Eu, Hillsburry

Bună seara, doamnelor şi domnilor. Mă numesc Patrick Hillsburry.

De unde aţi auzit de mine? Chiar de aici:

Pe atunci nu existam. Dar atâtea remarci deştepte legate de viaţa şi opera mea m-au făcut să mă scol la viaţă. Aflând că m-am întrupat întru carne, oase şi literatură, Lorena şi Beatrix m-au invitat ca al treilea colaborator pe blogul lor.

Desigur, la arta şi valoarea mea, aceste două umile discipule m-au făcut să zâmbesc sargasmic.

Şi, aşa, de început, i-am acordat un modest interviu Lorenei:

LL: Bună seara. Trebuie să recunosc, sunt foarte emoţionată, sunteţi primul autor fictiv care a stârnit atâta vâlvă…

PH: Draga mea, stai să treci şi tu întru ficţiune, să vezi câtă vâlvă o să stârneşti. Pentru că vezi tu, copila mea, cu cât suntem mai fictivi, cu atât, paradoxal, avem mai multă carne de ros pe părţile noastre dorsale, pe… os sacrum, dacă îmi permiţi o mică luare în deşert?

LL: Faptul că sunteţi fictiv are vreo influenţă asupra operei dvs.?

PH: Oh, dar bineînţeles! Ce întrebare naivă! O persoană fictivă nu are griji efemere şi ridicule, cum ar fi o locuinţă, eventual necesităţi lumeşti, trupeşti şi omeneşti, o persoană fictivă se poate arunca pe culmile artei fără să aibă nevoie de plasă de siguranţă, căci chiar dacă prăbuşi-se-va, oasele sale fictive nu vor suferi vătămare. Deci o persoană fictivă este modelul ideal de creator. De ce crezi tu că Dumnezeu e fictiv?

LL: Şi toată această controversă…

PH: Scumpă copilă, bad publicity is still advertising, ca să citez un ilustru strămoş al meu tot fictiv. Ador să fiu atacat, înjurat, agresat, contestat, hărţuit, catalogat, timbrat şi făcut poştă. Pentru că şi orgoliul meu e fictiv, deci nu are cum să fie atins de noroaie.

LL: Şi totuşi, nu aveţi un hobby care să vă facă să regretaţi faptul că sunteţi fictiv?

PH: Orice hobby bazat pe lucruri concrete cere îndemânare. Care cere practică. Aceasta oboseşte. Murdăreşte. Transpiră. Pe când hobby-urile abstracte…

LL: Şi care e hobby-ul dvs. abstract preferat?

PH: Hai să-l lăsăm să rămână abstract. (zâmbeşte larg).

LL: Şi familia dvs. este tot fictivă?

PH: Spre marea mea fericire, da.

LL: Fericire? Dar de ce fericire?

PH: Păi nu ştiţi ce pain in the… (zâmbeşte subtil) asset without the last two letters e o familie?

LL: Dar spuneţi-mi…

PH: Ei, gata! Fără atâtea întrebări! Vreau să rămân fictiv şi misterios.

LL: Dar vreţi să vă alăturaţi micii şi fictivei noastre redacţii, numite “Lorena Lupu & Friends”?

PH: Bineînţeles. Oricât de fictiv ar fi cineva, are nevoie de un loc concret unde să demonstreze ceea ce poate!

Zis şi făcut. De azi, suntem trois. Three. Drei.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Lorena Lupu says:

  Păi Sântămărie se sărbătoreşte cu Ave Maria, nu? 🙂

 2. matinight says:

  nu şi unde locuiesc eu. :)) Eh,ei sărbătoresc mai mult că îi cheamă Marin/Maria, decât sărbătoarea în sine.

 3. matinight says:

  şi da, am înţeles gluma ta, (:D:D) dar am simţit nevoia să dau o explicaţiune pt. poporul din zone mai civilizate, unde nu pătrund Minune Guţă Salam Juve.

 4. Cri says:

  Imi pare rau ca prin comentariile mele am deranjat atat de mult,ca greselile’mi cate’or fi fost ele au fost catalogate nu doar greseli dar si intentii cu caracter negativ,ma refer la faptul ca mi s’a spus ca fac pe desteapta,eu il rog si cel mai mult suparat si pe cel mai putin suparat sa ma ierte.

 5. cutza40 says:

  Da, Lorena, ai dreptate cu toate ca o spui usor ironic, o sa zici si de mine ca fac pe desteapta, dar nu gust ironiile pe teme religioase. Ce sa fac?

 6. Lorena Lupu says:

  matinight: relax, am locuit şi eu în cocălărime, deci ştiu cum e 😉 Pe moment, am norocul să stau într-un bloc de pensionari foste cadre militare majoritatea. ceea ce am deranja pipăli mai petrecăreţi, but it suits me perfectly.

  cri: pentru tine am un singur sfat: fii deşteaptă şi nu mai fă pe deşteapta. vezi şi tu… cu cât te sforţezi mai tare să faci pe deşteapta, cu atât îţi ies faze ca aia cu avionul. nimeni nu îţi vrea răul pe aici, dar se pare că tu ţi-l vrei.

  în fond, eu câştig… câştig trafic, că se îmbulzeşte lumea să vadă dacă pe bune a scris una aşa ceva pe blog la lorenalupu. Tu ce câştigi?

  cutza40: ce să faci? un lucru foarte simplu. să reciteşti contextul, şi cu capacitatea de analiză care caracterizează un profesor de literatură română, să îţi dai seama că ironia nu la divinitate se referea.

 7. cutza40 says:

  stiu. ok

 8. aurelian says:

  nooo… nu-mi place ca v-ati intors la realitate 🙁 [si eu de la birou acasa:))]. asa ca ma intorc in vechiul meu fotoliu de cititor fidel pana la urmatorul post Hillsburrian sau pana la materializarea propunerii de acum 2 postari pe care o vad acum dusa precum un foc de artificii (!)…

 9. Lorena Lupu says:

  nu pot răspunde decât la comentarii, aurelian. dacă altele nu sunt, răspund la cele care sunt, na!

  iar cu propunerea aia – am zis de atunci că aşa o să fie, şi nu m-aţi crezut.

 10. o smochina says:

  Parinte, trebuie sa-ti marturisesc ca ma topesc cand cineva mi se adreseaza cu “draga mea”(nu si cu “draga”).
  Eu simt tot timpul ca sunt aproape, parinte. Peste 2 ore o sa bat alte carari care cer a fi cotroboite, probabil contrare cu cele batute si cotrobaite inainte, dar sunt intodeauna aproape… de ceva. Ca si nenea cu morile. Asa-s si eu in desert(aciune). Cum? Nu vedeti? E plin de oaze desertul asta!
  @matinight: Intr-un fel nu era ilogic ce spuneai. Eram atat de cuprinsa de fictiv incat ignoram ca pentru cei fictivi inexistenta lor e o realitate. Sper ca m-am prins de ce trebuie acum. 🙂

 11. aurelian says:

  de necontestat! :))

 12. fireworks says:

  apoi ba nu o sa fie ca un foc de artificii da io azi (adica ieri) m-am sarbatorit si de zi de nastere si de nume ashe ca deocamdata astept inca, macar un co-organizator si mai ales sa ma ia lorena in serios si sa incercam sa conturam neste detalii despre o asemenea propunere:)

 13. aurelian says:

  punct ochit- punct lovit 😉

 14. Lorena Lupu says:

  La mulţi ani! Eu te-am luat în serios, sincer. Dar munca de organizator e un lucru, munca de public entertainer e alta. Eu am spus că o fac pe a doua – dacă de prima se ocupă cineva care se pricepe.

 15. fireworks says:

  apoi ceva experienta am ca l-am avut oaspete pe chris norman intr-un revelion maret, plus inca altele da ia sa nu ma laud aci ca nu e cazu neaparat. ideea e ca imi tre’ sa stiu context, pretext, motiv, conditii, preferinte etc… nenea in cauza peste care ne-am bagat ii prea fictiv pt. mine si nu-i chiar de nasu meu, de aia am stat cuminte si n-am zis ni’ca.
  multumesc de urare:)

 16. Lorena Lupu says:

  am putea face o discuţie vioaie despre cărţile mele şi o lectură din fiecare. cândva, într-un weekend. într-un loc de genul casa tranzit – dacă mai există aşa ceva – sau o cafenea – ceainărie mai drăguţă.
  Poate ai obţine parteneriatul media a doo-trii ziare locale şi al vrunui şapteseri – bfun (sau cjfun ? ) – să nu ne pomenim că am organizat un event pt trei obosiţi.
  Condiţiile mele, precum am spus, se rezumă la transport-masă-un volum de rondo şi un bătăuş de câmpi. Nu intenţionez să mă îmbogăţesc dintr-o lectură publică în cluj.
  Iar volumul de rondo şi de bătăuş vreau să le dau cadou celor doi spectatori care vor fi ăi mai interactivi într-un mod constructiv.

  Dar cred că astea ţi le-am mai spus.

 17. fireworks says:

  am pricipit, sa traiti:). daca mi permiteti am sa incep neste demersuri si am sa va tin la curent cu acestea, pentru ca oricum e nevoie de oleaca de timp pt. a pune la punct detaliile si toate la rostul lor. oricum o ceainarie/cafenea si chiar casa tranzit ( pe care, chiar ii buna intrebarea, tre sa o verific daca mai functioneste)e mai placuta pe timp de struguri copti si/sau must proaspat:)

 18. aurelian says:

  eu pot oferi transportul dar nu in saptamana 37.

 19. Lorena Lupu says:

  fireworks: bun, oricum între 2-6 sept sunt la Gala Tânărului Actor, prestând act artistic :D, şi înainte trebuie să perfecţionez o traducere pentru editura Polirom – deci în a doua jumătate a lui septembrie e ok

  aurelian: nu mă deruta, plzz! 🙂 când e săptămâna 37? între ce date?

 20. aurelian says:

  deformatie profesionala, scuzati! :)) 8-14 sept

 21. fireworks says:

  exact p’atunci cand prestezi act artistic:) daca nu ma inseala socoteala suntem prin saptamana 34.
  cu voia dumneavoastra cer permisiunea de a ma retrage in vastele apartamente (fictive ca sa fiu in ton cu topicul)…o noapte racoroasa va doresc:)

 22. Lorena Lupu says:

  deci am zis bine a doua jumătate a lui septembrie. 🙂

 23. o smochina says:

  Clujul e cam gol acum.
  Ar fi multe locatii si ar fi mai usor daca am putea aproxima numarul celor care ar putea sa vina. Ar fi si cafeneaua de la etajul Operei Maghiare doar ca nu cred ca sonorizarea e foarte buna. In Zorki am vazut ca se intampla multe doar ca spatiul nu e foarte mare. In ceainaria din Carturesti e dragut, nu e fum si ar fi si trafic(sau poate inghesuiala). Afisele nu cred ca ar putea fi o problema(sunt ceva firme pe publicitate, in capul meu problema e lipiciul, banuiesc ca trebuie vorbit si cu primaria), nici cartile. Cu ziarul, eu cunosc pe cineva de la un ziar local. Vorbesc cu ea. Am vazut-o in actiune pe la TIFF. Poate ne poate ajuta. In rest, putem sa punem mana de la mana sau sa gasim sponsori… si un om care se pricepe la organizat si are o mica experienta.

 24. aurelian says:

  fireworks! multumim si sper ca doar atributul “vaste(le)” este fictiv iar apartamentul este cat se poate de real 🙂

 25. o smochina says:

  Am gasit omul?

 26. Lorena Lupu says:

  smochină: dacă aveţi cărtureşti, şi e o ceainărie la fel de frumoasă ca aia din bucureşti – adică simplă, sobră şi elegantă – aş prefera acolo. desigur, dacă vor prefera şi ei să mă prefere.

  aurelian: f justă remarcă. 😉

 27. Patrick Hillsburry says:

  cam off-topic, dragilor 🙂

 28. Lorena Lupu says:

  Poate trebuia să intervii mai des şi să ţii topicul pe linia de plutire. NU? 🙂

 29. cutza40 says:

  Lorena, poate vii intr-o zi la tg mures, sa te intalnesti cu micul nostru grup literar “Bombacarta Tg Mures”. Mai vorbim

 30. forevergreen says:

  Sunteti simpatici foc, toti trei. Nu stiu de ce, dar simteam ca va urma o schimbare aici la tine:)
  Acum ti-am gasit postul pe Zelist si mi-am dat seama ca am simtit corect:))

 31. Lorena Lupu says:

  Cutza40: grupul tău literar e cu copilaşi? 😛

  forevergreen: am văzut că sunt aproape zilnic în zelist – de-aia i-am şi pus pe ei în bara laterală, în loc de traffic ranking. îmi place când oamenii apreciază corect ce fac. Nu ca bookblog-ii care au publicat topul site-urilor de cultură, şi m-au omis – deşi am suficiente recenzii şi fragmente literare, iar rankul meu technorati era pe atunci 102. Deci intram lejereanu în top 20.

 32. emma says:

  eu as pleda intotdeauna pentru calitate inaintea cantitatii . dar parerea mea se vrea a fi pe langa topica – concret – pur – subiectiva – doar pentru simplu fapt ca eu nu ma incadrez in cercurile literare respectiv artistice . si totusi…chiar cu riscul “amatoricesc si habarnistic” zic eu ca ar fi mai “pedago-didactic” !

  la revedere 🙂

 33. Lorena Lupu says:

  eu nu prea înţeleg la ce te referi – vizavi de cantitate şi calitate – şi ce legătură are acest comentariu cu tot ce e înainte. poate dezvolţi.

 34. emma says:

  gerne :

  deci – faceam referire la off-topicul comentariului meu pe de-o parte. asadar – m-am sustras prin “anunt” de la tema expusa 🙂

  pe de alta parte – o scriitoare tanara si talentata – nu necesita pentru a-si pune in evidenta potentialul – acest bombardament comercial de comentarii – significant doar pentru un anumit ranking – pe care il ai in mod vizibil si care este de altfel foarte greu de ignorat !
  de aici si (co)relatia intre calitate respectiv cantitate !

  schönes wochenende 🙂

 35. Lorena Lupu says:

  Bombardament comercial de comentarii???????

  incredibil!

  Ce încerci să spui prin sintagma de mai sus?

  a) că toţi cei care postează comentariile de mai sus o fac din raţiuni comerciale – îi plătesc eu să o facă, sau aşa ceva.

  b) că dacă cineva postează un comentariu (bine, în afară de cele cretinoide) ar trebui să îl şterg, de teamă să nu mă consideri tu comercială

  c)dacă cineva postează un comentariu, să îl aprob, dar să fac pe figuranta şi pe fiţoasa, şi să nu-i răspund

  d) eu câştig câte zece cenţi pe comentariu postat.

  Dacă ai impresia că a, b, c sau d – cred că eşti în locul greşit. Iar dacă nici a, nici b, nici c şi nici d – dă-mi voie să spun că sintagma “bombardament comercial de comentarii” e o tâmpenie cu şapte etaje – calitate pe care nu îţi recomand să o simulezi des, pentru că există pericolul de a rămâne aşa.

  Şi crede-mă că dacă urezi “un sfârşit de săptămână plăcut” nu eşti cu nimic mai prejos decât cu veşnicele tale tentative de a ne arăta că ştii nemţeşte. Bun, s-a notat, ştii nemţeşte. Dar dacă asta nu te împiedică de la inepţii, ce folos?

 36. emma says:

  hmmm, te-ai cam grabit sa raspunzi fara ca in prealabil sa filtrezi cele scrise de mine. rezultatul este destul de nesatisfacator – adica – ti-a folosit drept ventil .
  pe scurt :

  subliniam talentu-ti scriitoricesc si in legatutra cu aceasta abundentza conflictuala cu care te confrunti in mod frecvent cu unii comentatori – pe care incerci sa ai sensibilizezi vis-a-vis de ceea ce …mda 🙂 te caracterizeaza . in alta ordine de idei – nimic altceva decat ce reclami aproape zilnic cu vehementa – cu alte cuvinte – ca nu esti adesea sau mai degraba repetativ apreciata ca atare .

  cam atat !

  p.s. nemteste nu stiu de fel . ma gasesc intru exercitiu . de aici si “fitzele” mele de a imprastia acele cateva cuvintele pe care le-am invatat de curand intr-o maniera ” papagalistica ” ! deci ma dezafectez umpic !

  p.s.2. daca te-ai controla putin in temeperamentu-ti vulcanic – ai putea face distinctie intre compliment si critica .

 37. cutza40 says:

  Grupul meu literar e cu oameni adulti, nu cu copilasi, iar “copilasii mei”au intre 15 si 19 ani, poate vii la scoala si se indragosteste unul de tine.Da-i faci tu o poezie ceva si-i trece.

 38. cutza40 says:

  am glumit, nu arunca cu oua si rosii(decat in salata de cartofi)

 39. Lorena Lupu says:

  emma: drăguţă, acum ar trebui să te hotărăşti: bombardament conflictual sau comercial? sau nu contează, câtă vreme începe cu “c” şi se termină în “al”?

  pe scurt: deja cunosc stratagema: x scrie o tâmpenie – i se semnalează că e o tâmpenie, cu argumentele de rigoare – x sare ca ars că nu i-ai înţeles tâmpenia la adevăratul ei nivel.

  pe lung: câtă vreme ăia sunt comentatori – deci sunt la mine pe blog – e cât se poate de limpede că sunt deja sensibilizaţi. altfel, ar fi pe alte bloguri. mai simplu: nu am nimic de demonstrat nimănui. decât, eventual, de pus la punct pe cei care n-au metru de croitorie, şi dacă îl au, nu ştiu să-l folosească vizavi de propriul nas din dotare.

  câtă vreme tu, gigel, ai nişte realizări – exprimabile atât la nivel de idei, cât şi măsurabile în această umilă formă concretă – care e rankingul – iar titel le neagă, ai tot dreptul, măcar la tine pe moşie, să îl acuzi pe titel de părtinire.

  Sau, după mintea ta, nu ăla care omite în mod deliberat nişte date concrete e vinovat, ci ăla care atrage atenţia că e omis pe nedrept?

  Şi poţi să stai liniştită – în momentul în care sunt tratată corect, ştiu să exprim apreciere. De fapt, dacă dai o raită mai amănunţită pe blog, vei vedea.

 40. Lorena Lupu says:

  cutza40: doamne fereşte să le scriu oamenilor poezii şi să le distrug pofta de literatură.

 41. emma says:

  lorena : comercial ?!? ….se doreste a fi strict – dar – absolut – stric – non-valoric in context!
  daca este biziniz – e oki ! imi este cu adevarat indiferent !

  p.s. se poate fara “draguta” ? pliz ? adica – nu ma intelege gresit – doar atunci cand impui …este de inteles ca esti obligata – sa accepti ! sper ca ne-am inteles ?

  salutari … atat !
  pe marginea “subiectivala” imi doresc sa fim rezonabile … se cere in final ! galceava intre femei – este totalmente ieftina si precara imaginii pe care o propagam adesea – da ?!!!!!

 42. Lorena Lupu says:

  păi sau e comercial, sau e non-valoric. cred că ar fi cazul să decizi. sau nici tu nu ştii de fapt ce vrei să spui? (asta mi se pare ipoteza cea mai justă.)

  adica – nu ma intelege gresit – doar atunci cand impui …este de inteles ca esti obligata – sa accepti ! sper ca ne-am inteles ?

  iată o frază de o lipsă de subiect, predicat, sens şi coerenţă cum rar întâlneşti. Ai muncit mult să atingi aceste performanţe? sau îţi vin de la sine?

  “gâlceavă”??? dacă tu numeşti gâlceavă faptul că ai ales azi să îmi umpli pagina cu chestii fără cap şi coadă, iar eu subliniez sistematic lipsa capului şi a cozii şi cam atât – o fi ieftin şi precar, dar nu din partea mea.

  şi o mică sugestie: e cam mahalagesc să-ţi ornezi comentariile cu atâtea semne de exclamaţie. mai lipsesc mâinile înfipte în şolduri şi picioarele crăcănate voiniceşte.

 43. urdumheit says:

  ya baby!!!!! chickssss fight!!!!

 44. Lorena Lupu says:

  urdumheit: când a intrat comentatorul tău “artă” şi a început să bată câmpii cu graţie – şi tu i-ai explicat frumos că e pe lângă, era fight?

  Sau era… another unfortunate moment of our virtual existence?

 45. urdumheit says:

  comientatorul meu arta nu a batut campii ci a mancat căcat. iar eu nu i-am răspuns mumos ci am mâncat şi io, că uneori ie relaxant.
  si in alt kosmos de idei, ce te oftică aşa intens ce loc si de ce nu ai fost inclusa pe bookblog? ie chiar aşa de important pour toi?
  cât despre dialogul vostru, te ienervezi cam repede. junger spunea la un momentum ca cei ce detin puterea tre sa fie ăi mai calmi. in cazul blogurilor, puterea ie dată de ranking sau de coerenţa şi justetea ideilor?
  pour d.exemplu, robotul mnemonic titus pilipaş ar avea un succes răsunător dacă nu ar fi atât de taxonomic şi plin de idei carele se intind pre mii de miliarde de randuri. cumva negi căcalitatea comenturilor nu depinde si de autor?
  sa luam un exemplu: in rarele mele vizite per pedes per acilea am intalnit urm gen de comment referitor la un ideon, text, etc de-al tau:
  Vai ce frumos, minunat, senzational, mi-ai frant inima (exagerez, da te-ai prins ce vreau sa dicuiesc). In fata acestui tip de comment iegzistă doo atitudini:
  1.Nu mănnebuni….chiar aşa, senzational, mirific, bestialocoid? ia zi, tu ce mai citeşti?
  (asta e varianta laxă şi prescurtată)
  2. Mersi mult, apreciez.
  Nu cred ca îs coerent dupe o nuit de drojdit. reiau:
  Poţi sa-ti bagi pula in comentator sau nu. Tu nu iti bagi pula in comentator intotdeauna. Ceea ce inseamna ca esti un om bun, ingaduitor, mahayanico-mijlocie-cale sau că iesti impartial (da poti hi impartial pan la capat?) sau că accepti orice fel de comentatori din ingrijorarea referitoare la trafic?

  ăăăă, am uitat ce.am vrut să spun.
  da, ai iexagerat cu iemul cel putin intr.un punct: limba. ce treabă are stiutul vreunei limbi cu proferarea sau non proferarea de ineptii? nemţăleasca ie limba in care nu se spun inepţii? mă miră afirmaţia asta provenin de la tine dintr.un motiv: deşi te joci destul de bine cu limba(mă refer la spiritul ludic al scriiturii) tocmai tu vrei sa restrangi stilu de iexprimare al unei persoane. iar chestia cu veşnicele tale tentative de a ne arăta că ştii nemţeşte e …e…nu stiu cum sa.i zic. sa-i zicem…deplasată?

 46. Lorena Lupu says:

  1. nu am zis că sufăr tare că nu am fost inclusă, am zis: “de-aia i-am pus pe ei în bara laterală – pe zelist, care ţine cont de ceea ce fac, n. r. – şi nu pe alţii care m-au omis.” Altfel spus, am motivat de ce îl am pe zelist în sidebar. Mai exact spus, în propoziţie îl apreciam pe zelist cel obiectiv, spre deosebire de x, y, z cei părtinitori.

  2. ţie ţi se pare enervare faptul că îi arăt pe puncte unde aberează? mie mi se pare obiectivitate.

  3. “mersi mult, apreciez!” e forma pe care o folosesc de obicei. deci nu cred că trebuie să mă înveţi să fac ceea ce făceam oricum.

  4. traficul meu e cam de o mie de citiri pe zi. comentarii sunt cam 40. Deci, scade şi tu 40 din 1.000 şi apoi întreabă-te dacă îmi fac probleme referitoare la trafic sau nu. Cu alte cuvinte, înainte de a emite teorii, foloseşte şi tu matematica de clasa a 3-a.

  5. când omul e coerent în ceea ce spune – mi se fâlfâie în ce vocabule, cuvinte sau palavras spune ceea ce spune. Dar când face pe urangutanul analitic (o definiţie a acestui termen aici ) mă amuză impresia lui, cum că inepţiile înţesate de banalităţi în germană ar fi mai puţin inepte. Dacă înţelegi chestia asta, bine; dacă nu, iarăşi bine. E opţiunea mea să detest tâmpenia deghizată în fraze pompoase mai mult decât pe aia care se asumă ca atare.

 47. urdumheit says:

  1. …..Nu ca bookblog-ii care au publicat topul site-urilor de cultură, şi m-au omis – deşi am suficiente recenzii şi fragmente literare….
  bine, bine….apreciind obiectivitatea sau subiectivitatea, îţi manifeşti interesul faţă de o anumită problemă, ieşti de acord cu asta? apreciind ca subiectiva atitudul bookblogilor, vrei sa spui că, totuşi, blogul tău calumea n-a fost inclus in listă, deşi are o mulţime de recenzii etc…reformulez intrebarea atunci: e atat de important pt tine unde esti inclusa obiectiv si unde esti exclusa subiectiv?
  Mai pe scurt: îţi sunt indiferente clasamentele listele traficul etc sau nu?

  …..câtă vreme tu, gigel, ai nişte realizări – exprimabile atât la nivel de idei, cât şi măsurabile în această umilă formă concretă – care e rankingul – iar titel le neagă, ai tot dreptul, măcar la tine pe moşie, să îl acuzi pe titel de părtinire…..

  da. ai tot dreptul. da ce faci cu iel? îl acuzi ghini şi….?

  2.olala! doar nu pretinzi acu ca o discutie intre doi necunoscuti pe o pagina neagră cu randuri albe are obiectivitate. Daca ar fi asa, si cum amândoo sunteti foooarte dragute fete intelighente, ar fi trebuit sa ajungeti la un concluziu. ceeace nu iaşte cazul.
  pe puncte…nu nu asta mi se pare enervare. enervare mi se pare folosirea expresiilor de genul inepţii…draguţă….tentative nemţeşte. nu ti-as spune asta daca nu ai fi tu cea care afirmă ca urangutanii analitici o cotropesc. din ceea ce am lecturoidat mai sus, nu vad ca iemul sa-ti fi adresat vreo jignire. ma refer la limbaj acum, nu la adevarul sau falsul opinioanelor. din cate pot io sa.i inteleg creerul iei alb, iemul ti-a confesat un lucru simplu: unele comentarii sunt…banale. e foarte adevarat ca ie dreptul tau sa actionezi cum dolezi in privinta lor, dar iemul nu ti.a recomandat impetuos vreo solutie, ci doar a facut o observatie.

  3. nu cre ca m-ai inteles. parlam ca sunt 2 moduri de a reactiona in faţa unui comentariu prea siropos: ori iti introduci obiectul in el, ori il accepti aşa-cum-este. apoi te intrebam care este motivatia ta pentru a face una sau alta dentre cele doo moduri. deci nu cred că trebuie să-mi spui să nu te învăţ să faci ceea ce făceai până acum, pen că să mor io dacă recitind commentu personal, am dat de vreo ceva din carele sa reiasa ca vrea sa-mi pretin virtuti paidegogice asupra ta. da daca le observezi vous mai bine, indicale-mi-le-le negreşit!

  4.aicea ma ienervez io. şi io chiar ştiu ca-s isteric şi nevrotic. care teorii? si ce-i cu tonu asta vocalico-inchizitoresc? a emite? io nu emit domle nimic, decat dimineaţa mai emit niste chestii..da teorii nu iemit că mă ienervează teoriile, voi practică, non theoria. iar aritmetica nu mi-a stârnit plăceri mari….more geometrico, ich bin, ca să mă dau şi io un pic mare că ştiu ghermană, ce pana mea…

  ich n-are o mie de citiri per day . are numa vreo 400. da la mine nu lasă mondaneitatrea commenturi , că-s antipatic şi mă leg de uomini. şi-s şi snob şi fitzos şi nu răspund la toate imbecilităţile carele-le mai scapă uomini.

  5. no, bine. da a cui ie impresia asta?

 48. Lorena Lupu says:

  1. Îl acuzi ghini, şi astfel îi verifici bunul-simţ. Dacă e băiat de bun-simţ, se autosesizează, zice ok daddy am greşit, scuze. Dacă nu o face, înţelegi cam cum stă treaba şi ce conduită adopţi pe viitor cu respectivii. “Acuzarea ghini” e un excelent test de personalitate.

  2. pentru a ajunge la o concluzie, trebuia să se pornească de la o ipoteză. Dar când ipoteza e ba că sunt comersantă, ba că sunt conflictuală, ba că sunt comersantă non-valoric, singura mea concluzie e fie ca-n bancul cu “iepuraşule-n-ai şapcă”, fie că persoana suferă de lipsă de băgare de seamă. nici una din astea două nu e problema mea. Şi o jignire nu constă doar în termeni argotici, constă şi în “eşti comersantă-conflictuală-comersantă-nonvalorică-precară” şi nu mai ştiu eu cum.

  3. motivaţia e diferită, cu fiecare comentator în parte. în funcţie de hronicul şi cântecul dialogului precedent cu comentatorul respectiv.
  mie mi s-a părut mai sus că îmi dădeai lecţii de “cum-se-răspunde-corect”, cu 1 şi 2 – nu se înţelesese că e o întrebare. Fii şi tu mai atent cum pui întrebările – să semene a întrebări

  4. printre ce-oi mai emite tu, ai emis următoarea spune-i-tu-cum-vrei:

  “accepti orice fel de comentatori din ingrijorarea referitoare la trafic?”

  Iar eu ţi-am făcut matematic demonstraţia că numărul de comentatori e irelevant ca procentaj în cadrul totalului de cititori.

  câte citiri ai tu pe zi, şi cîţi comentatori – e opţiunea ta. cum înţelegi tu să le răspunzi – e iar opţiunea ta. De ce încerci să îmi impui mie opţiunile tale? (în fond, clara aia penibilă mi-a comentat şi mie, şi am şters-o. deci – iar chestie de ce suntem dispuşi să găzduim.)

  5. aici, tu te-ai luat de mine că de ce parodiam tentativele fetei de a suplini creierul lipsă cu noţiuni de germană pentru începători. eu ţi-am răspuns că nu cu germana pentru începători am probleme, ci cu creierul lipsă. ce n-ai înţeles?

  6. nu în ultimul rând – după ce gagica a oferit un spectacol atât de jalnic, de ce insişti tu să-i sari în apărare atât de înverşunat? 😕

  7. ziceai tu de titus că face comentarii interminabile – dar nici de ale tale nu mi-e ruşine…

 49. urdumheit says:

  uaileu, ăulieu ci mă ienerviezi lupuleeeee! să-mi bat colecţia de filatelist dacă nu-l chem pe pyncheuon să te bată cu rainboul…o luăm invers.

  7. da, da ale mele n-are cifre si paranteze ca ale luia şi ale mele sunt oarecum funny.

  6. păi ce, nu ţi-e clar? îmi place de gagică. ie meine kleine geheime beloved one (cre că n-am facut ghini acordul, deci îţi spulber iluzia că aş şti ghermană şi ţi-o confirm pe cea care spune că mă dau mare).

  5. gagica in cauză vorbeşte fluient nemţălasca. acuma nuş dacă din cauză că vorbeşte fluent germana stă în ghermania sau din cauză că stă în ghermania vorbeşte fluent ghermana. deci n-am inteles de ce faci presupoziţii în lipsă de mai multe informaţii. gagicii in cauza nu-i lipseşte hipotalamusul, deci correct politic in cel mai bun caz ar hi fost: stupiditas lucruri spui AICI donşoară!, allora nu tre să generalizezi stupiditasu in question la tot fiinţul iei.

  4. câte citiri am io pe zi nu ie opţiunea mea deloc. sau vag implicito-cauzal. recunosc, aproape inconstient am tendinta sa impun altora părerile mele. in cazul tău iera vorba de a afla daca iti pasă de trafic clasamente etc, intrebare la carele-ai not respondit.

  3. bine.
  2…..he he he: Şi o jignire nu constă doar în termeni argotici, constă şi în “eşti comersantă-conflictuală-comersantă-nonvalorică-precară” şi nu mai ştiu eu cum…..

  aha, deci pe linia asta….dacă o jignire nu constă doar in termeni argotici si injurături, atunci ie perfect explicabil şi motivat faptul ca unei jigniri non-argotice poţi să-i răspunzi intemeiat cu una argotică? come again?
  …şi da, ipoteza primordială iera ceeea a “bombardamentului comercial de comentarii”.
  let.s talk about bombardament comercial de comentarii….pai nu prea stiu iegzagt ce insemneaza asta in constiintul iemailesc, da tu ce crezi, ai comentarii comerciale pe blogu/ti? adicăcomentarii care

  ăăă,stai un pic că am uitat subjectumul. de fapt vreau neapărat sa ma cert cu tine. hai sa ne certăm!

 50. Lorena Lupu says:

  7. eu nu le măsor în paranteze şi cifre ci în adecvare-nonadecvare. în cazul ăsta, mai degrab’ non. dar pentru că, după cum spusăi mai sus, ţin cont de hronicul şi cânticul unei relaţii virtuale, nu te trimit să plimbi ursus arctos, ci încă rabd această conversaţie.

  6. că îţi place de demuazelă, e dreptul tău. ia-o acasă (sau viziteaz-o), fiţi fericiţi, sănătoşi şi la pungă groşi. dar când scrie tâmpenii, avertizeaz-o cu tandreţe mami, vezi că drojdia de bere prosteşte. a se consuma mai rar şi a nu se comenta la oameni pe blog imediat după.

  5. eu n-o cunosc, deci nu am de unde să ştiu ce îi poate hipotalamusul şi ce nu. unde locuieşte – e tot treaba ei, nu a mea. Şi, recitind acum discuţia mea cu ea – nu i-am spus nicăieri că e proastă, i-am spus să nu simuleze des această stare că riscă să rămână aşa. deci – am făcut strict ce îmi indicai tu. dar dacă ea insista să o simuleze… iar şi iar…

  4. se pare că traficul meu vine indiferent de păsarea sau nepăsarea mea. deci nu am de ce să îmi bat capul cu asta. de clasamente îmi pasă selectiv, adică:
  – dacă face blogăru Pulă Ion un clasament, în funcţie de numere de pe tricou, sau mă rog, e liber să nu mă bage
  -dacă face Pink Sexy Diva clasamente cu cele mai adevărate blogherese, e liberă să nu mă bage
  -dacă te dai ăl mai blog de cultură dintre toate bloagele de cultură, şi eşti “just, obiectiv şi imparţial” – fii, frate, just, obiectiv şi imparţial. deci, dacă proasta aia merită pe drept cuvânt locu’ două’ş’trei, ce te costă să i-l dai?
  -de-asta mi-e drag zelist – care e obiectiv, şi nu face discriminări.

  2. îmi arăţi şi mie ce expresie argotică am folosit eu vizavi de dra emma?

  vrei să vorbim despre “bombardament comercial de comentarii”? prima ei acuzaţie la adresa mea?

  re-read my answer:

  Ce încerci să spui prin sintagma de mai sus?

  a) că toţi cei care postează comentariile de mai sus o fac din raţiuni comerciale – îi plătesc eu să o facă, sau aşa ceva.

  b) că dacă cineva postează un comentariu (bine, în afară de cele cretinoide) ar trebui să îl şterg, de teamă să nu mă consideri tu comercială

  c)dacă cineva postează un comentariu, să îl aprob, dar să fac pe figuranta şi pe fiţoasa, şi să nu-i răspund

  d) eu câştig câte zece cenţi pe comentariu postat.

  Dacă ai impresia că a, b, c sau d – cred că eşti în locul greşit. Iar dacă nici a, nici b, nici c şi nici d – dă-mi voie să spun că sintagma “bombardament comercial de comentarii” e o tâmpenie cu şapte etaje – calitate pe care nu îţi recomand să o simulezi des, pentru că există pericolul de a rămâne aşa.

  P. S.: eu nu vreau să mă cert cu nimeni. ştiu doar că mă pisălogiţi de dimineaţă cu subiectul fraulein emma, care, doar pt. că stă în nemţia, are – după tine – dreptul să debiteze prostii pe bloagele noastre şi noi, nesimţiţii, nu-i facem plecăciuni şi nu-i zicem danke schon, noch einmal!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading