Eu, Hillsburry

Bună seara, doamnelor şi domnilor. Mă numesc Patrick Hillsburry.

De unde aţi auzit de mine? Chiar de aici:

Pe atunci nu existam. Dar atâtea remarci deştepte legate de viaţa şi opera mea m-au făcut să mă scol la viaţă. Aflând că m-am întrupat întru carne, oase şi literatură, Lorena şi Beatrix m-au invitat ca al treilea colaborator pe blogul lor.

Desigur, la arta şi valoarea mea, aceste două umile discipule m-au făcut să zâmbesc sargasmic.

Şi, aşa, de început, i-am acordat un modest interviu Lorenei:

LL: Bună seara. Trebuie să recunosc, sunt foarte emoţionată, sunteţi primul autor fictiv care a stârnit atâta vâlvă…

PH: Draga mea, stai să treci şi tu întru ficţiune, să vezi câtă vâlvă o să stârneşti. Pentru că vezi tu, copila mea, cu cât suntem mai fictivi, cu atât, paradoxal, avem mai multă carne de ros pe părţile noastre dorsale, pe… os sacrum, dacă îmi permiţi o mică luare în deşert?

LL: Faptul că sunteţi fictiv are vreo influenţă asupra operei dvs.?

PH: Oh, dar bineînţeles! Ce întrebare naivă! O persoană fictivă nu are griji efemere şi ridicule, cum ar fi o locuinţă, eventual necesităţi lumeşti, trupeşti şi omeneşti, o persoană fictivă se poate arunca pe culmile artei fără să aibă nevoie de plasă de siguranţă, căci chiar dacă prăbuşi-se-va, oasele sale fictive nu vor suferi vătămare. Deci o persoană fictivă este modelul ideal de creator. De ce crezi tu că Dumnezeu e fictiv?

LL: Şi toată această controversă…

PH: Scumpă copilă, bad publicity is still advertising, ca să citez un ilustru strămoş al meu tot fictiv. Ador să fiu atacat, înjurat, agresat, contestat, hărţuit, catalogat, timbrat şi făcut poştă. Pentru că şi orgoliul meu e fictiv, deci nu are cum să fie atins de noroaie.

LL: Şi totuşi, nu aveţi un hobby care să vă facă să regretaţi faptul că sunteţi fictiv?

PH: Orice hobby bazat pe lucruri concrete cere îndemânare. Care cere practică. Aceasta oboseşte. Murdăreşte. Transpiră. Pe când hobby-urile abstracte…

LL: Şi care e hobby-ul dvs. abstract preferat?

PH: Hai să-l lăsăm să rămână abstract. (zâmbeşte larg).

LL: Şi familia dvs. este tot fictivă?

PH: Spre marea mea fericire, da.

LL: Fericire? Dar de ce fericire?

PH: Păi nu ştiţi ce pain in the… (zâmbeşte subtil) asset without the last two letters e o familie?

LL: Dar spuneţi-mi…

PH: Ei, gata! Fără atâtea întrebări! Vreau să rămân fictiv şi misterios.

LL: Dar vreţi să vă alăturaţi micii şi fictivei noastre redacţii, numite “Lorena Lupu & Friends”?

PH: Bineînţeles. Oricât de fictiv ar fi cineva, are nevoie de un loc concret unde să demonstreze ceea ce poate!

Zis şi făcut. De azi, suntem trois. Three. Drei.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. urdumheit says:

  http://www.imdb.com/title/tt0195656/

  ba n-are! să moară bibicu de are. nici de-ar sta in laponia n-ar avea drept de aberat conscient. da io nu cred ca abera. dar despre astea mai discutam maine de diminecioară, bineinteles, doar daca intre timp nu ma transformez intr-un urs polaroid si ma duc oleacă la plimbat pe la amicus meis, Fram Beţîvanuş

 2. Lorena Lupu says:

  aoleu… mâine reluăm futaiul la cap?

  nu vezi că nu ajungem la nici un consens? pt. că tu – dacă nu Emma cea simpatică ţie ar fi postat aceste suveniruri ale gândirii ci blogaru’ Ion Pulă cel menţionat mai sus, i-ai fi zis demult să se ducă să se culce şi vorbim când se trezeşte.

  deci: eu îţi înţeleg zelul de cavaler dornic să apere onoarea domniţei. în locul tău, făceam şi io la fel.

  dar când vezi cât e de flagrantă substanţa maronie eliberată de dânsa, las-o aşa. nu de alta, dar o să crează că îmi faci “bombardament comercial de comentarii”. 😛 😛

 3. urdumheit says:

  vaaai, ce mi-ai făcut!!! mă faci de râs in faţa intregii mlegosfereeee! d-acu tătă lumea ştie că m.am amorezat de iema….numa iea nu ştie, din păcate. să mor io şi Muistu (Muistu ie motanul) şi javraletele ăla de cîine dacă mâine nu te bombardez comercial cu comentarii pana admiti ca cel putin in doo puncte ai gresit…
  pîsî: filmul ie fooarte drăguţ.

 4. urdumheit says:

  und să ştii că nu din cauza iemmei te.am bombardat comercial până acum. de fapt vreau să te cuceresc, dar sunt timid şi nu ştiu cum. tu ce zici? cum ar hi mai bine?

 5. Lorena Lupu says:

  atunci o să facem cam o mie de comments la postarea asta, pentru că şi eu, ca şi tine, îmi impun părerea şi îi forţez pe interlocutori să o înghită. iar în cazul ăsta, mai am şi avantajul terenului propriu.

 6. urdumheit says:

  da dacă mă ienervez foasrte tare, pot sa te.njur? eu am invatat sa injur poietic aşa că nici n-ai să-ţi dai seama…

 7. urdumheit says:

  siet a dire, io pot să fac lucru ăsta, da tu te superi sau il priveşti comme une manifestatiune peremptorie si iluzoară a nervilor intinsi?

 8. Lorena Lupu says:

  dar nu-nţeleg cine te obligă să te forţezi nervos dijaba. Pe mine cred că ţi-e clar că nu mă vei convinge. ţi-am răspuns punct cu punct la toate nedumeririle. ce rost mai are să batem apa în piuă?

 9. forevergreen says:

  Deci sa nu-mi mai bat capul cu intrebari de genul: care-or fi criteriile de apreciere, etc.
  Totu’i subiectiv bag s’ama, ce ti-e si cu top-urile astea:D
  Vad ca ti-ai lipit HTML-ul de la Zelist, mi l-am pus si eu de dimineata la WeBlog, ca acolo sunt mai performanta, unde sunt si mai injurata:)) Am vazut blogul tau vechi de la WeBlog, unde discutai aprins cu v…

 10. Lorena Lupu says:

  Pe atunci nu eram obişnuită cu stilul ăsta blogăresc cu băi, ce rahat ce blog mânca-ţi-aş şi făcea-ţi-aş şi credeam că v are ceva cu mine.
  nici nu-i văzusem blogul, că văd că de fapt cultivă plante în ghivece şi motani în dormitor. mai mult, i-am văzut adresa de mail – pe care o ştii şi tu – şi, date fiind toate cele de mai sus, am crezut că e cine ştie ce labagiu care a venit să-şi încordeze musculatura la mine pe blog.

 11. Raluca says:

  Sa traiasca cel mai tare scriitor fictiv, maria sa Patrick Hillsburry! (aaa… daca e fictiv cum o fi chestia asta cu “sa traiasca?” – ma rog) Stiam eu, stiam eu ca o sa apari, si daca nnu apareai aici sa stii ca te inventam eu!

 12. Patrick Hillsburry says:

  Draga mea nu ai cum să mă inventezi, pentru că eu am fost deja inventat. Poţi doar să te joci de-a mine uneori – dacă o să vrea Manipulatorul Secret să îţi dea nickul şi parola mea. Pentru că eu, ca şi Autorul Popular, sunt personaj colectiv. 🙂

 13. Lorena Lupu says:

  Patrick, începi să devii indiscret. 😉

 14. Patrick Hillsburry says:

  Eu nu sunt indiscret – dar ştiu că Raluca Hippie m-a iubit din prima într-un mod aparte, şi simt că mi-aş lăsa identitatea fictivă pe mâinile ei cu toată încrederea. Cred că ar face treabă bună cu mine.

 15. Patrick Hillsburry says:

  Să ştii că noi ăştia fictivi avem o intuiţie aparte 😉

 16. Lorena Lupu says:

  Şi vrei să-i dai ralucăi hippie nickul şi parola ta, să te întruchipeze şi ea?

 17. Patrick Hillsburry says:

  Hippioato, dacă ai chef de scris “hillsburrology”, şi să fii Patrick Hillsburry, eu mă las pe mânuţele tale.

 18. Lorena Lupu says:

  Şi ce te face să crezi că o să vrea?

 19. Raluca says:

  Pai as cam vrea 🙂 so- deal?

 20. Raluca says:

  Pretty please?

 21. Lorena Lupu says:

  Raluca: iertare, madam, iertare – nu te-am uitat dar unul din componentii lui Hillsburry e abroad, altul nu are net si altul are doua zile full. Nu te vom uita, promitem.

 22. maam p says:

  pot sa spun si eu ceva? il adorrr pe Patrick Hillsburry 🙂

 23. Raluca says:

  Aaaa…sunteti trei deja? Abroad unde?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: