Mitul aroganţei feminine

TEL AVIV, ISRAEL - MAY 18: Madonna, performs live on stage after the 64th annual Eurovision Song Contest held at Tel Aviv Fairgrounds on May 18, 2019 in Tel Aviv, Israel. (Photo by Michael Campanella/Getty Images)

Primul lucru pe care mi-l spun oamenii, când mă întâlnesc în viaţa reală, e eternul şi imuabilul “Credeam că eşti mai arogantă”.
Credeai asta pe baza a ce?
Că am văzut cum striveai un gândac cu buletin pe Facebook, sau un print screen de la altă mizerie umană unde i-o futeai pe mă-sa, bunică-sa şi toată rasa, sau un filmuleţ făcut de al treilea muist, unde îi explicai cum te pişi pe morţii lui aliniaţi frumos la paradă.
Şi ce au toate aceste ipostaze în comun?
Faptul că fie nu te uiţi, fie editarea nu arată MODUL DE ABORDARE iniţiat de târletele respectiv.
Zdrenţele astea umane nu au o viaţă a lor, nu au proiecte şi nu au ocupaţii cu sens. Şi atunci, distracţia lor e să set people up şi să lanseze în populaţie ILUZIA că tu, omul, eşti totuna cu reacţiile tale la bădărănie.

Reacţiile mele la bădărănie sunt foarte asumate. Cineva trebuie să le răspundă muiştilor cu propria lor monedă, în ideea că, dacă muistului nu-i place ce primeşte de la tine, poate face şi creieraşul lui acea conexiune logică, numită ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face.

Şi de ce nu sunt arogantă cu tine faţă în faţă?

Pentru că tu, în acest moment, stai liniştit la locul tău, nu faci insinuări aiurea, nu pui întrebări tâmpite şi obraznice, nu faci presupuneri abjecte, nu cauţi să mă minimalizezi şi nu îmi dai lecţioare.

Te comporţi normal, şi atunci şi eu mă comport normal cu tine.

Multe femei care au o reputaţie de arogante sunt în realitate extrem de afectuoase şi de helpful. Ţin uşa blocului pentru bătrâne – aşa cum o ţin şi eu. Hrănesc animalele fără stăpân. Vorbesc frumos cu vânzătoarele, chelnerii, tanti de serviciu, recepţionerii – oameni cu care un gigel parvenit se comportă absolut odios. Sunt amabile în mod natural, şi gata să te ajute în limita bunului simţ.

Şi totuşi, cum de ajung femei extrem de ok să aibă imaginea de arogante?

De obicei, prin intermediul diverşilor dobitoci care caută extrem de mult să-şi construiască ascendent nemeritat asupra lor.

Dau un exemplu:

La un moment dat, i se pusese unui incel pata pe mine. (Tell us news, Lorena! Majoritatea poveştilor tale încep cu “unui incel i se pusese pata pe tine”.) Şi incelul ăsta credea că mă poate pistona cu mesaje private la orice oră din zi şi din noapte.
Chestie pe care eu am precizat clar că nu o practic, pentru că mesajele private consumă o tonă de timp valoros care nu se întoarce în nici un fel. Şi faptul că un om are dreptul la decizie dacă îl interesează să consume timp în mesaje private cu persoane cărora nu le datorează nimic nu e o chestiune de aroganţă, e o chestiune de OPŢIUNE.
Ziua mea are 24 de ore, şi dacă aş avea patru ore de mesengereală privată, aş lua acele patru ore şi le-aş investi în a mai produce un text pentru blog, o carte sau, oricum, ceva creativ.
Cum nu caut hookup, pălăvrăgeala privată nu are pentru mine nici un fel de catch.
Cum tu nu dai bani la intrarea pe acest blog, nu mi se pare că ai justificări reale pentru complaints. Bun, dacă eşti printre susţinători, asta desigur se schimbă şi vreau să ştiu ce te nemulţumeşte în contentul prezent şi cum aş putea să mă apropii de nevoile tale dar, cumva, mereu ăia care cred că li se cuvine timpul meu sunt mereu ăia care n-au donat vreodată vreun cenţişor.

Okay.
Şi ăia încep să dea mesaje private în regim mitralieră. Eu spun o dată, politicos, că termenii şi condiţiile acestui creator de content nu includ taifasul privat, şi mă aştept să procesezi informaţia aşa cum e ea, de vreme ce e dreptul meu să decid ce am de oferit şi ce nu.

Incelul se apucă să insiste bovin.

Eu dau mute private messages şi-l las să abereze singur.

Incelul se trezeşte să comenteze la o postare: Vezi că ţi-am lăsat mesaj privat.

Eu: Te-am notificat că politica acestui blog presupune răspunsuri la comentarii, nu la mesaje private. Care parte necesită desen?

Incelul începe să înjure, eu i-o fut în gură pe mă-sa curvă care nu l-a educat să respecte deciziile şi ograda altuia şi îi dau block.

Incelul face print screen cu muia de la mine, o duce în Autobaza, Prăjimea, Utopia, Academia de Ursărie şi moaamăăă ce m-a rănit anal fără lubrifiant Lorena Lupu.

Dau o bere primului admin de grup care, când primeşte un print screen sau ceva de genul, mă invită la un live în grupul respectiv să povestim întregul context al interacţiunii.

Pentru că, într-o lume normală, n-ar trebui ca A să înjure, preseze, insiste ca B să accepte o comunicare privată cu el, dacă B nu vrea. Şi asta indiferent de sexul lui A, al lui B, de poziţia în societate a lui A, a lui B şi dacă sunt cunoscuţi sau nu.

Iar legat de creatorii de content, puteţi întreba pe care dintre ei vreţi şi vă va spune acelaşi lucru: mesajele private sunt consum de timp inutil. Părerea ta legată de subiecte se comunică într-un comentariu, iar faptul că ai vrea sau n-ai vrea să ne fuţi e profund irelevant pentru noi. Dacă era relevant, deschideam bordel în centru să monetizăm chestia asta.

Situaţia mea cu incelul de mai sus e situaţia online a 80% dintre femei. Nu vrea comunicare privată cu un necunoscut = aha, se încrede, are fumuri, se crede specială, se dă mare.

Nu. Pot fi cel mai modest om din univers şi tot decid cui ofer timp şi cui nu. E decizia mea, iar tu o respecţi.

Altminteri, e extrem de amuzant că multe din prieteniile mele pe termen lung sunt cu femei cotate drept extrem de arogante. Şi care, pentru că eu le respect limitele şi ce reprezintă ele ca oameni, îmi oferă la schimb partea aceea de suflet pe care nu i-o vor arăta niciodată jegosului mârlan pus pe harţă de dragul harţei.

***

Îţi plac textele Trollywood? Susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. lilbabyalle says:

    Deci nu gasim aici secretul femeilor independente si pline de bani

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: