La pescuit

Am un frate. Acest frate al meu este înnebunit după pescuit. Are o colecţie de undiţe, cârlige, şi multe-multe rahaturi mititele, despre care nu ştiu la ce folosesc, şi dacă e să-şi aleagă un weekend după plăcerea inimii lui, îl petrece pe malul unui lac, cu un băţ în mână şi cu linişte în jur.
Vara, la noi la munte sunt puzderie de concursuri de pescuit, şi pentru că frati-miu e Leu competitiv, vrea să participe la toate.
Acum două săptămâni, era un concurs important. Dar i-a făcut firma o “surpriză”, un weekend all-inclusive la mare. “Surpriză” pe care fratele meu a înjurat-o din rărunchi, pentru că pe el marea îl plictiseşte – exact ca pe soră-sa, cocălăreala agresivă îi repugnă – exact ca soră-sii – , mâncarea de pe litoral i se pare proastă cu spume – exact ca soră-sii, nu găseşte nicăieri o cafea decentă – nici soră-sa – şi netul din cârciumile de la mare suge pule de cal. (Şi, da, ştiu în ce încrengătură de fraze m-am plasat. :D)
A îndurat fratele meu all inclusive-ul la mare cu ură, scârbă şi groază.
În weekendul de după, a zis: Gata, concurs!
Uitase că are o nuntă. Nu el. El era doar invitat. Să facă pe zeitatea socială, să mănânce ardei umpluţi cu cremă de brânză şi să mimeze că se distrează. A blestemat fratele meu instituţia mariajului, ritualurile aferente şi pe cei care le-au inventat, a implorat la zei să se legalizeze căsătoria gay, să sufere toată lumea la fel – şi a mai ratat un concurs.
Weekendul ăsta avea un al treilea concurs. La un lac sublim din judeţul Braşov. El a plecat la şapte dimineaţa, soţia lui şi eu, care voiam să profităm de vacanţă şi să dormim, ne-am trezit pe la zece, şi urma să mergem, să facem serviciu de fanclub de pe la 11 încolo.
Seara, frati-miu era viteaz ca un zeu: “Acest concurs nu mi-l poate lua nimeni şi nimic. Măritaţi-vă, divorţaţi, muriţi cât vreţi, câştigaţi la Loto ce vreţi voi, eu voi fi cu băţul pe lac. Punct!”
La 11 şi 5, în timp ce dădeam să pornim, sună telefonul. Era el:
-Aţi plecat?
-Încă nu, că ne e lene, dar venim.
-Nu mai veniţi nicăieri. Mă duc acum la urgenţe.
-De ce, ce s-a întâmplat?
-M-a înţepat o viespe pe limbă.
-Unde ţi-ai băgat-o?
-Hai, lasă glumele proaste. Am luat o gură de cafea fără să mă uit, şi paharul avea vizitatori.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: