Makeup: Buzele “supradimensionate”

Se mai plânge câte o doamnă de anumită vârstă că, uite, domnule, pe YouTube şi TikTok, tineretul îşi face buze mult peste linia naturală, şi lor le stă bine, în timp ce noi arătăm de parcă eram clowni la circul de stat.

Evident că arăţi aşa, dacă tu îţi iei rujul, eventual un ruj de 20 de lei de la supermarket, nu foarte pigmentat, şi încerci să obţii efectul de buze supradimensionate cu el.

Dar cum Lorena e prietena ta, Lorena e aici să te ajute.

Pentru buze supradimensionate, eu folosesc două creioane de buze, unul cu o nuanţă mai închis decât rujul de buze pe care urmează să-l aplici. Şi unul de aproximativ aceeaşi nuanţă. Şi un ruj foarte pigmentat, cu acoperire 100%, care să ascundă cu succes linia naturală a buzelor.

Conturarea.

Se ia creionul cu o nuanţă mai închis. Te apuci şi DESENEZI ÎN PREALABIL forma dorită a buzelor. Gen aşa:

Foloseşte un creion cât mai ascuţit, pentru ca linia să fie cât mai precisă, şi nu te duce din bărbie până-n nări, ci depăşeşte cu foarte puţin linia naturală a buzelor, pentru ca efectul să fie natural, cu de comedie slapstick.

Eu am colţurile buzelor destul de inegale şi neregulate, şi încep cu ele. Tu poţi începe cu ce vrei tu.

Estomparea.

Cu o pensulă mică de buze, începi să blenduieşti / estompezi pentru gigelul român pur dac neaoş care vine în secţiunea de comentarii să ţipe că romgleză, alea. ÎNSPRE INTERIORUL buzelor. Astfel, nu ai treceri bruşte de culoare, sau aşa numita “centură neagră la soopt poola”, cum i se zicea când eram eu adolescentă, iar fetele foloseau creion de contur negru şi ruj de ce culoare mai găseau în piaţă la Obor.

Umplerea

Dacă porţi un ruj la modul clasic, e perfect în regulă să se mai şteargă şi să reaplici în timpul zilei. NOT the case dacă ai buze mari desenate şi încerci să menţii o iluzie.

Drept care, iei al doilea creion, cel de culoarea rujului, şi îl aplici pe toată suprafaţa buzelor, asigurând uniformitate şi acoperire perfectă. Ai grijă să insişti suficient spre interior pentru a evita efectul cunoscut drept “anus de maimuţă” (unde se vede o linie bruscă de demarcare dintre ruj şi nuanţa ta naturală, în interiorul gurii).

Astfel, pasul final, şi anume rujul, va fi mai degrabă pentru efect artistic, decât pentru colorare propriu-zisă, şi chiar dacă se şterge cu cafeluţa de la birou, nu e foarte vizibil şi te poţi strecura discret să-l reaplici, mimând că mergi la un pipi.

Rujul

Cum am zis: pentru makeupul corector, cel de tip “mi-am făcut operaţie estetică noaptea trecută, e vreo problemă?” nu merg produse lipsite de pigment, care să trădeze faptul că îţi trişezi trăsăturile naturale. Alege un ruj care să-ţi acopere până şi greşelile din tinereţe.

Îl aplici în zona din mijloc a buzelor, şi, cu pensula de buze, estompezi discret spre margini.

Astfel, te asiguri că eviţi scurgerile în afara spaţiului dorit pentru buze.

Luciul

“Păi da, Lorena, dar eu vreau buze lucioase, să pară că tocmai am soopt-o şi am rămas cu luciul discret al ăăăhhhmmmm.”

Iei un gloss de buze, unul destul de dens să nu îţi ridice rujul aplicat precedent, şi îl aplici în zona de mijloc, apoi estompezi discret spre margine.

Astfel, buzele tale mai mari vor părea în mod real buzele tale mai mari, şi nu un casting eşuat la circul Globus.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: