Jos de la ICR, Andrei Marga!

Ceea ce Andrei Marga n-a înţeles, şi o demonstrează cu fiecare comunicat de presă putred de inadvertenţe, este faptul că nu doar tehnica evoluează, ci şi cultura. Apar curente, mişcări, tendinţe şi, finally, personalităţi noi. Limbajul diverselor arte se schimbă an de an. Funcţia domniei-sale ar trebui să reducă la maximum demagogia şi, pentru a evita înecul în penibil, să se concentreze, 99% din timp, pe informare şi updatare. Pe punerea la curent cu epoca în care trăim.

Andrei Marga e un cadavru viu, mumificat în realism socialist. Limbajul său geme de realism socialist. Cum e realismul socialist? o să întrebe cititorul de 14 ani. Păi cum să fie? Un realism modelat în aşa fel, încât comunistul e omul bun, chiaburul individualist e omul rău şi toată lumea munceşte cu spor în fabrici şi uzine. Genul de realism de care creatorii săi râdeau în bărbi.

“Dar e un intelectual!” E un intelectual în ton cu anul 1957, ca programul Fortran. Să-l ţii pe Marga la şefia ICR e ca şi cum ai numi un expert în Fortran şef al Departamentului Cercetare la Apple Computers.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

23 Responses

 1. nely says:

  este incredibil cum au stat in subordinea lui mii de intelectuali cand domnea tot socialist in UBB Cluj. Nu cred ca acum vor sta lucrurile diferit.

 2. Extraordinară comparaţia cu Fortran (ai avut coşmaruri din pricina lui :)? )! !

  • gheorgica says:

   Daaaa pana si tramvaiele aveau compostoare. Nu cred ca au prins multi de aici Fortran. Daca sunt cativa care au jucat bambilici pe Felix Cxxx in SIRIS , Cobol sau HC 90 si Sinclair cu casetofon. Fortran presupune matematica si inginerie iar pe aici bantuie telectuali Nu poti sa compari Fortran cu Marga. Pentru cine nu stie Fortran inca este folosit cu succes si a fost adaptat la nou. Fortran nu se adreseaza jucatorilor de bambilici si pizdulici pe telefon. Fortran este o treba serioasa . Pentru producerea lui Fortran au muncit mii de ingineri si matematicieni iar pentru producerea lui Marga au muncit doi tarani din Medias.

   • dulama says:

    Clar, comparatia cu Fortran -ul a fost facuta dupa ureche. Ideea era de aplicare neadecvata a unui model vechi la o realitate noua, si se sustine.
    Strict vorbind, insa, un specialist in Fortran sau orice alt limbaj de programare (nu “program” 🙂 ) poate fi, daca are si calitati de manager, sef la orice departamant Apple, Microsoft, Google FB,..etc, pentru ca ce conteaza e modul de gandire, rigoarea, creativitatea si nu limbajul. Omul s epoate exprima si prin semne, daca are rigoare, coerenta si expresivitate. Asa zic io.

   • Domnul Bob says:

    Briliant ! 🙂 “… au muncit doi tarani din Medias”

 3. KQQ says:

  Să fie un intelectual în ton cu anul 1957? Reforma în învăţământ concepută de el în 1998 nu susţine o asemenea ipoteză. Mai degrabă pare un om care a fost progresist iar acum tinde să devină reacţionar.

 4. neax says:

  Marga este faţă de Patapievici ca margarina faţă de unt: surogat ceva mai ieftin (de fapt, în cazul lui Marga, plătim mai scump din buzunar pentru el), dar mult mai nociv.
  Nu e un intelectual în ton cu anul 1957, atunci erau de actualitate oameni ca Albert Camus, Einstein, Samuel Beckett, Soljenitin, Pasternak , Eugen Ionescu, Arghezi, etc. Vezi vreo apropiere cât de cât cu Marga?
  Marga este doar un activist, un politruc în ton cu anul 1957.

 5. theform says:

  Viu? Credeam ca e impaiat.

 6. gheorgica says:

  Cand o sa apara si la Antipa ,,Muzeul figurilor din ceara care au paradit Rou ,,o sa zabobesc cu Azorel mai mult in dreptul lui Marguta.

 7. ion says:

  prin 57 erau la moda si oameni ca Patapievici al batran cadru de nadejde al Armatei Rosii), urmasul a suferit o mutatie. pentru ca astia gen patapievici sau tismenitzki se adapteaza, ieri bolsevic, azi capitalist maine cine stie?

 8. cipslim says:

  cam tarzie chestia asta. Marga e un prost fudul cu aere

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger