Dieta cu roşii şi telemea

Ţin minte ca ieri un vox pop cu fotbalişti făcut de o emisiune mondenă. Reporteriţa îi întreba care e mâncarea lor preferată. Şi jucătorii, mulţi plimbaţi în străinătate, o ardeau gen Valdostana, Gordon Bleu, Chili con carne, Guacamole, Goujonette de somon, Medalion de bou moscat etc.
Şi la final Hagi. Sec, simplu: “Brânză cu roşii”.

În materie de mâncare, aş putea fi Gheorghe Hagi în fiecare zi. Mor după brânză cu roşii.

E vară. S-au ieftinit roşiile. Am piaţă lângă casă şi în piaţă vând doi telemea. Unul îşi zice “Aici e vestitul Ionică din Obor” de unde deduc că e un megastar al telemelei sau al telemeauăi – nu-s familiară cu star systemul pe acest domeniu.

Cealaltă e o tanti Maria care vorbeşte cu un pronunţat accent de Maramureş, care îmi e foarte simpatic.

Poţi slăbi un număr infinit de kilograme, ca şi la supa de varză, dacă mănânci zilnic roşii cu telemea desărată. Şi poţi mânca oricât. Te saturi cumva natural de la al doilea kilogram încolo. Şi deşi telemeaua e doldora de grăsimi, slăbeşti vizibil.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. Domnul Bob says:

  Și cu ceapă 🙂
  Pâine caldă nu mai adăugăm fiindcă se pierde caracteristica de dietă 🙂

 2. nu mă omor după ceapă.

 3. jademan says:

  Poftă bună! 🙂

 4. alina says:

  Iti recomand cu caldura un furnizor din Bacau.Si daca ajungi pe aici te invit la o degustare de poveste,in care o sa incerci vreo 30 feluri de branza,asortate cu vinul care trebuie si fructe si legume.Nu stiu daca imi dai voie sa ii fac relama.PS:distribuie la domiciliu si in Bucuresti

 5. Adi Cristea says:

  Deci, pentru o microbista declarata a rosiilor cu telemea, sa afirmi nonsalanta ca nu cunosti starurile domeniului e ca si cind ai afirma ca esti microbista ciinii rosi, eventu(a)l si fana Bianca Dragusanu, dar n-ai auzit de Printul Cristea.

 6. Elena Duma says:

  Indiferent dacă și cum vei răspunde…Sunt fericit că am putut lectura toate cărțile tale, te-am putut vedea interpretând roluri de referință, că pot citi articolele tale de pe blog, inclusiv comentariile. Te felicit pentru că faci din autodepășire un crez al tău și pentru că te redescoperi inclusiv prin eliberarea impresiilor redirecționate în subconștient. Îți urez succes, în acest moment al efortului abil mascat de a scrie mai mult decât citești, al reinventării tale artistice (și e bine că ai desprins concluziile dulci-amărui ale ultimei stagiuni), a redefinirii identității tale exclusiv prin registrul feminității tale (încă foarte bogată în latențe…tot mai nerăbdătoare de activare…)…Iar în final, este bine că la întrebarea: CU CARE DIN TINE VORBESC?…răspund tot mai multe personaje…totul e să le iubești în mod egal, la fel de intens, lăsând loc acelei încă nenăscută Lorena, dominată total &definitiv de spiritualitate, Lorena situată deasupra binelui și răului…E ultimul tău personaj, care va intra în scenă, fără nici o legătură cu viața exterioară de până acum…Felicitări pentru că îi îngădui să pătrundă tot mai des în visele și meditațiile/reflecțiile tale…e pașaportul pentru salvarea sufletului tău și nu numai al tău…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger