Sunt un tip de încredere. De ce nu mă place?

Am repostat un articol mai vechi, o “poştă a redacţiei”, în care o cititoare mă întreba cum identifică un bărbat de încredere. I-am descris ce anume să urmărească aici. Şi, instant, a apărut un comentator:

 

XXXXX: Să vezi ce mişto este când îţi spune o duduie pe care o placi , şi încerci să te porţi cu ea exact cum ai descris mai sus, că îi place de tine. dar te vede ca pe un …. frate!

E o eroare frecventă de înţelegere a multor bărbaţi. Dacă aud o femeie că spune că vrea să fie tratată frumos, ei “încearcă să se poarte aşa”, rezultatul nu e cel scontat, şi atunci, ei deduc că femeile preferă musai băieţii răi.

E CEA MAI COMUNĂ EROARE DE ÎNŢELEGERE A BĂRBAŢILOR. O EROARE DE ÎNŢELEGERE CARE ÎNCĂ NE INFUZEAZĂ VIEŢILE CU VALURI – VALURI DE TOXICITATE NEJUSTIFICATĂ.

Comportamentul de unul singur nu e suficient să-ţi aducă un partener. Şi bărbaţii o ştiu, când vine vorba de propriile lor opţiuni, dar o uită convenabil când sunt ei cei aleşi. Poate să fie una cea mai harnică şi vrednică, să se poarte ca eroina muncii socialiste; dacă e plicticoasă, urâţică, lipsită de vino încoace, o vrei cel mult de secretară, în niciun caz de iubită. Şi nu, dacă urâţica ar deveni brusc răutăcioasă şi arogantă, nu ai zice: Vai, dar sigur am greşit, uite femeia vieţii mele”. Ai zice “Aha, ce bine am procedat că nu m-am complicat cu asta”.

Valabil şi reciproc.

Apoi, mai e un lucru deloc neglijabil.

Una e să “încerci să te porţi cu ea” şi alta e să CHIAR FII.

Dau o analogie.

Să zicem că anunţă unii casting de balerine. Finuţe, mignone, delicate.

Dacă se duce Lorena la casting, mare cât o zi de post şi cu c***u cât China comunistă, degeaba “încearcă ea” să poarte poante, să meargă pe vârfuri şi să facă braţele coroniţă. Impostura se vede din avion şi e extrem de ilară.

Când CHIAR EŞTI un om de încredere, transmiţi o aură de demnitate, onoare şi onestitate, care e foarte atrăgătoare. Când “încerci să pari”, eşti doar grasa în tutu pe poante. Se simte impostura de la o poştă.

Şi dacă e dublată şi de disperarea de a nu fi refuzat, impactul e şi mai lame.

Am încercat să lămuresc scurt: “Dacă ai fost refuzat, n-are legătură cu comportamentul, ci cu faptul că tu, persoana, omul din spatele comportamentului, nu-i inspiri pasiune”.

Şi atunci, tipul mi-a mai servit cea mai frecventă neînţelegere masculină pe tavă:

Dar trebuie să înţeleagă şi ele , că de cele mai multe ori , reversul pasiunii este exact comportamentul de care se plâng. Am două exemple în familie, cu două verişoare, foarte frumoase, care au căutat numai relaţii bazate pe pasiune şi acum tot singure sunt! Dacă doar pasiune caută, să înţeleagă şi că pasiunea poate veni la pachet cu dezamăgirea!

Nu, dude, n-are nici o legătură sezonul cu fazonul. Pe Angelina Jolie în versiunea ei tânără probabil că ai fi luat-o de soţie şi dacă era de super încredere, şi dacă era perversă şi arogantă, pentru că femeia emana o senzualitate răvăşitoare, INDEPENDENTĂ DE CEEA CE FĂCEA.

VALABIL ŞI RECIPROC.

Faptul că “ai încercat” să fii nice cu una, iar aia n-a marşat n-are absolut nici o legătură cu faptul că ai fost nice. Asta e doar scuza ticăloşilor să-şi scoată la iveală adevărata natură. Eu sunt nice în fiecare zi cu un număr mare de oameni, de la vânzătoarea de la Mega şi până la omul căruia îi răspund pe poşta redacţiei. Şi sunt nice cu toţi aceşti oameni nu pentru că vreau să obţin ceva la schimb ci pentru că aşa sunt eu.

Când eşti nice doar ca să obţii ceva, se vede şi se simte din avion. Eşti grasa balerină.

Comportamentul decent, politicos, de încredere, ar trebui să fie A GIVEN, CARACTERISTICA TA CA OM. Nu ceva ce mimezi să placi uneia sau alteia.

Dacă vrei să placi uneia sau alteia, vezi ce te recomandă în afară de asta. Cum arăţi? Cât de fit eşti? Cât de carismatic şi de fermecător? Ştii să porţi o conversaţie inteligentă? Ştii s-o relaxezi, s-o binedispui, s-o faci să se simtă safe în preajma ta?

În cazul celor care vor familie şi copii: ai deja o casă, eventual şi o maşină, şi un venit decent, pentru momentele când ea va trebui să stea acasă cu bebeluşul şi cheltuielile vor sări în tavan?

În cazul carieristelor: eşti echipat cu răbdare şi suficientă încredere în forţele proprii să înţelegi că nu vă veţi vedea în fiecare zi, că doamna are mult de lucru, că uneori va reveni intempestiv dintr-o vacanţă pentru un proiect mare, şi MAI ALES, să nu te frustrezi când ea avansează în funcţie?

Şi chiar dacă le ai pe toate astea, se întâmplă de multe ori următorul fenomen. Maricica e frumoasă, deşteaptă, gospodină, iubitoare, drăgălaşă, se f ca o zeiţă, dar Gigel pur şi simplu nu e interesat. Nu îl inspiră Maricica. Nu există chimia.

VALABIL ŞI RECIPROC.

Toţi suntem periodic refuzaţi, chit că suntem cel mai potrivit candidat. Pentru că dragostea nu e un interviu de job. Şi nici asistenţă socială. Chimia dintre doi oameni există sau nu. Şi dacă nu, grow up and accept it.

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: