Poşta redacţiei: Un bărbat de încredere

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Bună, Lorena, 

Nu am niciun fel de noroc în dragoste, dar vreau să cunosc tipi în continuare, poate-poate… Tu ai destulă experienţă. Cum îţi dai seama care sunt bărbaţi de încredere? 

Te pup, 

X. 

***

Dragă X.,

Realitatea e că până nu ajungi în pat cu ei, nu-ţi dai mereu seama care-s de încredere şi care nu, că unii bărbaţi sunt maeştri în a mima cele mai toride şi mai disperate iubiri, până te au. Taman de aceea, sugerez, mai ales pe la începuturi, să nu-ţi pui cine ştie ce speranţe, să nu-ţi schimbi statusul de Facebook în in a relationship şi să laşi lucrurile să vină pas cu pas, să nu fii ca o fostă membră a listei mele de Facebook, care funcţiona cam aşa:

3 aprilie: – in a relationship cu Gigel.

4 aprilie: – Love Gigeeeel. Poză cu pupici.

5 aprilie – single. Status: toţi bărbaţii sunt porci.

6 aprilie – is with Costel at Cafe Whatever.

7 aprilie – in a relationship cu Costel.

8 aprilie – married cu Costel.

9 aprilie – single. De ceee nu am noroc în dragoste?

Pentru că te serveşti pe tavă în stânga şi-n dreapta şi bărbaţii au un senzor receptor al disperării feminine cum n-ai văzut. Li se aprinde beculeţul cu Easy Target detected, extrag sex sau nici măcar nu se chinuie cu asta, că îl oferă ea, şi palarevedere, că nu te plăceam oricum cine ştie ce.

Mai ales când ştii că tu vrei o relaţie serioasă, nu un flirt, ia-o cu paşi mici şi ai răbdare. Nu există dragoste la prima vedere, există doar dorinţă la prima vedere, şi intimitatea adevărată e ceva ce se construieşte în timp, nu vine de azi până miercuri, doar pentru că vrei tu foarte tare.

Acestea fiind zise, putem trece în revistă câteva caracteristici ale unui băiat de încredere, cu amendamentul că asta nu garantează că vrea o relaţie cu tine sau că e sufletul tău pereche. Mai degrabă, absenţa acestor elemente e de natură să-ţi arate că ai de a face cu o lichea şi că fuga e ruşinoasă, dar e sănătoasă.

1. Ce spune miercuri e valabil şi joi, şi nu suferă modificări. 

Toţi îl ştim pe puţă strâmbă care promite marea cu sarea într-o zi, şi a doua zi când întrebi ce s-a ales de mare şi ce s-a ales de sare, se uită la tine precum curca în lemne. Sau încearcă să nege lucruri pe care le-a spus.

Nope, nu e genul cu care să vrei o relaţie.

Dacă stabiliţi ceva, şi urmează pas cu pas, cu acţiuni, ceea ce a promis că face – ăla e un keeper.

2. Caută să te ajute. 

Cel mai simplu mod de a te prinde dacă un tip e material de relaţie serioasă e următorul: cere-i ajutor cu o chestie. Nu imposibilă, dar să presupună un pic de bătaie de cap.

Dacă pune suflet şi zel să iasă treaba de nota zece, şi se bucură de bucuria ta – ăla e un keeper.

Dacă promite că se ocupă, dar nu face nimic, sau şi mai grav, dacă găseşte pretexte să se tragă pe c*r – nope, next.

3. Îţi cere sincer părerea în legătură cu chestii care îl preocupă. 

Unul care vrea două – trei săptămâni de futai iepuresc nu dă doi bani pe tine ca om. Caută să accelereze treburile sexual, să te vrăjească repede şi targetat, iar discuţiile reale bat spre zero.

Tipii care vor un suflet pereche caută pe cineva cu care să poată vorbi. Şi îţi povestesc dacă au o problemă, şi te întreabă ce ai face tu. Faptul că un om vrea părerile tale despre lucruri îl face un keeper.

4. Dacă aveţi o divergenţă de opinie, te ascultă. 

Există pulifriciul prost, dar fudul, care vorbeşte peste tine când vă certaţi, sau care caută să-ţi reteze orice argument cu o insultă. Ăla e ejectabil şi expediabil în decedaţi materni.

Un keeper vrea să înţeleagă ce ai tu de zis şi cum vezi tu lucrurile, în ideea de a rezolva conflictul într-un mod cât mai ok şi pentru tine, şi pentru el.

5. Nu exagerează nici cu complimentele sforăitoare, nici cu insultele menite să te provoace. 

Ăia cu complimentele exagerate vor să facă sex repede. Ăia cu insultele au citit cursuri de pickup artişti pe net şi merg pe mitul că o femeie nervoasă e o femeie uşor de manipulat.

Tu nu îi vrei nici pe unii, nici pe alţii.

Vrei un om pe care să-l simţi că te bucură că se vede, dar care să prefere conversaţiile cu sens.

6. Te simţi relaxată în prezenţa lui. 

Dacă, dintr-un motiv sau altul, prezenţa unui tip te crispează sau te stresează, ceva nu e în regulă. Intuiţia e o armă puternică; ea ne avertizează când interacţionăm cu oameni în care nu putem avea încredere.

Un keeper e un om cu care te simţi în largul tău şi simţi că, dacă ai aluneca brusc pe gheaţă, te-ar prinde să nu cazi. Simţi că nu vrea să-ţi caute defecte sau să te judece, ci, pur şi simplu, se bucură de timpul cu tine.

7. Îi pune la punct pe ăia care nu sunt 100% respectuoşi cu tine. 

Un semn cert al unui tip care te place real e că nu tolerează niciun fel de atitudine nasoală a altora faţă de tine. Îl râcâie ca şi cum cineva s-ar lua de el.

Dacă unul se bagă în seamă mitocăneşte şi băiatul reacţionează reflex cu “Vezi cum vorbeşti cu X, că nu îmi place tonul tău”, ESTE. UN. KEEPER.

Dacă ignoră atitudinea nasoală a altora, ba chiar le găseşte justificări, ba chiar caută să-ţi găsească ţie vină, cântă în cor cu mine: Am pentru tine un singur secret…

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. antigelu says:

  Daca nu incearca sa iti intre in chiloti din prima seara si nici nu te ia la pipait, ai sperante.

  E generos (nu neaparat material…poate fi generos si cu timpul lui, etc.), dar nu asteapta sau nu cere nimic in schimb.

  Daca poti schimba cu el doua fraze care sa nu contina complimente zaharisite sau amanunte despre el, e punctual si iti zambeste (nu ranjeste la tine, ca leul la gazela), ai si mai multe sperante.

  Si punctul ala 6, sa te simti in largul tau linga el.

 2. Valentin says:

  Să mor eu, asta ar trebui să i-o trimiți Alinei. :)))). Am făcut tot ce e scris acolo. Acum sunt convins că a plecat după fenta altora.

 1. February 18, 2020

  […] mi-a scris o adolescentă, să mă întrebe cum identifică pețitorii de încredere. Când am citit întrebarea, mi-am zis: oh, fuuuuuuuuuuuuuuck, iar îmi pun toate labele triste și […]

 2. November 18, 2020

  […] mă întreba cum identifică un bărbat de încredere. I-am descris ce anume să urmărească aici. Şi, instant, a apărut un […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: