Mesaj de la un tată de fată

Dragă Lorena,

Te citesc de mult timp și îmi placi, pentru că o văd în tine pe fata mea. E deșteaptă, hotărâtă, a fost mereu elevă bună, a ales să studieze medicina, noi o susținem și suntem foarte mândri de ea.
Ce mă sperie este că nu prea îi plac băieții. A ieșit cu câțiva, dar de fiecare dată îmi spune același lucru: o plictisesc, că n-au nimic în cap. Mă tem că va rămâne singură toată viața.
Ce să fac?

++++

Dragă tată de fată,

În primul rând, du-te la colț, ia-ți o bere sau un vin, cinstește-te și felicită-te că ai făcut o treabă incredibilă ca părinte. Ai crescut o fată deșteaptă, care vrea să răzbată cu creierul, nu cu alte părți anatomice, care muncește din greu pentru asta, și care nu e atât de disperată încât să se cramponeze de masculi de mâna a opta.
Realitatea e că sunt foarte mulți care n-au nimic în cap, iar faptul că ea, la o vârstă la care altele se lasă orbite de pectorali sau de un cont gras, e lucidă și cu mințile acasă, ar trebui să te facă mândru.
Mândru.
Cele mai nefericite singurătăți nu sunt cele asumate. Cele mai nefericite singurătăți sunt ale femeilor blocate într-un cuplu dezastruos, dar care îndură orice, din lipsă de stimă de sine.

Hai să presupunem că în loc de fată ai fi avut un băiat. Ai fi vrut ca acest băiat să-și piardă mințile după toate pițipoancele vide de la gât în sus, sau ai fi preferat să-ți prezinte o domnișoară deșteaptă și bună, pe care să nu-ți fie jenă s-o declari public “prietena fiului meu”?

Ai fi preferat ca acest băiat ipotetic să-și investească resursele minții și ale sufletului în a fugări toate fustele, sau în a-și construi un rost pe lume?

Cumva intuiesc răspunsul tău la ambele întrebări. Și atunci te întreb: de ce fata ta ar fi mai prejos de acest ipotetic băiat și de ce te îngrijorează un comportament pe care, în cazul lui, l-ai întâmpina cu entuziasm nebun și rugăciuni nesfârșite de mulțumire și slavă lui Dumnezeu?

Ai un copil bun. Un copil deștept. Alți părinți bagă munți de bani în meditații, pentru că refuză să accepte absența dotării intelectuale. Nu-i insufla complexe de inferioritate fără rost, să creadă că ceva e în neregulă cu ea doar pentru că nu-i plac băiețașii cu figuri. E un instinct foarte sănătos să nu-ți placă ăștia.

Dacă o să cunoască un băiat care are ceva în cap, o să fie ok. Laud-o că are standarde și spune-i că e exact ce te aștepți de la un copil deștept și bun ca ea.

Orice copil (mai ales fată), are nevoie de un tată care să înțeleagă și să susțină, nu de unul care să demoleze și să inducă vinovății inutile. Fii fericit că o ai și că e așa. Alți părinți caută să rezolve avorturi la 15 ani sau să-și bage copiii la dezintoxicare la 17. Ești un tată norocos și te felicit pentru asta.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. morbo says:

    E studenta, banuiesc ca in anii de inceput. De unde pana unde “toata viata”? Generatiile astea care se casatoreau in mare parte inainte de 25 ani…
    Pe de alta parte, astia care au ceva in cap au alte probleme 🙂 (din pdv lor de vedere, al observatorului sau al amandurora). Oricum, bravo ei ca e deranjata in primul rand de cei fara nimic in cap

  2. fara pisica d’aia libidinoasa, viata e pustiu 🙁

  1. June 18, 2017

    […] Mesaj de la un tată de fată; […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: