Ba nu, Gigele, în dragoste nu e permis orice

Ieri, mi-a scris o adolescentă, să mă întrebe cum identifică pețitorii de încredere. Când am citit întrebarea, mi-am zis: oh, fuuuuuuuuuuuuuuck, iar îmi pun toate labele triste și nefutuții cronici pe cap. Dacă mai țineți minte, am scris acum câțiva ani un rant: Plătește în morții mă-tii cafeaua dacă inviți o femeie în oraș în scop romantic, și toți incelii, toți lurkerii, toți manosfericii, toate grupurile de glume proaste mi s-au oploșit în cap să urle că sunt o materialistă și o curvă, și că eu învăț rău femeile. Să zică mersi că nu plătesc ele toată nota de plată.

Știind că am toată armata de puțopalmiști penali cu ochii pe mine ca pe butelie, am ales să evit subiectul: Dacă pețitorul vrea Dutch, fugi. E un calic lamentabil care, în cazul unei relații serioase, o să vrea să naști acasă și să-ți taie cordonul ombilical cu un ciob de sticlă de bere, pentru că maternitatea o să i se pară prea scumpă.

Am ales să evit orice considerente care ies de sub controlul gigelului, cum ar fi aspectul fizic și disponibilitatea materială. și m-am referit strict la ceea ce poți controla, indiferent dacă învârți miliarde de dolari sau abia ai bani de curent electric: caracterul și modul în care o tratezi pe ea.

Dar chiar și așa s-au înfoiat niște gigei la mine, să dea ochii peste cap că moaaaamă, câte pretenții de la bărbat. Deci, în 2010, să nu fii un calic și să plătești pentru un date în oraș e pretenție exagerată. În 2020, să fii o persoană decentă și responsabilă e o pretenție exagerată. Până în 2030, să nu se cace în mijlocul drumului va fi o pretenție exagerată.

Și apoi tot ei: feminismul e de vină că preferați să fiți singure!!

Ămnu. Feminismul e doar suma măsurilor de protecție față de nepăsarea, nesimțirea și mârlănia voastră.

Educația tradițională pregătește femeile pentru relații de termen lung și rolul lor de fătător încă din copilărie. În timp ce băieților li se dau căluți, mașinuțe, cuburi de construit, jocuri care să stimuleze inițiativa personală, curajul și supereroul interior, fetele primesc păpuși. Viitorii lor copii, care trebuie îngrijiți, pieptănați, îmbrăcați. Bine, eu mi-am ignorat cu brio păpușile, pentru că you fucking pay me a salary if you want me to serve you și m-am jucat dacii și romanii cu fratele meu. Dar divaghez.

Cărțile și filmele pentru adolescente sunt pline de iubire adevărată, băiatul frumos și misterios și relația perfectă.

Deci, în jurul vârstei de 20, femeia e condiționată să caute și să ofere iubire, și să investească tot ce are într-o poveste de dragoste pe termen lung.

Și apar gigei ca ăsta:

Mai e de mirare că fata aia super entuziastă în direcția unei relații la 20 de ani ajunge o mizantroapă acrită, scârbită și un apostol al singurătății asumate în 10 – 15 ani?

Mențiune: gigelului ăstuia nu-i ceruse nimeni nimic. Nu-i cerusem eu să fie de încredere cu mine, nu-i ceruse autoarea mailului să fie de încredere cu ea. Discuția viza cum ar trata el o ipotetică femeie de care e îndrăgostit. OK, sau bărbat, că nu îi știu orientarea sexuală și e urât să presupun.

Iar dacă ăsta, în raport cu ipotetica femeie de care e îndrăgostit pune problema la modul “ce înseamnă un bărbat de încredere” şi “în dragoste, totul e permis” (ca antiteză la ce enumerasem eu, şi anume chestii elementare de respect şi grijă faţă de PARTENERUL ALES DE TINE: să-ţi ţii cuvântul dat, să ţii cont de nevoile lui, să-l asculţi, etc.), nu poţi decât să simţi o profundă milă faţă de amărâta lipsită complet de stimă de sine (ok, sau amărâtul) cu care va avea larva asta lamentabilă de a face vreodată.

Să pretinzi că a-ţi ţine promisiunile e “popa din sat”?

Lame, Gigele, lame. Dacă nu ţi le ţii, nu că nu eşti bărbat de încredere, dar nu eşti o fiinţă umană decentă la nivel basic. Eşti o lichea fără coloană vertebrală.

Să pretinzi că a vrea binele şi a încerca să ajuţi şi să protejezi OMUL CU CARE AI ALES SĂ FII e “popa din sat”?

Penibil, Gigele. Josnic. Jalnic. Dar genul tău de jigodie guiţă la chestia asta pentru că specificul vostru e, dimpotrivă, să fiţi invidioşi ca nişte cancere pe orice eventual succes al partenerului şi să căutaţi să-l sabotaţi prin toate mijloacele. Puţe mici şi frustrate.

Să pretinzi că a asculta OMUL CU CARE AI ALES SĂ AI O RELAŢIE dacă aveţi un conflict şi să cauţi ceva reciproc convenabil e “popa din sat”.

Normal că e, Gigele, când tu eşti un căcat egoist, căruia nu îi pasă decât de propriul interes şi celălalt să se descurce.

Dar atunci, de ce ar continua celălalt să te fută, Gigele? Nu mai bine fute pe cineva care să merite şi te lasă pe tine în pivniţă la mă-ta, cu pornhubul care nu are nevoi şi faţă de care nu ai responsabilităţi omeneşti?

Faptul că tu pretinzi că orice formă de grijă faţă de omul iubit, orice respect, orice preocupare pentru binele lui e “popa din sat” spune despre tine un singur lucru: că nu ai iubit în viaţa ta, şi, posibil, nici n-o vei face. Că nu ai absolut nimic de oferit nimănui şi că viziunea ta despre o relaţie este găseşte-ţi fraiera care o să tolereze orice şi să nu protesteze la nimic. 

Ştiţi care e partea amuzant-tragică, dragi cititori? Că societatea o învinuieşte tot pe tipă: “de ce i-ai permis”? De parcă genul ăsta de căcat cu ochi cere vreodată permisiune să fie căcat cu ochi. ţine vreodată cont de nemulţumirile legate de faptul că e un căcat cu ochi sau ia în considerare opţiunea de a nu fi un căcat cu ochi.

NOT FUCKING EVER.

Femei, dacă unul se burzuluieşte legat de noţiuni de decenţă umană basic, evitaţi orice contact ulterior. Vina va fi tot a voastră.

Şi finalul care m-a scos major din sărite e încrengătura aia a logicii prin care mizeria asta dotată accidental cu buletin îmi compară un mascul incapabil să ofere tratament civilizat elementar cu Anastasia Gavrilovici. “Eu ce să mai înţeleg?”

Să înţelegi, gigele, că eşti prost de pute pământul sub tine. Faptul că Gavrilovici scrie versuri cu pulă şi pizdă nu o face nici o iubită mai puţin grijulie, nici o mamă mai puţin devotată. Zero legătură între expresia artistică şi modul în care îl tratezi pe OMUL PE CARE L-AI ALES.

Dacă nici ăluia nu îi poţi oferi partea ta cea mai bună, gigele, cui căcat i-o oferi?

Răspuns:  nimănui.

Şi de ce, gigele?

Din motivul evident: că partea aia a ta cea mai bună nu există, gigele. Eşti un căcat din cap până-n picioare.

*

Nu, în dragoste nu e totul permis. În primul rând, nu-ţi permiţi tu, dacă chiar iubeşti persoana. În genul tău de labă asistată probabil că e totul permis, dar genul tău de labă asistată ar trebui eradicat prin refuz de către toate femeile.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Radu says:

  “Dacă nici ăluia nu îi poţi oferi partea ta cea mai bună, gigele, cui căcat i-o oferi?”

  M-ai uns la suflet, Lorena, multumesc!

 2. Ratacind pe net says:

  La o privire mai atenta omul ori este troll ori traieste in mintisoara lui
  Are poze cu ‘Votez Viorica Dancila’, ‘Communism will win’ si ‘Communist cutie’ (asta da nivel de delir – self delusional)
  In ambele cazuri, dupa o portie serioasa de ras, merita un mare JET
  P.S. Pe cine alegeai la jocul de-a dacii si romanii?

 3. antigelu says:

  “Faptul că tu pretinzi că orice formă de grijă faţă de omul iubit, orice respect, orice preocupare pentru binele lui e “popa din sat” spune despre tine un singur lucru:” – Zero empatie si simptome de psihopat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: