“Mă foloseşte ca pe un obiect”

Aud fraza asta îngrijorător de des. Mai grav, am trecut şi eu prin situaţii de genul, în viaţă, numai că eu am trecut ca acceleratul prin gara Dârste. Observ din primele zece secunde cam care e poezioara şi cam care e paleta de posibilităţi şi mă prind cu cine ai ce discuta şi cu cine nu.

Trecând peste asta, multor femei li se întâmplă să le placă un tip şi să aibă senzaţia că sunt utilizate strict ca mâner de care să se ţină băiatul când dă la rame, pentru că e sport periculos şi riscă să cadă. Ce poţi face să eviţi ipostaza?

A) Impune respect.

Ştii cântecelul ăla cu “I don’t care about your personality / And I don’t care about your college degree / And I can’t shove my fist into your childhood dreams / So why do you share all this information with me?”

OK, cântecelul e o parodie, dar citează exact atitudinea pe care NU trebuie s-o tolerezi pentru nimic în lume, din partea nimănui. Oricât te-ai simţi de singură, oricât de goală ar fi casa, oricât ţi-ar ticăi aiurea ceasul biologic, NU te complăcea în interacţiuni abuzive sau umilitoare. Dacă un om nu te poate trata cu atenţie, consideraţie şi afecţiune, paşol na turbinca.

B) Nu sări repede în pat. 

Sau sări, dacă vrei pur şi simplu câteva nopţi de sex. Dacă ai problema cu “tratamentul de obiect”, e clar că nu eşti genul one night stand şi o să suferi dacă nu te caută.

Bărbaţii sunt fiinţe pragmatice. Nu stau să se gândească că omul care le spală maşina are vise şi speranţe, că dentistul are o viaţă interioară şi că tanti care-i pensează are un suflet. Ei compartimentează. Se duc “la spălat maşina”, “la dentist”, “la pensat” şi “la futut”. Scopuri simple, practice.

Dacă tu vrei să fii altceva decât “la futut”, mută-l pe om în friendzone. Un tip care vrea să ţi-o tragă tinde să se concentreze pe ce vrea de la tine. Friendzone-ul presupune să-ţi cunoască nevoile şi să se concentreze pe ele. Apoi, când vezi că a înţeles cine eşti şi ce-ţi doreşti, poţi să-l scoţi din friendzone.

Unii, concentraţi strict pe “la futut”, o să se care. E dovada vie că oricum nu te plăceau cine ştie cât de tare, drept care, măcar ai evitat un act sexual mediocru.

C) Spune-i omului ce vrei. 

Sunt rari bărbaţii extrem de intuitivi, care îţi ghicesc visele şi nevoile. Miraculoşi, dar foarte rari. Your average Joe are nevoi simple şi crede că şi tu la fel. Dacă nu există o conversaţie lămuritoare, o să i se pară că a veni de două ori pe săptămână la tine acasă să mănânce, să ţi-o tragă şi, în rest, nimic, e o relaţie ideală şi perfect funcţională. Drept care, dacă vrei ceva, cere. Cere pe un ton simplu, normal, cu cuvinte puţine, dar cere hotărât şi cu explicaţii pregătite, în caz că le cere.

Ca mic test, recomand să-i ceri lucruri înainte să-i cedezi, să nu permiţi să se creeze rutina în care numai tu livrezi. Vei descoperi repede cât de mult e dispus să te asculte şi cât de dornic e să-ţi facă pe plac. Şi dacă vezi că nu, paşol na turbinca.

O regulă bună e să-ţi adaptezi disponibilitatea faţă de tip la disponibilitatea tipului faţă de tine. “Dar îl iubeeesc”. Tocmai pentru că îl iubeşti. Iubirea ta e un sentiment nobil şi nimeni nu are dreptul să se şteargă la cur cu ea.

D) Fă-l să-şi asume responsabilităţi 

Nu încerca să dregi busuiocul pentru el. Te întâmpină cu un dezastru neanunţat? Nu sări ca o mamă cloşcă bună să-l iei pe puişor sub aripă. Priveşte-l rece în ochi şi întreabă-l: “OK. Ce propui?”

“OK, ce propui?” e o modalitate minunată de a-l obişnui pe om că sunt treburi de care e cazul să se ocupe el. Că nu eşti mă-sa care l-a pierdut la naştere, ci un om ale cărui necesităţi contează la fel de mult ca ale lui.

E) Pretinde-i cu fermitate susţinere 

Orice iniţiativă are el, tu eşti mereu pozitivă şi susţinătoare. Ca femeia. Când ai tu iniţiative, adeseori descoperi că nici nu te ascultă.

Nu da ochii tragic peste cap, nu te închide în tine, spune-i că susţinerea lui contează şi cere-i ferm să-ţi fie alături. Un bărbat care ţine la tine va fi înduioşat. Unul indiferent se va da de gol.

F) Nu dramatiza. 

Ştii pisălogeala lungă, neamuzantă, pe un ton monoton, în timpul căruia lui îi fuge gândul la orice altceva?

Încearcă s-o tai la montaj şi să-i spui direct concluzia. Ai mai multe şanse să “make a point”.

G) Dacă-i reproşezi momentele în care e bou, exprimă şi apreciere pentru momentele în care face ceva bine. 

Multe femei ratează relaţii exact din cauza asta. Tipul cu care sunt încearcă să le facă pe plac, şi e întâmpinat cu dezaprobare şi ironii.

Când primeşti ce-ţi doreai, n-o contabiliza drept “normal, era şi cazul”. Fii entuziastă şi fericită. Când va descoperi că e în puterea lui să te entuziasmeze şi să te bucure, o să mai facă. Dacă tu îi livrezi perpetuu faţă acră, indiferent de eforturile lui, o să renunţe să mai încerce.

H) Şi oricât ai excela, oricât de frumoasă, deşteaptă, campioană sportivă şi manager de succes ai fi, vei nimeri câte un bou care te va trata ca pe un obiect. Pentru că nu ştie cum altfel. Atâta poate şi atâta face.

Asigură-te că obiectul ăla e un diamant de 24 carate, nu un şerveţel umed.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Radu says:

    “Ma las folosita ca un obiect pentru ca e un tip mai misto decat cei din friendzone.”
    “Ma las folosit ca un portofel pentru ca e tanara si frumoasa.”
    Apoi astept/dau sfaturi de bun simt pe care oricum n-o sa le aplice nimeni, tocmai pentru ca fiind de bun-simt, problema e cu aplicatul, nu cu acceptatul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: