Melania, dragostea mea

Se pare că ieșirea lui Trump de pe 4, cea în care a anunțat că e câștigător sută la sută sigur, a fost micul lui moment de Mircea Geoană, ca dovadă că se poate și la case mai mari.

Și vă spun eu cine anunță cu atâta încredere absolută victoria. În nici un caz omul care a candidat pe bune și așteaptă să vadă un rezultat. Ci, de obiceiul, omul care știe exact ce mașinării au intrat în funcțiune, ce sfori de trag pe dedesubt și ce aranjamente și combinații s-au făcut pentru victoria lui.

Numai că, de multe ori, afacerile din umbră au final neprevăzut și nu toate aranjamentele merg cum ar trebui.

Că iată.

Voturile încă se numără, e adevărat, dar cu 290 de voturi de la colegiile electorale și un avans de peste 4 milioane în voturile populare, televiziunile, inclusiv postul de simpatie conservatoare Fox News, l-au anunțat deja pe Joe Biden președinte ales, și pe Kamala Harris, primul vice-președinte femeie al Statelor Unite.

Absența spectacolelor de comedie în această perioadă de lockdown a fost suplinită cu mare succes de contul de Twitter al perdantului Donald Trump. Am râs de statusurile lui, și de comentariile utilizatorilor de Twitter, de am leșinat.

Mi-au atras atenția niște cunoscuți că omul cerea, cu toată seriozitatea, STOP THE COUNT. Adică nu vrea mușchiul meu oranj să mai numărați, gata, piua. Și de atunci mă distrez cum omul ăsta face cea mai ilară criză de orgoliu rănit la care am asistat vreodată. Mă întreb dacă așa face și cu Melania, dacă el îi cere un masaj blajin la cuculeț, și ea îi răspunde că o doare capul.

Că voturile au fost furate, că voturile au fost ilegale, că s-a numărat greșit, că a acoperit cineva geamurile cu carton, că etc.

Iar tipul, subliniez, era președintele în funcție, alesul partidului aflat la conducere. Dacă cineva ar fi avut vreun upper hand la mânării, ar fi fost ei, în niciun caz opoziția.

Și acum două ore, un alt status al lui ne povestea că a câștigat alegerile de departe.

Voi știți cât îmi displace apelativul de Karen. Cum batjocorește lupta femeilor pentru a fi tratate ca niște clienți legitimi, pe considerentul că sunt albe. Dacă era o gagică de culoare ţipând că are porţia mai mică decât vecinul, chelnerul ar fi fost concediat instant pentru rasism.

Dar când un comentator a zis ceva de genul President Karen complaining to the management abut how she’s treated by voters, am râs isteric. Şi am râs isteric pentru că referinţa viza categoria de votant dispreţuită cel mai profund de Trump: femeile. Să fii comparat cu o femeie emoţională chiar tu, haterul nr. 1 de femei? OUUUCH!

Toate eforturile alea de interzicere a avortului, chiar acum în al 12.lea ceas, şi despre care spera că îi vor aduce adeziuni de la toţi incelii şi proud boys-ii, l-au costat un mandat care părea imuabil. Aşa cum “binders full of women”, o expresie aproape nevinovată, raportat la cele întâmplate în ultimii 4 ani, i-au asigurat lui Mitt Romney înfrângerea în faţa lui Obama.

Cred că e o singură concluzie de tras. Şi anume:

Vrei să câştigi alegeri? Porneşte de la premisa că şi femeile sunt oameni şi nu mai atenta la drepturile lor.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Lavinia says:

    Si Al Gore a crezut ca e presedinte timp de 37 de zile, iar apoi a castigat Bush.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: