Înapoi în Evul Mediu

Ieri, cinema-ul “Horia Bernea”, din incinta Muzeului Ţăranului Român, a găzduit o proiecţie de film cu tematică LGBT. Şi nu orice film, ci chiar filmul “120 de bătăi pe minut”, premiat cu Grand Prix la Festivalul de la Cannes şi cu o recoltă de alte premii şi nominalizări în toată lumea.

Practic, nişte organizatori au închiriat o sală, au anunţat ce film va rula, apoi au vândut bilete. Aşa cum e normal şi civilizat. Li s-a acordat permisiunea să facă respectivul eveniment, li s-au garantat condiţii civilizate pentru desfăşurarea lui.

Numai că, de la un punct încolo, în sală a pătruns Evul Mediu. O maşină a timpului a adus nişte ţărani mojici, care încă n-au deprins bunul obicei al utilizării hârtiei igienice după efectuarea nevoilor printre brusturi şi nici noţiunea că acolo unde nu-ţi fierbe oala nu-ţi bagi nasul.

Drept care, turma de pseudo-oameni a urcat pe scenă, să acopere proiecţia, a început să cânte diverse imnuri religioase şi a dat cep butoiului cu aberaţii.

Live de pe Facebook-ul lui Tudor Giurgiu.

Şi după ce a venit poliţia, turbulenţii continuau să peroreze: ăsta se numeşte Muzeul Ţăranului, iar ţăranul nu se iubeşte decât cu nevasta şi eventual trei vecine, şi doar în poziţia misionarului.

Găsim aici toate datele pe care gândirea noastră clişeică le atribuie terorismului islamic extremist: perorat surd la argumente logice, fanatism gata să zdrobească orice, prostie a la vax populi: de la rahatul ignorant pe care-l debitează tipii şi până la partea cu băbăciunile care uită luna în care se află şi încep s-o ardă pascal cu “Cristos a înviat din morţi”.

Practic, gunoaiele astea umane au încălcat evenimentul unor oameni, au întrerupt filmul, au făcut gălăgie până când au alungat tot publicul şi proiecţia n-a mai putut fi reluată. Tot ce le lipsea, pentru a fi membri ISIS credibili, erau nişte bombe.
Karl Marx spunea despre religie că este opiul maselor. Iar eu, sincer, nu văd nici o diferenţă între comportamentul iraţional al unor narcomani în sevraj şi cel al acestor jigodii fanatice. Lipsa de respect faţă de spaţiul, evenimentul, valorile altuia.

Zvonurile spun că cineva din managementul Muzeului e membru al monstruoasei Coaliţii pentru Familie, şi el a dat pontul pentru aducerea turmei de oi turbate.

Şi în măsura în care nemernicii ăia vor câştiga amploare, astfel de manifestări se vor înteţi. Orice babă nebună, senilă, habarnistă total cu privire la mesajul cântecului pe care îl falsează, va putea interveni să deranjeze un eveniment privat. Orice habotnic fixist, hrănit cu propaganda “Dacia era leagănul omenirii” îşi va aroga dreptul să-i hărţuiască pe alţii.

TREBUIE să luptăm, să menţinem libertatea de care ne bucurăm acum. Să rămânem o societate civilizată, capabilă de respect pentru viaţa altora. TREBUIE să nu ne lăsăm intimidaţi. Să nu ne lăsăm îndobitociţi.
Şi trebuie să mai mergem şi pe la sală. Cu idioţii ăştia bătuţi în cap nu ţine argumentaţia raţională. Ăştia ştiu de instrumentele tradiţionale: înjurătura şi pumnul.
Noroc că par genul care nu se vaccinează şi o să-i extirpe natural epidemiile medievale pe toţi.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Nautilus says:

    Cetățeanul european zice că are drepturi atunci când și-a luat buletinul. Adică are 14 ani.

    Când are aproape 40, ar putea să facă un mic efort de memorie. Legat de evenimentele private din apartamente, care implicau vodca și boxele. Așa, pe la mijlocul anilor 1990. Sau de hărțuitorii de pe stradă și din fața blocului. Începutul anilor 1990. Sfârșitul anilor 1980.

    Parcă-parcă milițienii cu uniformă nu erau cei care deranjau. În marea majoritate a cazurilor erau invizibili. Oamenii Primăriei erau inexistenți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: