Împăciuitoristul

Ieri, sora voastră a stat de vorbă cu cineva care credea că treaba lui Zelenski ar fi fost să caute pace cu Putin, nu să escaladeze.

-Nu. Treaba lui Putin ar fi fost să își vadă de țara lui și să nu le invadeze pe ale altora.

-Păi da, dar și Ucraina a fost cam nasoală cu separatiștii ruși.

-Dacă s-ar trezi mâine niște separatiști maghiari să țipe insistent că vor alipirea la Ungaria a Ardealului și să manipuleze populația, crezi că guvernul român ar sta așa, ca oaia blândă? Plus că toate tensiunile alea din zonă au început după ce Ucraina și-a anunțat intenția de a intra în UE și NATO.

-Dar de ce să vrea Ucraina UE și NATO când are un vecin ca Putin? Când știi că ai Rusia lângă tine și ești un stat mic, stai în banca ta.

-Pentru că Ucraina e o țară liberă și are dreptul să decidă singură în ce sferă de influență vrea să fie. Așa cum de exemplu Ungaria a decis să rămână în sfera de influență rusească și e dreptul ei, ca dovadă că nu m-am băgat în conversația aia, nici să cert, nici să compătimesc poporul ungur. Ei au decis că vor protecția lui Putin, să fie sănătoși cu ea. În același mod, Ucraina trebuie să poată decide pentru sine.

-Nu și când îl ai pe Putin vecin.

-Măi amice. Să zicem că ai un vecin turbulent. Un malac de 2 metri pe 130 de kg, bătăuș, care are pretenția să-ți dicteze ce faci tu la tine-n casă, și dacă nu-i convin draperiile de la geamul tău, dă ușa de pământ și începe să-ți spargă vasele. Ți se pare că e cazul să stai la lugu – lugu cu cercopitecul?

-Cercopitecul are și arme nucleare?

-Da.

-OK, atunci stau la lugu-lugu cu cercopitecul, că îmi place viața. Și acoperișul.

-Bine, tu ești o c***ă de român. Genul care după was ist das a întors c*** și s-a înhăitat cu davai ceas. Genul care se face frate cu dracu până trece puntea. Noi avem verticalitatea unei lipitori, și tot patriotismul nostru constă în a țipa pe Facebook, ca Mălaimare, că o să luptăm pentru tricolorul nostru pe care, uimire, nu ni-l luase nimeni. Dar mai e și alt tip de om, cel care nu se resemnează să decidă malacul ce draperii ar trebui să aibă la el în casă și alege să înfrunte malacul cu ce poate.

-Păi da, dar așa, malacul îți face casa țăndări.

-Și malacul va plăti într-un tribunal toate pagubele pe care ți le-a făcut. Unde e problema? Ideea e că genul ăsta de frică față de amenințare și față de răul pe care ți-l pot face nebunii e sursa tuturor formelor de corupție.

-Păi da, băi Lore, tu te iei la trântă cu toată lumea și apoi suferi consecințe.

-Păi să vedem imaginea amplă a consecințelor. Zero căsătorii eșuate, zero divorțuri, zero ipostaze de abuz domestic, zero avorturi, zero copii crescuți în condiții mizere, zero datorii, pierderi minime ușor de recuperat. Dacă e să facem bilanțul, eu zic că m-am descurcat decent. Pe când alții vulnerabili la amenințare și șantaj trăiesc într-un iad al terorii zilnice și sunt perpetuu țepuiți financiar. Avantaj eu. În special că malacul de care vorbim e psihopat. Dacă vede că te sperie, se alimentează din asta și te sâcâie și mai inventiv.

-Oricum, spune împăciuitoristul, eu nu cred că Putin mai trăiește mult. Și n-o să-l omoare nici americanii, nici ucrainenii, nici UE. Ci un tată rus, sau chiar o mamă rusoaică, pe care i-a mințit că le duce copiii la exerciții și apoi i-a băgat în război și au murit pe front. Ăla o să ia pe șest o armă, n-o să spună nimănui ce vrea să facă, o să se ducă la o paradă de-asta comunistă, iar când trece Putin pe lângă el, o să-l împuște. Un părinte rus care n-are nimic de pierdut.

-Băi, uite. Dacă nu poți empatiza cu morții din Ucraina, mă bucur că măcar poți empatiza cu cei din Rusia. E un pas înainte.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Morbo says:

    Aici nu e covidul acum 2 ani, politicienii stiu ce fac 🙂
    Eu cred ca cauta intens pace si nu e nici o escaladare (cum nu a fost in toata perioada din 2014 incoace). Dar atat se poate acum.

  2. Cineva says:

    Reactia oricui ar fi la puterea Rusiei (azi e Putin, maine poate va fi altcineva) va fi similara cu a lui Hrusciov, cand, in cadrul unei conferinte ONU, si-a scos pantoful si a batut cu el in masa. Prim ministrul UK de atunci, MacMillan a intrebat, rece, in stilul lui :”daca tovarasul presedinte Hrusciov a dorit sa spuna ceva, l-am ruga sa traduca, incat nu s-a inteles”. Ulterior l-a facut Hrusciov sa inteleaga: “Occidentul sa tina cont ca Rusia are in dotare cele mai multe bombe atomice din lume”. Iar Rusiei NU ii e frica de sacrificii, inclusiv cel suprem. Aici ma tem ca nu vorbim cu un cercopitec prost. Ci cu unul extrem de destept si puternic. Si, pe deasupra, pus in slujba raului. As asemana Rusia cu marele rechin alb (desi rechinul in cauza este inocent, fata de rusi). Marele rechin alb este, de departe si cel mai puternic si cel mai inteligent rechin. In egala masura, si cel mai criminal.
    Eu sunt contra impaciuitorismului, de fel. Dar aici nu vorbim de o putere / forta bruta si atat, ci de un intreg sistem care are multa inteligenta (criminala), in spate. Ce e de facut ? E greu de spus….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading