Despre transfobie

Image by Gerd Altmann

Când vine vorba de persoane transgender, văd lucrurile într-un singur fel. Viața ta, corpul tău, deciziile tale. Dacă ești un bărbat în corp de femeie sau o femeie în corp de bărbat, poți alege liber să îți îmbrățișezi identitatea, să refuzi normele tradiționaliste aplicabile unui corp în care nu te regăsești și, cât timp nu dăunezi nimănui cu asta, nimeni nu are dreptul să te insulte. Un bărbat cis, adică trup de bărbat, identitate asumat masculină, sau o femeie cis, trup de femeie cu identitate asumat feminină nu cunosc suferința și negarea de sine, eforturile și tortura interioară care vin din diferența atât de mare între corp și suflet.

Te afectează cu ceva că Dorel Ionescu, născut bărbat la naștere, își ia o rochie, un șirag de mărgele și își spune Dorela Ionescu, dacă asta simte că e? Pe mine nu văd de ce m-ar privi deciziile lui Dorel Ionescu. Dorel Ionescu e o persoană adultă, vaccinată, își cunoaște universul interior mai bine decât o să i-l cunoaștem noi, cei de dinafară, iar dacă identitatea lui interioară e aceea de femeie, da, vă rog, doamna Dorela, să fiți fericită și iubită.

Taman de aceea, când Facebook îmi bagă sub nas, nu știu de ce, astfel de postări, mă umplu de spume.

Opa, văd că nu se vede prea bine ce debitează gigel. Stai să dau print screen la înțelepciunile lui.

Remarcăm cum gigelul ăsta aberează despre noul normal, ca și cum, dacă persoana din imagine, născută bărbat, alege să se definească și să trăiască ca o femeie, subit și el trebuie de mâine să poarte tocuri, să se epileze și să-și spună Costina. Definitely not the case. Noul normal e să fii tu ceea ce ești, dar să mă lași și pe mine să fiu ceea ce sunt. Iar ceea ce sunt e pe bază de creier și spirit, nu pe bază de organ genital.

E aproape ilar cum intransigenții ăștia, care vor să constrângă pe toată lumea să trăiască numai într-un anumit fel, proiectează asupra oponenților filme care povestesc despre un volum similar de intransigență. Când colo, despre ce e vorba în Săptămâna Pride? Lasă-i pe alții să trăiască în pace. Nu vine nimeni să te f** în c** sau să îți dea limbi în p*** cu sila.

În sezonul al 14-lea, RuPaul’s Drag Race, considerat cel mai important show de televiziune al comunității LGBT, a acceptat primul competitor heterosexual. Și l-au tratat normal și fratern. OK, au făcut un pic de mișto de mersul lui de hăndrălău din zona rurală a Americii, dar mers de hăndrălău din zona rurală a României am și eu, deci probabil că ar fi făcut mișto și de mine. Poate mai puțin agresiv decât miștoul care s-ar face de mersul meu la o emisiune hetero, ca Bravo, ai stil. Unde eu aș participa strict pe post de contrapunct comic la toate închipuitele de acolo. Dar, hei, divaghez. Ideea e că a venit un bărbat straight în gașca de gay, iar ăia l-au acceptat ca atare fără să clipească. Sigur, cu fine miștouri legate de stilul lui, dar între noi fie vorba, cam aveau dreptate.

Mbun, deci noul normal nu e că toți suntem obligați să tranziționăm ci că unii pot să tranziționeze și să trăiască așa cum simt.

În sprijinul urii sale față de persoanele trans, gigel aduce o poză cu o femeie trans ajunsă la închisoare. Da, oamenii fac fapte reprobabile indiferent de identitatea de gen, orientarea sexuală, etnie și etc., dar, oricum, majoritatea infractorilor sunt tot bărbați hetero, și nu văd pe nimeni negându-le dreptul la existență doar pentru că unii fac pârnaie.

La închisoare, femeia trans a lăsat gravide două colege de celulă. Iar acest lucru ar dovedi, pe baza logicii lui Gigel, că a) totul e vina educației sexuale de la 4 ani și b) e vorba de dezaxare.

Am gugălit știrea. Sexul dintre femeia trans și cele două natur a fost pe deplin consensual, și nu doar asta, cu una dintre ele tocmai trăiește o poveste profundă de iubire.

Păi, dacă Orange Is The New Black ne-a învățat ceva, e tocmai faptul că femeile se plictisesc rău la zdup, nu au ce face toată ziua, și atunci, se hârjonesc în fel și chip de cum prind un colțișor liniștit sau o ciozvârtă de întuneric. Dacă era o femeie bio care se încurca cu două colege de celulă, nu mai era nici o problemă, nu? Dimpotrivă, gigel ar fi întrebat când iese filmul.

E o percepție greșită că femeile transgender sunt atrase numai de bărbați, iar bărbații transgenderi, numai de femei. Sigur, sunt și din ăștia. Dar sunt foarte mulți / multe care sunt atrase de ambele genuri în egală măsură, și chiar unii de orientare sexuală adecvată corpului în care s-au născut. Știu situații de femei transgender aflate în relații cu femei bio sau alte femei transsgender. Bărbați transgender atrași de bărbați bio, alți bărbați transgender sau chiar femei transgender. Identitatea de gen nu se suprapune peste orientarea sexuală.

Deci, marea dramă și marea dezaxare din textul lui gigel e că trei persoane au făcut sex consensual.

Dar dacă un bărbat biologic o urmărea pe una pe stradă și o apuca de c***, vinovată era ea că nu avea fusta mai lungă și că purta machiaj.

Ce legătură are sexul liber consimțit dintre tipa trans și cele două viitoare gravide cu educația sexuală a minorilor. de vreme ce toate trei sunt de vârstă adultă?

Dacă e un lucru care duce la nenumărate violuri, abuzuri și un număr teribil de mare de mame minore, e exact invers. Totul derivă din absența educației sexuale, care să învețe copilul cum să identifice semne de hărțuire și cum să se apere de ele.

Iar presupunerea că, informându-i pe copii despre existența comunității LGBT, îl molipsești de transgenderită acută, e o prostie crasă. Pe orice transgender, gay, lesbiană și etc. îl sâcâie lung familia și societarea că e cazul să se adapteze normelor în vigoare, și tot nu se “]ntreaptă”. Pentru că și ceea ce ești, și ce îți place să f sunt înscrise adânc în tine.

Dar indivizii ca acesta nu stau să gândească logic. Ura și prostia îi privează de abilitatea de a raționa.

În definitiv, dacă privim cazul din închisoare la modul calm și rece: niște oameni au făcut sex, pentru că au vrut, și au apărut două sarcini. Accentul e PENTRU CĂ AU VRUT. Oare ăsta să fie aspectul triggering pentru gigel? Faptul că, în cazul femeii transgender, femeile au vrut?

Din acest punct: fiind o țară democratică, încă există opțiunea avortului, deci, dacă femeile nu simt că pot duce responsabilitatea unui copil, pot pune stop sarcinii. Dacă preferă, îi pot naște și îi pot da spre adopție. Pe acolo, procedurile de adopție sunt simple și eficiente. Iar dacă îi vor, pot să-i aibă și să-i crească. Fiind o țară educată, au disponibile toate variantele din lume.

Unde e dezaxarea?

Din punctul meu de vedere, e doar în ura și spumele iraționale ale lui gigel.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

13 Responses

 1. mujina says:

  Nu mai știu cine a spus-o, dar era o vorbă cu „stop calling it a phobia. You’re not afraid, you’re just being a bastard.” Pentru că nu, pseudo-frica asta de drobul de sare (dacă-i lăsăm să facă ce vor, or să ceară tot mai multe și or să ne pervertească bieții copii) nu e justificată altfel decât scormonind măruntaiele internetului până găsești o știre despre un om trans, gay etc. care a comis ceva rău (știre care firește că, odată găsită, va fi trâmbițată și distorsionată de toate canalele media interesate). După care folosești un exemplu empiric drept dovadă generală.
  În plus, de când nu acceptăm existența unei categorii de oameni doar fiindcă unii din ei fac lucruri ilegale? (Știu că la știrea asta anume nu era nimic ilegal, vorbesc de argument în sine.) Dacă o tipă vopsită blondă calcă un om pe trecerea de pietoni, spunem că e fiindcă era blondă și facem demonstrații ca să interzicem vânzarea de vopsea blondă? Fiindcă nu, o persoană LGBTQ+ care violează sau fură nu o face pentru că e LGBTQ+, ci pentru că e un violator sau un hoț.

  • Lorena Lupu says:

   perfect spus.

  • Avocatul Feherului says:

   Super formulată ultima parte. Un gay nu face o crimă că e gay, nu asta e cauza. Așa și în America, persoanele de culoare comit crime mult mai des decât albii, dar nu pentru că au culoarea neagră. O fac din sărăcie, izolare, statut social scăzut, stare de alertă nejustificată a poliției în cartierele lor. Când controlezi pentru variabilele astea (adică îi compari cu albii din medii asemănătoare), criminalitatea e cam la fel, adică diferențele nu sunt semnificative statistic.
   Era chiar un scandal prin ’70-’80 la Berkeley că femeile aveau o rată de admitere mai scăzută decât bărbații. Imediat unii au zis că e sexism, că au rata de admitere pentru că sunt femei. S-a dovedit că genul nici nu era luat în calcul și că de fapt femeile aveau, în fiecare departament unde aplicau, rata de admitere mai mare. Doar că femeile aplicau la departamentele cu pretenții mai mari, de-aia global aveau rata de admitere mai mică (paradoxul lui Simpson)

   Majoritatea greșelilor umane sunt datorate înțelegerii greșite a cauzelor și consecințelor, de-asta trebuie accentuată chestiunea asta în discursul public. A fi gay nu are nicio consecință cauzală asupra infracționalității.

 2. Avocatul Feherului says:

  Ai înțeles prost. Să fie cât vrea de trans, întrebarea era de ce se consideră femeie, dacă lasă gravide alte 2 femei? Adică dacă faci activități specifice exclusiv bărbaților biologici, dar te consideri / simți femeie e ceva greu de înțeles, se prefigurează o contradicție aici. Postarea lui “Gigel” nu îndeamnă la ură, e civilizată și inofensivă. Dacă toată transfobia ar arăta așa, lumea ar face un mare progres. Din păcate, transfobia acum înseamnă că unele persoane trans sunt ucise sau împinse în pragul sinuciderii

  • Lorena Lupu says:

   Gigele, am explicat deja în text, dar nu pari genul care procesează informație.
   Orientarea sexuală și identitatea de gen sunt DIFERITE.
   O mai repet o dată, să ajungă și la neuronașul tău: orientarea sexuală și identitatea de gen sunt diferite.
   Orientarea sexuală e ce te atrage. Identitatea e ce te simți.

   Poți fi bărbat și să te atragă bărbați, poți fi femeie și să te atragă femei. Valabil și pentru transgenderi. Activitatea de a face sex cu alte femei nu e specifică doar bărbaților biologici, ci și femeilor lesbiene sau bisexuale.

   Că ele au rămas gravide e doar un efect secundar, care nu are nici o legătură cu identitatea de gen a combatantului.

   Postarea celuilalt gigel e civilizată și inofensivă doar pentru nivelul tău de prostie cu strigături. E o postare care propagă ignoranță, informații greșite și ură la adresa comunității trans.

   • Avocatul Feherului says:

    Sunt lucruri diferite, bineînțeles. Doar că vezi tu, femeia trans a făcut sex cu femeile astea ca un bărbat biologic, adică a ejaculat în ele și le-a lăsat gravide. Adică a făcut sex copulativ, i-a ieșit spermă prin penis, nu știu cum să îți explic.

    Ce mai înseamnă să fii femeie trans dacă adopți voluntar comportamente accesibile exclusiv bărbaților biologici?

    99% dintre persoanele trans pe care le-am urmărit pe Youtube (plecând de la Daria Jane până la figuri mai obscure din Europa de Est) voiau să își facă operații pentru a fi cât mai aproape fizic de genul cu care se identifică, inclusiv în zona genitală. Deci cred că și ei ar fi ridicat o sprânceană, nu doar eu

    • Lorena Lupu says:

     Nu. Penetrarea nu e ceva specific doar bărbaților biologici. Există femei care fac sex cu strap on. Cu alte femei sau cu bărbați. Și se definesc ca femei, dar le place să provoace plăcere altora prin penetrare.
     Persoanele trans pe care le-ai văzut tu sunt destul de multe, dar comportamentul lor nu e lege pentru toată comunitatea. Așa cum nici femeile bio nu sunt toate feminine și suave. Sunt unele ale căror plăceri și kinks diferă. Așa cum sunt și femei care, deși au un rol feminin, nu sunt interesate de nici o formă de sex.
     Să fii femeie trans înseamnă să te identifici, să te descrii, să te asumi ca femeie. Nu e un indicativ legat de ceea ce îți place să faci în pat și cu cine.

     • Avocatul Feherului says:

      Ceea ce înțelegem prin femeie și bărbat e dictat de două componente:

      1. Biologie / anatomie / genetică / endocrinologie
      2. Sensul social, rolul de gen atribuit: femeile sunt mai grijulii, bărbații mai duri etc

      În clipa în care te identifici ca femeie, dar te folosești de trăsăturile biologice ale unui bărbat biologic (abilitatea de a avea o erecție, de a ejacula, de a lăsa o femeie gravidă) înseamnă că sfidezi punctul 1. Putem dezbate că se încalcă și punctul 2, dacă vrei.

      Atunci ce mai înseamnă să fii femeie? Doar să te simți femeie? Pur ipotetic dacă te porți ca bărbatul stereotip, dar te simți femeie ești femeie?

     • Lorena Lupu says:

      O cunoşti personal pe doamna, să ştii că se poartă ca bărbatul stereotip (cine o fi ăla)?

      Nu. Ştii despre ea doar faptul că a făcut un act sexual penetrativ cu două colege de celule. Act sexual penetrativ pe care îl fac mare parte din lesbiene, cu diverse obiecte specifice, pentru că indiferent de gen şi preferinţe, receptorii de plăcere ai vaginului sunt similari.

      Că dacă această doamnă nu avea un dildo, în schimb, trans fiind, poseda organul masculin aferent nu schimbă nici cine e ea ca om, nici cine se simte pe interior, nici imaginea ei de sine.

      Alt subiect în care am fost mai mult decât clară până acum şi încep să percep insistenţa fără sens ca pe un abuz al timpului meu.

 3. Filantroapa says:

  Sunt un animal foarte prost, bătubil cu un bocanc cu ținte peste moaca mea tâmpă, și cerșesc futere-n gură cu tot dinadinsul.

 4. Mache, sau Lache daca preferi says:

  Sunt un bou bătubil în cap cu un bocanc de munte cu cuie în talpă şi simt o nevoie intempestivă să semnalizez.

  • Lorena Lupu says:

   Ok, ai semnalizat. Şi ok, ai parte de marşul în morţii mă-tii proaste şi curve care a omis să caftească nişte educaţie în tine dacă tot a optat să polueze planeta şi nervii noştri şi să te cace.

   Ţi-era clar că era singura consecinţă a băgării tale idioate şi infecte în seamă, şi probabil că genul tău de gunoi împuţit are un kink cu înjurături, dar e prea calic să plătească o curvă să-l înjure de bună voie, şi atunci extrage înjurături postând inepţii oamenilor care nu tolerează inepţiile.

   Hai, ţi-a mers. Ai storcoşit o înjurătură, liber la făcut laba. Şi block, să actually plăteşti o curvă dacă tot vrei înjurat. Lătură subumană ce eşti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: