Ideea de exclusivitate mi se pare stupidă

E la modă, în lumea presei scrise, să ceri “exclusivitate”. Pe mine, personal, nu m-a interesat asta niciodată. Şi iată de ce:

Noi, oamenii, dorim să posedăm exclusiv numai lucrurile de care suntem nesiguri. Numai femeile grav complexate vor să fie singurele din viaţa unui bărbat. Numai bărbaţii cu penisuri mici şi ejaculări premature vor să fie singurii din viaţa unei femei. Eu, dimpotrivă, le-am recomandat tuturor cu care m-am aflat în relaţii mai personale: “Nu vă abţineţi, oameni buni, de la nimic. Decât să vă uitaţi cu ciudă la mine cum glumesc şi cu X, şi cu Y, şi cu Z, mai bine faceţi acelaşi lucru, şi, dacă e ceva profund între noi, supravieţuieşte oricum. Unde apar constrângerile, relaxarea dispare, unde dispare relaxarea, dispare şi plăcerea, şi unde plăcere nu e, nu mai are rost să pierzi vremea”. De aceea cred foarte tare în libertate. Şi cred că oamenii nu se pot bucura cu adevărat unul de celălalt decât în libertate perfectă. Şi am această relaxare pentru că ce scot eu din oameni nu scoate nimeni altcineva.

Bun. Similar stă treaba şi în presă. Niciodată, oricât de “top mag” sau “fiţuica pielii pulii” ar fi fost revista la care lucram, nu am încercat – eu – să negociez exclusivitatea. Pentru că, oricum, aveam exclusivitatea pe conţinut. Şi, ca şi în dragoste, ce scot eu din oameni nu scoate nimeni altcineva. De aceea, dacă vreţi să-i intervievaţi pe cei pe care-i intervievez eu, vă rog, simţiţi-vă liberi să o faceţi. Nu mi-e frică de comparaţie.

Argument: au făcut şi cei de la ELLE interviu cu Cristian Mungiu. Simţiţi-vă liberi, oricare dintre voi, să citiţi cele două interviuri. Şi veţi înţelege de ce mi se fâlfâie glorios de noţiunea de exclusivitate. 😀 😀

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. vasilenr5 says:

    ideea de exclusivitate este o comoara la casa omului ,daca e vorba de sex,iubire,etc.In rest ,apa de ploaie.

  2. bulion gratis says:

    Îndepărtează oboseala, stresul, grijile. Indiferent de afecţiune, un masaj terapeutic ameliorează simptomele şi oferă o stare generală de bine, a afirmat terapeutul Gabriela Comăniţă. „De asemenea, masajul are un rol preventiv, ajutând la a ţine bolile departe. Ideal ar fi ca fiecare să se prezinte la un specialist de la primele semne că ceva este în neregulă: când se simt împovăraţi, când resimt dureri în diverse zone ale corpului, când suferă de insomnie sau se trezesc obosiţi dimineaţă. Toate sunt simptome care trebuie luate în seamă. Cu cât se intervine mai devreme, cu atât mai repede se acţionează asupra zonelor tensio-nate şi se menţine un organism sănătos”, a adăugat specialistul.

  3. Imi place mult articolul. Si mai ales ideile pe care le sustii.

  4. daca am zambit pana mi-au vazut colegii maselele cariate vina iti apartine in exclusivitate tie.am sa revin cand o sa imi aduc aminte si am sa citesc( pana la capat ) si alte articole sub semnatura ta, inclusiv comments-urile aferente. cine stie, poate aflu care e treaba si cu cele 3 volume.iata ca informatiile transmise de mine au devenit publice. ce urmeaza ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger