Masculii “alfa” sug grav

În haitele de animale, existenţa unui mascul alfa, care să ia decizii în locul tuturor şi să ştie totul mai bine decât restul grupului laolaltă, este un lucru important. Pentru că grupul necesită organizare, strategie de luptă, de supravieţuire, “cum ne procurăm mâncare” / “apă” / “cum învingem haita rivală”. Probleme de viaţă şi de moarte.

Grav e când câte un gigel al cărui unic pericol de viaţă e că uită să-şi ia hârtie igienică şi se vede nevoit să se chinuie să se şteargă la cur cu cartea de alegător are impresia că băşinile arogante îl transformă în mascul alfa. Foarte grav. Pentru că în mintea netedă a unui astfel de gigel, condiţia de alfa a masculinităţii sale constă, pur şi simplu, în a da riposte de o prostie incomensurabilă şi de o încăpăţânare şi mai incomensurabilă, rezistentă la orice fel de logică, cât de primitivă să fie ea. În mintea gigelului penibil, faptul că te ţii tare pe poziţia ta prostească şi că refuzi să sesizezi evidentul e o dovadă de masculinitate alfa.

 

Ce crede că obţine? Respectul interlocutorului şi confirmarea poziţiei de mascul alfa.

 

Ce obţine de fapt? Sila profundă a interlocutorului şi confirmarea că impermeabilitatea la argumente îi menţine IQ-ul la un nivel suficient de mic, încât să poată sluji de treaptă băbuţelor şchioape din zonă.

 

Şi poanta: să luăm un astfel de gigel şi să-l azvârlim într-o situaţie reală de viaţă şi de moarte, care să necesite cu adevărat masculinitate alfa. Evident, se va căca pe el cu stropi şi va demonstra străvechea axiomă: că masculinitatea alfa pe vreme de pace echivalează total cu lipsa acută de coaie în momente dificile. Şi doar rataţii înnăscuţi simt nevoia să fie alfa cu oameni care n-au venit să-i deranjeze cu nimic. Pe principiul: Măcar ăstuia să-i trag şi eu o bătaie, până apucă să se trezească din somn.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. godless1859 says:

  Domnul Iisus Hristos a spus ca el e masculul alfa si omega, inceputul si sfarsitul. Cum este posibil deci sa fii in acelasi timp masculul alfa si masculul omega, stapanul absolut si sclavul absolut al haitei de babuini? Aici miroase a schizofrenie.

 2. Mister Doooh says:

  Deci, e Mantzy, sau Nedo? Ca amindoi se califica?

 3. goodman says:

  daaaaa !!!!! ca bine le’o zici. si pe mine ma enerveaza masculii astia de se dau alfa. de nu mai pot, de numa numa no. niste tarani, da’i dracu.

 4. goodman says:

  auzi lorena, imi dai voie sa aduc aci la noi, pe blogu nostru, un prieten nou de’al meu ? referinte: la prima impresie pare cretin incurabil….mda, pare asa si la a n-a factorial impresie, da sa stii ca nu-i baiat rau, scrie poezii, a fost vatman de vapoare pana sa se loveasca la cap, are o usoara problema foarte grava cu greutatea in sensul ca-i obez, i-a murit recent un pekinez numit Spike pe care l-a mancat, are o nevasta si 2 fete curve pe care le-am futut. m-am aliat cu el de conjunctura ca sa-l dam jos pe Basescu si sa se intoarca vremurile bune cand bogatiile patriei pentru care s-a batut Stefan cel Mare cu turcii erau furate de noi, romanii, fara fracturare hidraulica in plm.

  please please please (X 1000)

 5. goodman says:

  in asteptarea unui raspuns favorabil la cererea de la 10:40 pm, as mai vrea aprobare pentru un proiectant comunist de avioane comuniste care se indoiau cand “decolau”. asta este oarecum ceva mai intreg la cap decat vaporeanu, decat ca ne-a tradat tara si nevasta-sa e pianista. si’i in germania.

 6. goodman says:

  “Şi doar rataţii înnăscuţi simt nevoia să fie alfa cu oameni care n-au venit să-i deranjeze cu nimic”

  @ciufutozaurus: eu nu ti-am deranjat un fir de par, tu de ce simti nevoia sa te dai alfa la mine ?

  • mi-ai deranjat, totusi, un fir de păr, insa era inevitabil. popular, îi zice “floc”.
   deci nu asta e explicatie, nu ma dau alfa la tine.
   explicatia este ca tu o ceri, te dai mascul alifie la mine.

   • Lorena Lupu says:

    o, da, o cere. şi eu l-am muit intens vreo două luni, până când m-am prins că e inofensiv. deci, economiseşte-ţi două luni din viaţă, zic, şi nu pierde vremea enervându-te pe goodman. decât latră.

    • nu, ca eu nu ma opresc din drum pentru dansul.
     ii dau in nas cu bilele peniene din galop, tagadam-tagadam, diiiii, mama lui goodman, diiiiii!!!
     (goodmane, as fi zis de nevasta-ta, eventual, dar cred ca singura notiune vaga de pezda accesibila iti este pisica aia, daca suntem binevoitori sa o denumim “pussy”, ca sa beneficiezi barbateste de pe urma polisemiei.)

 7. goodman says:

  vrea cineva sa-i cant psihologic de dragoste ?

 8. goodman says:

  hai sa va cant:

  Che bella cosa e` na giornata ‘e sole
  n’aria serena dopo na tempesta!
  Pe’ ll’aria fresca pare già na festa
  Che bella cosa e` na giornata ‘e sole.
  MA N’ATU SOOOOOOOOOOOOOOOOOLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!
  cchiù bello, oje ne’
  ‘O sole mio
  sta ‘nfronte a te!
  ‘O sole, ‘o sole mio,
  sta ‘nfronte a te!
  sta ‘nfronte a te!
  Quanno fa notte e ‘o sole se ne scenne,
  me vene quase ‘na malincunia;
  sotto ‘a finestra toia restarria
  quanno fa notte e ‘o sole se ne scenne.
  Ma n’atu sole,
  cchiù bello, oje ne’
  ‘O sole mio
  sta ‘nfronte a te!
  ‘O sole, ‘o sole mio
  sta ‘nfronte a te!
  sta ‘nfronte a te!

 9. neax says:

  Studiu de caz: În armată aveam – între şleahta de ofiţeri primitivi şi agramaţi – doi care făceau excepţie, cu care se putea discuta civilizat. Unul era comandantul nostru de companie, un sergent-major pe nume Lungu, tip extrem de subtil şi nonconformist. Voia să plece din armată.
  Celălalt era un colonel responsabil cu spaţiile verzi din unitate, care ne antrena în discuţii interesante, ni se părea picat din cer între ceilalţi. Am aflat apoi că, atunci când venea cu chef acasă, îşi scotea nevasta şi fata pe palierul blocului şi făcea instrucţie de front cu ele. Cu alte cuvinte, era alfa doar acasă.
  Ceilalţi erau alfa în curtea unităţii, dar mereu auzeai de câte unul care pierduse războiul conjugal, fiind încornorat de nevastă.

  • Lorena Lupu says:

   cel mai detestabil e genul de pulete care e superfriendly cu alţi tipi şi alfa cu femeile. Pe ăla îl bănuiesc de gheială refulată.

   Şi nu am o problemă cu gheiala, dimpotrivă. Am o problemă cu varianta ei refulată, cu cretinii care nu se fut în cur de ruşine şi, printr-un scurt-circuit al creierului, le învinuiesc cumva tot pe femei de lucrul ăsta. De parcă existenţa lor l-ar împiedica pe el să se fută fericit în cur.

 10. dadatroll says:

  Da da si nume casa stim de cine sa ne radem nu asa de cat in abstract

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: