Individ amendat pentru abandonul puilor de pisică

Sunt multe ştiri care mă scot din sărite, mă indignează, mă frustrează sau mă fac să mă dau cu capul de perete. Dar, din când în când, sunt şi ştiri care mă fac să zâmbesc larg.

Ieri, ştirea respectivă a fost aceea referitoare la un gigel care abandona pui mici de pisică şi a fost amendat cu 3000 de lei.

Am văzut pozele. Erau pui mici, mici, încă dependenţi de laptele şi îngrijirea pisicii mamă. Să îi separi la această vârstă este un act de cruzime sinistră, atât pentru mamă, cât şi pentru puiuţi. A nu se înţelege că e mai ok să-i abandonezi mai încolo. Nu e ok să-i abandonezi nicicând. E responsabilitatea ta să controlezi numărul de pui pe care îi are pisica ta, şi dacă încă nu ai dus-o la sterilizat, ţi-i asumi.

Sunt multe gunoaie zgârcite cu spume, care se calicesc să dea banii pe sterilizarea pisicii şi preferă să recurgă la acte de cruzime gratuită, cum ar fi separarea mamei care alăptează de puiuţii mici, care nu au nici o şansă să trăiască fără să fie alăptaţi la distanţă de câteva ore şi care nici măcar nu ştiu să-şi facă nevoile singuri.

Pentru pisica mamă, e o traumă îngrozitoare. Pentru puiuţi, e o moarte oribilă şi fără sens.

Faptul că genul ăsta de gunoi calic şi-a primit amenda şi a plătit de cinci ori valoarea sterilizării mi-a dat orgasm intelectual.

Sper să existe şi linie telefonică de raportat jeguri care abandonează animale. Să plătească, în morţii lor. Să plătească pentru neomenie, pentru nepăsare, pentru egoism, pentru incapacitatea de a vedea dincolo de comoditatea meschină.

Nu e greu să ai grijă de un animal. Informaţia e pe internet şi e gratis. Dacă faci o căutare mai aprofundată, găseşti şi veterinari care sterilizează mai ieftin pentru săraci, respectiv campanii de sterilizare gratuită ale diverselor fundaţii.

Odată ce ţi-ai asumat responsabilitatea pentru viaţa unui animal, ai grijă de el cum trebuie, în morţii mă-tii. Sau plăteşte.

Ştirile cu animale abandonate, statusurile de social media cu animale abandonate mă fac să vreau să-i calc în picioare pe făptaşi. Ai atâtea soluţii. Poţi plasa animalul de care nu poţi avea grijă în foster şi să plăteşti pentru întreţinerea lui. Poţi să-l dai spre adopţie. Poţi să-l laşi unui adăpost, eventual cu o sumă de bani care să acopere cele necesare. Iar când vine vorba de pui, chiar NU ai nici o scuză.

Da, România, amendează-i pe rahaţii ăştia bolnavi. 3000 de lei e prea puţin. Lasă-i pe drumuri, aşa cum lasă ei pe drumuri animale lipsite de apărare. Să vadă şi ei cum se simte, f-le muma-n c cu o rangă încinsă.

La cât mai multe amenzi. Şi banii colectaţi foloseşte-i pentru îngrijirea animalelor pe care ipochimenii ăştia nemernici le abandonează.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading