Nu mai fiți atât de disponibile

Am o prietenă foarte cumsecade, loială și inteligentă. Are un singur defect: își dorește cu ardoare o relație. Și, cum se știe, fie că ești bărbat, fie că ești femeie, dacă emiți thirsty vibes, nu se leagă nimic cu nimeni, pentru că sexul opus va detecta instant disperarea și va fugi mâncând pământul.

OK. Dar, în ceea ce-i privește pe bărbații thirsty după relații, își găsesc mai devreme sau mai târziu o femeie căreia îi ticăie ceasul biologic, una care vrea copii sau are deja și-i crește singură, situația nu e așa gravă. În schimb, femeile thirsty după relații iau țeapă după țeapă după încă o țeapă, de zici că-s infractori pe vremea lui Vlad Țepeș.

Și mă întreba prietena asta a mea: Sunt oare urâtă? Sunt neatrăgătoare?

Nu, fată. Și chiar dacă ai fi. Chiar dacă ai fi Muma Pădurii, deşi, punctez: NU e cazul: citește viețile câtorva dintre cele mai frumoase actrițe și modele și o să vezi că și-au luat același număr de țepe, dacă nu chiar mai multe decât o femeie de zi cu zi. Nemaivorbind că unul care te ia pe bază de looks te va părăsi la 40.

Și atunci?

Și atunci, povestește-mi câte ceva despre ultimele tale relații.

Păi, ne cunoșteam, veneau pe la mine, făceam sex…

Error! Acum, cu Covid, e adevărat că nu prea ai unde ieși. Dar dacă îl iei direct acasă și i-o pui pe tavă, o ia drept hookup casual și pleacă.

Cine mă citește de ceva timp, știe că eu nu sunt nici mama pudorii, nici mironosița ortodoxă, nici virginica popescu. Dar cred cu tărie că a face sex repede e extrem de greșit, când tu urmărești o relație. Și nu să mimezi că ești o virtuoasă sau ceva. Ci iată de ce.

În general, în mintea bărbaților, totul e despre ei, și totul e meritul lor. Ați văzut duminica trecută, în live-ul meu serial de Facebook Cafeaua de dimineață, boul ăla care făcea cele mai inepte comentarii sexiste, apoi am zâmbit la ceva zis de altcineva, și boul: Aha, te-am făcut să zâmbești.

Își aroga un merit care nu era cu nimic al lui.

OK, majoritatea bărbaților nu sunt chiar atât de egocentrici ca boul ăla, dar toţi au tendinţe. Cei mai mulți își încep şapte  fraze din zece cu “eu”, şi când se gândesc la o femeie, se gândesc automat la ce vor ei de la ea.

Dacă tu dai ce vor ei din prima, şi te concentrezi să dai ce vor ei mereu, nu va fi meritul tău că eşti o fată minunată, ci, în mintea lor, va fi meritul lor de cuceritori că obţin totul de la “femei”. În punctul în care abia te-a întâlnit, şi nu te-a descoperit cu adevărat, nici măcar nu contează cine eşti. Eşti personajul generic “femei”.

Dacă îi şi dai ce vrea din prima, intri la personajul generic “pxxzdă”.

Cu alte cuvinte, wights sexuali ai regelui Sulă, la care apelăm periodic şi strict mecanic, pe care îi acţionăm prin ridicarea braţelor şi ale căror gânduri şi sentimente sunt nule. E zgomotul ăla nearticulat de care facem abstracţie. Da, ştiu, trebuie să fi văzut Game of Thrones să identifici referința.

*

Dacă zici pas, ia stai puţin, ia te  uită cine sunt eu, ia te uită ce vreau eu, îl scoţi din mecanismul satisfacerii propriilor nevoi şi atât, şi îl obligi să se autosesizeze legat de faptul că ai un set diferit de nevoi, care sunt la fel de importante.

Unii o să dispară în acest stadiu, ceea ce e perfect ok. Ăia fugăreau personajul generic “femei”, iar cu ăştia nu vrei o relaţie anyway.

Alţii, şi anume cei cu care eşti natural compatibilă, o să înceapă să descopere lucruri specifice ţie, pe care le găsesc atrăgătoare. Şi o să înţeleagă că pot avea această companie, dacă sunt băieţi cumsecade şi respectuoşi. Şi că e o companie agreabilă, pe care au motive să o dorească.

Aşa insufli unui bărbat cu care te potriveşti dorinţa să fie cu tine. Punând stop egoismului lui specific şi făcându-l să ia notă.

*

Înseamnă chestia asta să faci un date iritant la care să vorbeşti numai tu despre tine? Mnope. E important să-l descoperi. Să evaluezi marfa, să vezi dacă merită deranjul.

Înseamnă să fii autentică, să te comporţi firesc, să-ţi manifeşti personalitatea, simţul umorului, să te arăţi ca om complet, nu ca păpuşa de plastic. Mă uitam pe Facebook la altă doamnă. Îmi plac intervenţiile estetice, (şi eu am botox în frunte cât să anuleze ridurile verticale), dar menţinute în limita realismului psihologic. Multe îşi injectează un număr interminabil de fillere în faţă şi nu realizează că, până se inventează şi fillerele pentru personalitate, e cam degeaba. Degeaba ai buze de peşte mort, dacă ai personalitatea… oh, well, tot de peşte mort.

“Dar pe unii îi sperie personalitatea şi creierul femeii”.

Cu ăia nu vrei să ai de a face oricum şi te bucuri că s-au sortat singuri.

Fă sex după ce ai descoperit că se bucură real de fiecare secundă pe care o petrece cu tine, chiar în staţia de autobuz, după ce vezi că ştie exact ce îţi place, că te întreabă despre lucruri de care ai povestit data trecută, deci chiar îi pasă, şi că frisonează când îi pui o mână pe umăr.

Abia atunci, faptul că face sex cu tine devine important nu pentru că “tufe şi el ceva”, ci pentru că e CU TINE.

Şi ăsta e un bărbat care o să vrea o relaţie CU TINE.

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Vlad Craioveanu says:

    Hai să îți spun un secret: 99,9% din bărbați nu găsesc nici o “relație” decât dacă pot să o întrețină pe una, cu mami a ei cu tot. Toți mănâncă căcat, dar nu au nici o șansă să fără a deveni de două ori sclavi, vedeau pizdă doar în filme. Așa, văd pizdă în filme și la 49 de zile bagă puța vinovat, pe orbește, în pizda nespălată a uneia care îi detestă pe bani și îi terorizează de plictiseală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading