Leo e o lecţie de viaţă

Luăm pauză de la programul obişnuit de glume proaste sau foarte proaste cu care vă delectăm de obicei, ca s-o spunem din adâncul locului obscur şi întunecat unde am avut odinioară inima: Toţi ar trebui să fim ceva mai Leo.

E atât de uşor, dacă eşti blonduţ, cute şi cu ochi mari albaştri, să te complaci, să iei ce vine, îndeobşte roluri de siropel amorezat, şi să o arzi monoton până când primele riduri te vor despărţi.

Dar Leo şi-a luat direcţia în mână şi a mers, contra-emploi pe contra-emploi, iar şi iar, până când a ajuns unde îşi dorise.

Toate rolurile lui din ultima vreme sunt gândite şi scrise special pentru el, în scenarii pe care le revizuieşte singur. Şi-şi produce singur filmele. Bate la uşi, face anticameră, adună dolar cu dolar şi, fără a face nici o concesie sau lucru de mântuială, omul şi-a construit o carieră absolut impresionantă.

Lecţie de viaţă pentru toţi cei care se plâng de lipse de şanse, dar nu fac nimic să le obţină.

Lecţie de viaţă pentru toţi cei care spun că vor să facă lucruri, dar când încerci să faci ceva cu ei, se surpă precum cărţile de joc.

Lecţie de viaţă pentru noi, ăştia leneşi şi autosuficienţi.

Lecţie de viaţă pentru cei care go with the flow.

Sunt mulţi actori talentaţi. Dar cad în obscuritate de cum se plictiseşte de ei regizorul lor preferat, pentru că se lasă în voia sorţii.

Nu şi Leo. Leo şi-a făurit un destin. Şi a muncit ca un câine pentru asta.

De aceea, Oscarul lui e mai valoros decât ultimele zece la un loc. Nu e doar Oscarul câtorva clipe de inspiraţie. E panglica de la finalul unei teribile curse cu obstacole.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. Ștefania Pușcalău says:

  Ce frumos! Bravo! Un articol just, te felicit, Lorena! Vezi lucrurile altfel, lucrând și tu la rându-ți în teatru.

 2. ionel_teodoreanu says:

  ..ei, bravo lui! as mai adauga

  un baiat cu sanse care profita din plin de ele. aviz celor cu pile si cu usi deschise, nu e suficient daca vrei sa ajungi la varf.

  Frumos punctat, Lorena

 3. Adi says:

  Cel mai sarantoc castigator de Oscar, mai avea putin si se punea in genunchi ca sa-l castige!

 4. marcu says:

  Sunt un admirator al talentului lui Leo dupa ce l-am vazut in “Jurnalul unui baschetbalist”. La varsta lui mi se pare un actor complet. Spre deosebire de alti mari actori ex. Robert De Niro(in ultimul timp), nu a facut compromisuri in cariera sa de actor(sper sa nu isi piarda mintile la batranete). Nu imi vine in minte nici un rol de duzina a lui Leonardo DiCaprio sau cel putin sa nu il transforme in ceva mare. M-au nedumerit in ultimul timp cateva articole din presa, inclusiv damboviteana, la adresa filmului si al rolului sau. Da, poate filmul nu dezbate un subiect de actualitate si cu atatea subtilitati emotionale ca Spotlight, dar cred ca asta nu il face mai putin reusit. Da, intr-adevar, poate noi, privitori de lux, nu mai consonam cu astfel de drame, nu mai sunt de actualitate intr-o lume in care drama existentei vine din cu totul alt gen de situatii( mai repede colapsam emotional in urma unui crack financiar decat ologit de un urs si lasati sa murim in salbaticie). Am auzit de dimineata de la o promterista ca ar fi un actor al grimaselor. Parerea mea: o grimasa la timpul ei face cat…:)

 5. Ana says:

  Nu mi se pare o lecție de viață. Dacă era așa de perfect, nu-și schimba și alegea femeile doar din cele de sub 25 de ani. Asta arată superficialitate și lipsă de maturitate.

  • Lorena Lupu says:

   Oamenii nu au nici o obligație să trăiască după prioritățile noastre. Atâta timp cât a fost consensual, e dreptul lui să se cupleze cu cine vrea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: