Noua lege homofobă și copilul ca scuză

Pe când eram copil, mă frustra un lucru. De câte ori maică-mea nu voia să meargă undeva, că îi era milă de bani sau voia să refuze avansurile unui gigel indezirabil, avea una și aceeași scuză: Trebuie să stau cu copiii.

Nu, nu trebuia să stea cu noi. Bunicii noștri, părinții ei, aveau grijă de noi în absența ei, când chiar voia să se ducă undeva.

Dar partea cea mai frustrantă: când avea chef de certuri, ne scotea ochii: După toate lucrurile pe care le-am sacrificat pentru voi!!

Ne scotea ochii, practic, că ne folosise ca pretext pentru a nu se duce la petreceri la care de fapt nu îi plăcea anturajul și pentru a respinge bărbați care nu-i plăceau.

Încă de copil vedeam prin acest pretext, dar nu puteam spune nimic, de frica a două perechi de palme. Abia după ce am avut propria mea viață și stabilitate economică, să am unde să fug, i-am zis: Nu ți-e rușine? Ani în șir m-ai folosit ca pretext pentru subterfugiile tale și tot ai pretenția că îți datorez ceva pentru asta??

Evident că a tras un bocet și o jale, dar am rămas neimpresionată și am adăugat: Scoate-mi ochii cu lucruri pe care realmente le faci pentru mine și promit să mă simt profund recunoscătoare. Dar nu mă confunda cu o idioată bătută în cap.

Chit că societatea a evoluat mult de atunci, oamenii încă folosesc copii ca pe scuze pentru diverse. Acum câțiva ani, înainte de pandemie, am avut eveniment în centru cu o colegă scriitoare.

La eveniment ne-am împrietenit, am băut beri, am glumit, am râs. Apoi am venit la metrou Unirii, să mergem acasă. Dar înainte, ne-am oprit la Carrefour Unirii. N-aveam mâncare pentru motan și nici de băut pentru mine.

În timp ce umpleam căruciorul cu pliculețe Sheba, sticle de vin roșu și cașcaval afumat – veți ghici voi care din trei se duce la motan – fata mea s-a oprit la raionul de ciocolată. Unde era noua promoție Milka, una cu ciocolatele mari de 300 de grame. A luat vreo cinci bucăți. Și s-a scuzat: Pentru Ixulica. (Fiică-sa.)

De unde îmi era simpatică tipa, după scuza asta abjectă, mi-am amintit instant de gaslinghtingul și manipulările maică-mii și mi-am zis în gând: jet, fă, în p****a mea de c***ă ipocrită.

Punctez: Dacă spunea sincer: Loreno, mor după ciocolată. Mănânc câte o Milka din asta fără să răsuflu între reprize și mai rămâne loc de patru pina colada, îi ziceam: Yaaas, queen, more power to you.

Pentru că mă vedeți online. Am prins volum de când cu pandemia. Și eu mănânc câte o Milka din asta fără să răsuflu între reprize. Și mai rămâne loc de zece pina colada. Care e problema, atâta timp cât eu achit nota de plată, și nu un gigel pe care l-am păcălit că sunt Miss Univers și am venit la întâlnire Miss Gaura Neagră?

Dar când un om adult simte nevoia să aducă copilul la înaintare pentru un egoism personal, pentru că e prea jigodie parșivă și perversă să asume egoismul personal, îmi vine vomă pe gât.

Cam așa și cu legea recentă homofobă propusă de UDMR.

„Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, institutii de invațământ, medicale, de protectie, medii de cercetare a infracțiunilor și de reabilitare/detenție, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc.”

Ce frumos începe, cu abuz, neglijare, exploatare, etc.

Apoi vedem de fapt, ce urmăreau inițiatorii: să nu vadă copilul conținuturi privind schimbarea de sex sau homosexualitatea.

Nu noi, niște japițe infecte, homofobe și transfobe, incapabile să ne asumăm ura față de homosexuali, lesbiene, transgenderi și restul oamenilor care nu trăiesc cum credem noi că ar trebui obligatoriu să trăiască.

E copilul, domnule!!!

Poate că spun noutăți, dar dacă copilul ar fi influențabil în acest mod, la cât te agasează, stresează și freacă la icre părinții și bunicii tradiționaliști dacă ești un băiat care vrea păpuși sau o fetiță care vrea săbiuță, ar fi dispărut complet atât persoanele gay, cât și cele trans.

Numai că, surpriză.

După secole de condamnare, umilire, intimidare, anatemizare, pedepse cu închisoarea (în România, Primul Ministru Adrian Năstase a dezincriminat homosexualitatea abia în 2005), hărțuiri stradale și așa mai departe, persoane LGBT există în continuare. Și vor exista.

Și asta pentru că opresiunea, pedepsele, hărțuirea, negarea, manipularea au efect numai până la un punct. Iar dacă copilul ESTE gay, lesbiană sau transgender, de la un punct încolo, nu va mai suporta negarea de sine și va îmbrățișa acest adevăr.

Iar dacă copilul ESTE straight și cis (adică, cum e corpul, așa e interiorul), nu poți schimba asta. Așa cum nu poți schimba dacă copilul este LGBT. Poți doar să îl torturezi, să îl faci să se simtă inadecvat și să îi faci copilăria un iad.

Rolul a ceea ce scârboșii ăștia numesc propaganda LGBT nu e să-l convingă pe Fane de la sculărie să se combine cu Costel de la așchiere sau să se simtă Ștefania. Rolul e să-l convingă pe Fane de la sculărie că alții, care se combină cu Costel de la așchiere sau se simt Ștefania, sunt oameni, întocmai ca el, și nu e cazul să-i înjure și să-i bată.

Dar cum Fane de la sculărie VREA privilegiul de a se simți superior acestora din urmă, pe bază de identitate conformă cu normele și preferință pentru păsărică, și VREA să înjure și să bată mai departe, aduce copilul la înaintare.

Nu, boss, nu noi vrem să murim de diabet cu Milka în gură. Copilul, domle. Nu noi suntem niște homofobi și transfobi nenorociți. Copilul, domle.

Onorată instanță, știți când m-am simțit eu exploatată cel mai mult în copilărie?

Nu când munceam în vacanțe să am și eu bani de-un suc, pentru că părinții mei cei sufocați de grija mea refuzau să-mi dea. Ci când eram folosită ca scuză pentru chestii, deși în mod cert nu beneficiam direct cu nimic de pe urma faptului că maică-mea nu mergea la petrecere sau nu se vedea cu ăla îh seara aia. Ea se uita la serialele ei preferate, eu îmi vedeam de creațiile mele.

Un copil heterosexual și cis nu va fi influențat cu nimic de conținut gay sau trans. Va afla că există bărbați care iubesc bărbați, femei care iubesc femei și oameni care se simt de sex opus celui biologic și că sunt și ei oameni normali, care mănâncă, dorm, iubesc, speră, se frustrează pe măgării, se uită la filme, răcesc uneori și își uită telefonul naiba știe pe unde, exact ca noi. O să zică: OK, cum le place lor.

Dar negarea existenței persoanelor LGBT va fi un instrument de umilire, manipulare, hărțuire, reducere la tăcere a acelora dintre ei care AU DE FAPT identități și orientări diferite, și vor să trăiască și ei vieți de oameni normali.

Pentru exemplificare, citiți această poveste. A unei copile transgender, hărțuite, umilite, bătute, abuzate în două licee, până când și-a pus capăt vieții. Așa arată o societate în care copiii nu sunt educați legat de orientarea sexuală și identitatea de gen și sunt învățați de părinți homofobi și transfobi să trateze cu ură și furie tot ce e diferit.

Cumva nu mă mir că exact politicienii unguri sunt ăia care preferă disconfortul, suferința, negarea de sine și durerea copilului, chiar și sinuciderea lui dacă nu se poate conforma clișeelor extrem de rigide ale mentalității tradiționaliste. Și același timp, bat toba în gura mare că totul e spre binele lui. Și de fapt, își protejează doar propria homofobie și transfobie. Și jena de a recunoaște în fața vecinilor, că da, Janos de fapt s-a combinat cu Lajos. Decât să îmi asum că Janos e gay, mai bine îl forțez să se nege o viață întreagă și mai am și tupeul să îi spun că e sacrificiul meu pentru binele lui.

Și maică-mea e tot unguroaică.

Etnie mai nepăsătoare în esență cu nevoile și sentimentele reale ale propriilor copii, în timp ce se dă mare sacrificat și părinte model nu cred că există. Și o spun din experiență proprie.

Remarcăm un singur element pozitiv în povestea lui Felis? Cum a luptat mama ei să o susțină și să o protejeze până în ultimul moment?

Dacă, similar cu povestea lui Felis, eram eu transgender, maică-mea cred că mă bătea cot la cot cu mulțimea dezlănțuită. Sau m-ar fi strâns de gât cu mâna ei. Pentru că părerea vecinelor legată de asta ar fi fost mai importantă decât existența mea.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

 1. Tatal cis says:

  Eu nu inteleg care este problema daca interzicem propagarea ideologiei voastre catre copiii nostri.

  Pentru că copiii voștri educați să fie gunoaie homofobe și transfobe îi aduc pe cei diferiți la sinucidere prin hărțuiri și umilințe, dar, hei, sunt prea gunoi homofob și transfob să înțeleg.

  Deja ceea ce era o preferinta sexuala si atat s-a transformat intr-o masinarie de propaganda mizerabila si agresiva.

  Nu, căcat cu ochi, propagandă mizerabilă și agresivă e pretenția voastră ca alții să se ascundă, doar pentru ca voi să simțiți că numai voi contați.

  Daca tot ati hotarat ca sunteti gay, transi sau whatever Practic ati decis sa traiti o viata fara copiii, nu inteleg de ce trebuie sa va prezentati modul vostru de viata catre copiii nostri.

  Pentru că copiii voștri educați să fie gunoaie homofobe și transfobe îi aduc pe cei diferiți la sinucidere prin hărțuiri și umilințe, dar, hei, sunt prea gunoi homofob și transfob să înțeleg.

  Si nu este vorba ca incercati sa invatati tineretul sa fie tolerant,


  ba fix despre asta este vorba, futu-ți morții mă-tii

  ca daca nu ati epata doar prin optiunea sexuala nu ar avea nimeni nici o problema,

  ba au o grămadă o problemă,și o grămadă sunt hărțuiți, dar prostul de mine e prea prost să se informeze

  deja sunteti o noua religie care cauta adepti.

  propagandă rusească homofobă și ttransfobă ineptă, repetată papagalicește de un gunoi deopotrivă prost și ticălos.

  Puteti sa va Taiati pulile, sa va futeti cu cine aveti voi chef ca nu intereseaza pe nimeni.

  Dacă nu ar interesa, nu ați contesta perpetuu drepturile comunității gay, futu-ți morții mă-tii.

  Dar alta este problema, ca altceva nu ati facut in viata si agatarea de identitatea sexuala este singura voastra “realizare”, care acopera un mare nimic.

  Pentru că gunoiul de mine are glob de cristal să vadă ce ați făcut fiecare. Gunoiul de mine neputând să spună ce a făcut el.

  L nu am mers la parada straight ca sa ma laud ca fac sex cu femei, ca ghici ce, sexul este ceva intim intre mine si partenera mea si nu vreau sa il expun lumii.

  De ce pizdoiul brânzos al mă-tii să faci tu paradă straight, când ție nimeni nu îți interzice să fii cine ești și să fuți ce vrei tu, futu-ți morții mă-tii?

  Nu vreau sa fiu tinut minte pentru activitatile mele sexuale, vreau sa fiu tinut minte ca am fost un tata, sot, fiu, bunic, coleg, student, om, prieten, model de viata bun samd.

  Adică toate ipostazele pe care gunoaie ca tine le neagă celor cu orientări și identități diferite.

  Copilului meu o sa Ii prezint valorile mele de viata, nu pe ale voastre, ca eu l-am facut, eu il cresc si Ii doresc tot binele din lume.

  Drept care, copilul meu va fi un gunoi homofob și transfob ca mine și va hărțui persoane LGBT cum o face și gunoiul de mine.

  Si am varsta si experienta sa vad in spatele vietii minunate pe care voi va laudati pe care o aveti si care se invarte in jurul fututului, singuratate, depresie si un mare intuneric care se apropie care vine la pachet cu o singurate eterna.

  Și aberațiile astea psihopate sunt valorile luminoase pe care un gunoi homofob și transfob ca mine le va inocula și copilului meu. Iar dacă coopilul meu se va nimeri să se nască gay, lesbiană sau trans, îndoctrinarea mea de dobitoc bou îl va condamna la eternă depresie, pentru că aberez inepții incalificabile despre lucruri de care nu am habar. Altfel nu aș fi un bou autentic.

  Dupa ce o sa murim noi, ne vor duce lipsa copiii nostri, vom fi vii prin nepotii nostri care vor auzi povesti de cum a fost bunica sau strabunica la pescuit la Dunare cu tatal ei. Pe voi o sa va planga firma de lubrifiant, ca a pierdut un client.

  Pariez că pe un prost ca mine nu-l va plânge nici mă-sa. Dimpotrivă, va dpune: bă, am ratat șansa avortului, dar s-a reglat natural.

  • Lorena Lupu says:

   Cum pari genul prea imbecil să citească / proceseze răspunsuri, ai ajutorul meu generos. Răspunsuri intercalate prin tembelismele de nedescris pe care le-ai borât.
   îți doresc copii gay și trans. Să vezi pe pielea ta cum se trăiește perpetuu hărțuit de gunoaie de teapa ta.

   • tatal cis says:

    Stimata doamna, repet. Nimeni nu este interesat de optiunile dumneavoastra sexuale, puteti sa va futeti cu cine vreti.

    Pentru că boul de mine ignoră cu seninătate toți hărțuitorii și toți oamenii care agresează și discriminează toate categoriile LGBT. Și toate crimele și infracțiunile care vizează categoriile LGBT. Boul de mine e prea bou să se informeze, de aceea nici nu știe că tocmai a mugit o imensă minciună.

    Pastrati-va viata privata in dormitor, nu veniti cu ea sa o promovati in societate ca nu va functiona.

    Pentru că boul de mine se crede șeful universului, să spună altora ce să facă. De aceea, boul de mine ar merita șuturi repetate în c.

    Nu stiu cine v-a cerut parerea in educarea copiilor altor oameni, in conditiile in care nimeni nu a vrut sa faca copii cu tine.

    Pentru că boul de mine are glob de cristal și știe cine a vrut să facă copii cu tine și cine nu. Și pentru că boul de mine ține neapărat ca și copiii lui să fie boi la fel de păreriști fără bază, plini de ură și prejudecăți ca și mine.

    Keep your opinion to yourself and mind your business.

    Pentru că boul de mine are impresia că poate veni pe tarlaua altuia să-i spună ce să facă.

    Si circul asta prost pe care il faceti acum, este cel facut mai la vest acum cativa ani, ca e vorba doar de acceptare bla bla.

    Pentru că boul de mine nu poate trăi fără să distorsioneze adevărul.

    Astazi se discuta ca copiii de 12 ani sa se poate auto-mutila (cautati parerea pe youtube a they/them Rachel Levine in audierea din congres privind operatiile de schimbare de sex pentru copiii de 11-12-13 ani) pentru ca sunt bombardati pe toate retelele sociale de oameni de buna-credinta ca dumneavoastra. Si asta e propaganda rusa?

    Pentru că boul de mine pune semnul de egalitate între o idee extremă și cu foarte puțini susținători, cum ar fi tranziția adolescenților și drepturile comunității LGBT în general. Fiind eu un bou, nu am de ce să mă documentez să am o opinie informată. Am doar prejudecăți și trei idei fixe culese de pe net.

    Sunt copiii nostri si noi o sa ii invatam despre lume să fie gunoaie proaste, toxice, hărțuitoare, rele și puse pe discriminat, exact ca noi. Daca tineti neaparat sa invatati copii despre orice, faceti-i, ca să aibă căcații cu ochi pe care îi educăm după chipul și asemănarea noastră pe cine să umilească și hărțuiască.

    Mult succes.

    • Lorena Lupu says:

     Here, fixed it.

     • tatal cis says:

      Bun, sa revenim la ceva care imi apare ca fiind inexact. Ai spus mai sus, ca daca nu educi copilul cu training specializat pe lgbt acesta este sau va deveni un gunoi homofob. Sau nu am inteles eu bine ?

      Ca si curiozitate, tu pe instagram te-ai definit cu they them, banuiesc ca “te identifici” ca ceva. Daca toata moda cu trans, nu este o moda recenta ci ceva inerent fiintei umane de zeci de mii de ani, aceasta identificare ai adaugat-o in 2012-2013-2014 cand ti-ai facut contul ? Sau ai adaugat-o acum 1 an si ceva cand a ajuns si la tine valul ?

      Bou bătut în cap fiind, am impresia că e cazul ca oameni pe care nu-i cunosc să-mi dea explicaţie de ce fac lucruri. Nu, nu-mi datorează nimeni nici o explicaţie.

      Si daca ai adaugat-o recent, cum asta nu face parte dintr-un trend intens promovat in special de peste ocean ?

      Bou fiind, am impresia că aş avea habar de ce fac oameni pe care nu-i cunosc lucruri. Mai am şi tupeul bovin jegos de gunoi pocmibil peste bot să dau verdicte peste deciziile oamenilor, de zici că am fost alături de ei sau ceva.

      PS. SI vezi ca Rachel LEvine nu neica nimeni, este cam cel mai bine pozitionat trans de pe planeta, ocupand o functie mai importanta in marea schema a lucrurilor decat presedintele Romaniei ca si exemplu.

      Pentru că, bou fiind, am impresia că există o ierarhie a persoanelor transgender pe planetă, de parcă erau Armata Poporului sau ceva, nu simpli indivizi vorbind în nume propriu, cam ca boul bătubil în bot de mine.

     • Lorena Lupu says:

      Să moori tu că ai impresia că tu ştii, fără să mă cunoşti, de când mă simţeam eu o persoană nonbinară, cu sau fără curajul de a asuma public asta. Să mooori tu. Dar preferabil să moară mă-ta, că a fătat un asemenea idiot verdictolog pe lume şi nu l-a învăţat o chestie elementară: Băi, Gigeluş, dacă nu ştii ceva, întrebi. Dar întrebi politicos şi empatic, altfel omul e perfect îndreptăţit să ia la mişto un BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOU incalificabil ca tine şi să refuze să-ţi răspundă.

 2. Avocatul Feherului says:

  Legea zici că e pusă de Dragnea. Când voia grațiere, a amestecat mențiunea asta între câteva idei bune. Așa și aici, obiectivul ascuns al legii e mențiunea despre LGBTQ+, restul e învelișul protector.

  Totuși, e greșit să crezi că propaganda nu funcționează să ducă la comportamente homosexuale, schimbări de gen, sau chiar schimbări de orientare. Orientarea e fixă la majoritatea oamenilor, nu la toți, studiile recente arată asta.

  După ce acceptăm că propaganda pro/anti LGBT schimbă procentul de LGBT din populație (lucru adevărat, pot dezbate separat despre asta cu cine nu e convins), se pune întrebarea dacă e ceva rău. Adică dacă eu fac propagandă gay și peste 10 ani 20% dintre bărbați se declară gay în loc de 5-15% cât ar fi de așteptat înseamnă că e ceva rău? Nu se mai reproduce specia umană, care e buba? Sigur că se reproduce, dar oricum planeta e suprapopulată.

  Până la urmă fiecare își urmează fericirea. Dacă fericirea înseamnă să fii de altă orientare, care e problema? Adică la fel de ușor poți să zici că nu îți place propaganda vegană, că îți face copilul să fie vegan. Mare brânză, nu mai mănânci friptură cu el la masă. Dar dacă e sănătos și fericit așa cum e, ce-ți pasă? E mai importantă friptura decât împlinirea lui? Ce fel de părinte ești?

  • Lorena Lupu says:

   Nu. Nu se schimbă procentul de LGBT în populaţie. Se schimbă procentul de oameni care recunosc.

 1. June 12, 2022

  […] Am scris deja un text despre cum copilul este folosit ca scuză pentru orice, de către oameni cărora nu le pasă cu adevărat de binele lui. Aici. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: