De ce e cat lady o jignire?

Pulică dormind cu căpșorul pe laptopul meu

Am o pisică.

E companionul meu adorat.

Când dorm, mai ales în anotimpurile cu vreme rece sau moderată, doarme cuibărit la subraţul meu sau în curbura gâtului. Sau mi se pune cuşmă pe cap.

Şi e cel mai reconfortant şi energizant somn pe care îl pot avea, pentru că acel corpuşor catifelat îmi schimbă instant dispoziţia, oricare ar fi ea iniţial, în relaxare calmă şi caldă.

Orice posesor de pisică o ştie: e companionul care face mereu o chestie amuzantă, o tumbă, o prostioară. E companionul care stă întins la picioarele tale cu căpşorul culcat pe papucul tău, când te pişi. E companionul care îţi vine pe la spate când te uiţi la un film horror, şi exact când zombiul îl urmăreşte pe eroul care nu bănuieşte nimic, te ia prin surprindere: Miau!

Una peste alta, e animalul cel mai pufos, cel mai iubitor, cel mai surprinzător şi cel mai haios pe care ţi-l poţi dori.

Dacă vrea el iubire, e călare pe tine.

Dacă vrei tu iubire când nu vrea el iubire, e aşa:

Apoi, undeva pe parcursul campaniei de hate pe care au pornit-o incelii împotriva femeilor care nu sunt interesate de avansurile lor, a apărut acest nou concept intenţionat ca o jignire: “cat lady”.

Ce încearcă să spună incelul: că a te bucura de compania unei pisici e un semn că eşti o feministă frigidă, care vrea moartea bărbatului adevărat şi care.. mă rog, restul miturilor legate de feministe frigide.

A ce îmi sună mie acest mit?

A faptului că lătratul incelului se naşte dintr-o stimă de sine atât de scăzută, încât se simte ameninţat şi complexat până şi de prezenţa unei pisici. Şi, pentru că incelul e şi jigodie manipulatoare, caută să arunce pe spinarea ta propria nesiguranţă legată de sine şi caută să-ţi creeze un complex legat de faptul că îţi plac pisicile şi le preferi tovărăşia.

În realitate, tovărăşia pisicii e plăcere pură, pe când tovărăşia genului ăluia de dobitoc nu e decât disconfort, iritare şi stres.

Taman de aceea, utilizez postarea asta să denunţ bullshitul.

Pentru mine, a fi cat lady e o bucurie şi o onoare. Îmi iubesc animăluţul de companie, preţuiesc fiecare moment de drăgălăşenie şi îl consider un membru de familie.

Dacă îmi spui cat lady pe net, probabil că o să-ţi mulţumesc pentru compliment.

O cat lady e un om fericit. O nevastă bătută de un dobitoc cu impresii de superioritate şi un neant de prostie, mai puţin.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. Vlad Craioveanu says:

  Bravo!
  Am 22 de pisici (deh, sunt boier, am casă de 270mp) și aș mai adopta dar tind deja să se bată între ele, au făcut haite în funcție de camere și ferestre și nu mai pot să integrez altele 😢 .

  Pisica este o ființă adorabilă. Până și bătrânii dezertori GRU ca V. B. Rezun alias Viktor Suvorov venerau pisicile și s-au simțit datori să scrie asta, la un moment dat.

  CAT LADY este un statut de noblețe. 💖

 2. Vlad Craioveanu says:

  Ah, pisicile mele, și am și motani, și femele (tot sterilizat, desigur) nu manifestă niciodată vreun semn că nu ar vrea iubire. Unele se electrizează și se protejează, preferând să lingă, ronțăie și apuce ușor câte un deget dar se topesc la orice oră primesc atenție, ignorând chiar mâncarea până nu sunt mângâiate, asigurate că sunt în centrul atenției.
  Un singur motan care vine prin zonă nu vrea să fie atins, dar cred că a pățit prea multe din partea unor creaturi umanoide. Trebuie să mă împrietenesc și cu ăsta a, dacă se îmbolnăvește trebuie să pot să îl duc la vet…

 3. Black Cat says:

  Frumoasă poza, cum doarme pe tine, câți ani are micuțul ? Sforăie ?

 4. AdrianaRo says:

  Am o pisică. Și vreau mai multe.
  o vreme am crezut că expresia „cat lady” se referă la cucoanele care au 20 de pisici în garsonieră, le cumpără mâncare nașpa că nu au bani pentru aia bună, le duc la vet doar dacă li se umflă ochii etc și în general zbiară la toată lumea care nu vrea pisică (sau nu vrea mai mult de o pisică) că n-au inimă. Am văzut vreo câteva pe facebook care au tocat mărunt o fătucă de vreo 16 ani care voia să doneze după câteva luni mâța pe care o salvase pentru că părinții nu o agreau.
  Cu timpul am realizat că n-are nici o legătură eticheta cu persoana căreia i se pune, legătura e cu persoana care o pune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: