanunte, fondul muzical,imaginiile proiectate in fundal cu filmuletul (promo), toti fanii tai ,chemati cu surle si trimbite, adunati in nr mare vor face ca admosfera sa fie una care sa incite, sa-i faca pe restul vizitatorilor sa vina acolo.Acolo se intimpla CEVA. Dupa lansare poti chema pe cei mai fideli admiratori la cafenea.Lansarea se va sparge-n noapte cu sentimentul ca a trecut mult prea repede.

 21. Rhetta Marx says:

  Lorena, ai nişte fani foarte drăguţi şi foarte, foarte distanţaţi de ceea ce înseamnă “carte” în România. Cel mai haios e Dan Şelaru, sau de fapt părerea lui cum că la târg ai vinde 800 de cărţi. Am râs două minute după ce am citit-o, pentru că bănuiesc că nici jurnalul Oanei Pellea nu s-a vândut în 800 de exemplare la târg, şi pentru că ar fi tare să vinzi cam 2/3 din tiraj în prima zi. Funny.
  Eu, babă trecută prin viaţă şi prezentă la câteva lansări, unele în târguri, altele în afara lor, zic:
  Dacă o faci la târg, o să dureze cam 15 minute. Adică o să vorbească 2-3 oameni, apoi tu; de citit n-are rost să citeşti, că oricum nu te auzi (chiar dacă există sonorizare, ea este făcută în aşa fel încât să nu aibă rost). După care vin oamenii la tine, te laudă, îţi laudă şi cartea pe care încă n-au citit-o, o cumpără, te silesc să scrii ceva înăuntru, se supără că nu le dai atenţia cuvenită, pentru că trebuie să vorbeşti cu vreo 20 de persoane simultan, şi pleacă acasă să citească. Termină cartea în cel mult trei ore, după care vin pe blog şi-ţi scriu că le-a plăcut la nebunie, că eşti cea mai tare, că e de Nobel şi alte prostii din astea. Totuşi ai vinde vreo 80 de exemplare – 60 la cunoscuţi, 20 la trecători care au auzit de tine, nu ştiu exact cine eşti, dar li se pare frumoasă coperta, aşa că o cumpără.
  Dacă o faci într-un bar/o cafenea, o să vină fix aceleaşi persoane care ar veni oricum şi la târg. O să vorbească despre tine 2-3 oameni, tu o să citeşti puţin din carte, publicul o să înţeleagă despre ce este vorba, o să aplaude, o să vină la tine să-ţi zică ce mişto a fost. O să se vândă vreo 50 de cărţi (dacă editura nu uită să le aducă), o să trebuiască să le semnezi pe toate, fiecare o să se supere că n-ai mai mult de 30 de secunde pentru ea/el, dar n-o să se supere rău, pentru că îşi vor da seama că tu eşti scriitoare şi trebuie să stai de vorbă şi cu ceilalţi. “Şi oricum”, o să îşi zică, “măcar am stat de vorbă cu Lorena Lupu!”. După care se vor duce acasă, vor citi cartea, etc.
  Deci ar fi cam acelaşi lucru, doar că la târg s-ar vinde ceva mai mult.
  Aşa că fă-o acolo.

 22. Lorena Lupu says:

  mă mai gândesc. mulţumesc oricum.

 23. Serine says:

  Chiar daca nu am cum sa ajung, votez pentru varianta “de noapte”

 24. daniel says:

  depinde ce contract ai cu editura. daca te avantajeaza financiar sa vinzi cat mai multe exemplare, fa-o la targ, daca o (pe ea, editura) avantajeaza sa vinzi cat mai multe exemplare fa-o unde vrei tu (in cafenea). dar in general editura are un cuvant de spus, asa ca poate o faci unde vrea ea 😀

  parerea mea e ca (tot in general) de vanzare ar trebui sa se ocupe editura, tu doar de scrierea cartii si de eventuale prestatii corespunzatoare pe unde esti invitata s-o lansezi, sa vorbesti despre etc.

  PS: te-am inclus la “poetry & more” – ul meu de pe blog, sper ca e ok?

  (daca-mi trimiti anunt/afis cu lansarea postez si la mine)

  succes!

 25. Lorena Lupu says:

  Serine: Săăăăr’na.

  Daniel: Nu e chiar aşa. După experienţe triste cu o editură care nu îmi susţinea ideile de promovare, am ales în mod special una care să mă lase să îmi fac de cap. Mai ales că nu duc lipsă de idei bune.

  Părerea ta e genială, într-o ţară în care editurile sunt mai active şi nu încapi de turnee ale scriitorilor profesionişti. În România, nu ai de ales şi trebuie să pui osul la treabă, tu, autorul.

  PS: Mulţumesc. Mă distrează ideea că sunt “poezie şi mai mult”. Până când e gata afişul, poate postezi şi tu trailerul, dacă insişti. 😀

 26. racusoara says:

  Eu zic sa lansezi cand si unde te simti tu mai comod, cine vrea sa fie acolo, va fi oricum. O lansare de noapte ar fi mai originala, dar una la targ ti-ar oferi mai multa vizibilitate. In fond, cred ca le-ai putea face pe amandoua (una oficiala la targ si una neoficiala, cu prietenii si fanii la o cafenea sau ceva…

  PS: Si stai linistita, Cartarescu nu e-n tara 😀

 27. drawforjoy says:

  Am votat pentru varianta nocturna pentru ca ti se potriveste cel mai bine si este in linie cu ce ai inceput.
  Poate ca vanzarile sunt mai bune la trag, dar ceva memorabil ramane memorabil.

 28. Lorena Lupu says:

  🙂

  Nici nu vreau să abuzez de musafiri, târându-i de colo până colo.

 29. coramica says:

  La lansare va fi prezent Pulica?

 30. valer says:

  păi, Lore, se vede din formulare că tu ai prefera-o pe aia nocturnă 🙂

 31. blackcat says:

  o “nocturna” in plina zi(pe la ora 17 e intuneric):blackbox.Panza neagra este,un bec de 25w este,fantoma este LL.Cu “spaga” se intrerupe lumina la standurile invecinate,difuzoare superwatt-1000w,discursul te priveste.

 32. Lorena Lupu says:

  coramică: nu vreau să chinui animalul. locul unei pisici e în liniştea şi confortul oferit de spinarea dinozaurului său de pluş preferat.

  valer: da, recunosc. dar dacă am întrebat, înseamnă că vreau să aflu şi alte păreri.

  blackcat: nu îmi plac compromisurile. sau e cafenea, sau nu e.

 33. ogarafgan says:

  Cafenea! Cartile, daca e sa se vanda, se vor vinde oricum. Atmosfera nu se compara.
  Si esti artista, ce pixul meu :D!!!!!!
  Artistii-s mai ciudati, nu respecta sabloane, nu-s comuni. Au mori de foame? :)(sa nu zici ca da, ai de platit curentul :))
  Cu tot respectul!
  Felicitari! 🙂

 34. Lorena Lupu says:

  Gata, am închis sondajul. Vox populi, box dei. Vom avea o lansare de seară într-o cafenea.

  Şi, pentru a satisface doritorii de diurn, vom împărţi fluturaşi în târg, care să anunţe lansarea.

 35. Malkovici says:

  Deci cartile celelalte mi le iau de pe net 🙂

 36. Lorena Lupu says:

  cel mai bine le iei de pe site-ul tritonic.

 37. Malkovici says:

  Perfect, saru’mana !

 38. quasiote says:

  Am să vin și eu la lansarea cărții tale, e bine că va fi într-o sâmbătă și se va ține într-o cafenea. Trailer-ul e foarte bun, am citit poemele pe care le-ai citit la „Cenaclul de la muzeu”. Dacă nu ai nimic împotrivă, pot promova lansarea și pe blogul meu.

 39. Lorena Lupu says:

  Malkovici: mulţumesc mult.

  quasiote: orice fel de promovare este binevenită. 😀 vreau să vină oameni, şi să ne simţim bine.

 1. October 24, 2009

  […] This post was Twitted by lorenalupu […]

 2. October 28, 2009

  […] carte a autoarei/actriței Lorena Lupu se va lansa pe 28 noiembrie. În urma unui poll postat pe blog, a ajuns la concluzia că cel mai bine la public ar prinde: o lansare “nocturnă”, undeva, […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: