Nu te-am atins niciodată

Nu te-am atins niciodată. Deşi mi-aş fi dorit să o fac. Mi-aş fi dorit ca tu să porţi veşminte de basm, cu o mie de năsturaşi minusculi, iar eu să mă pierd, deschizând năsturaş, după năsturaş, după năsturaş… Năsturaşi mici, negri, ca nişte insecte dintr-o specie necunoscută, apărând fire de păr blond, scurte şi mătăsoase.

Dar nu te-am atins niciodată. Poate pentru că mi-a fost frică să nu iasă scântei. Să nu iasă flăcări boreale. Să nu iasă focuri de artificii, şi să vină lumea să se uite la noi cum ardem. Poate m-aş fi pierdut. Poate m-aş fi transformat şi eu în năsturaş – unul din nenumăratele tale victime, pe care ţi le coşi pe acest fantastic veşmânt.

Totuşi, nu te-am atins niciodată. Chiar dacă degetele mele frisonau de dorinţă, ar fi vrut să fie antene de melc, ar fi vrut să aibă mii de guri mici şi lacome, ar fi vrut să fie ventuze, ar fi vrut să se lipească de tine, să se topească în tine, să te descopere pe dinăuntru, să te citească, să te soarbă şi să se umple de tine.

Chiar dacă nu te-am atins niciodată. Dar te-am atins din primul moment. Te-am atins cu foame, te-am atins fără să mă gândesc, erai piersică pufoasă, aveai carnea dulce şi sâmburii tari, ochii închişi şi buze fine şi roz ca o floare mică, secretă – pe care aş fi săvârşit un sacrilegiu atingând-o cu altceva decât cu vârfurile genelor.

Şi nu te-am atins niciodată, nici măcar atunci când m-ai atins tu. Nici măcar atunci când ţi-ai deschis porţile în faţa mea şi m-ai luat de mâini – mâinile mele tremurau, pierdusem busola şi nu ştiam care-i nordul, care-i sudul, nu ştiam dacă dincolo de porţile tale ai şapte şiraguri de dinţi, cu şapte stomatologi de pază – şi nu te-am atins nici măcar atunci când te-ai transformat în sicriu, m-ai învăluit în căptuşeala ta de catifea şi ţi-ai închis capacul peste mine.

Nu. Nu te-am atins niciodată.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. matinight says:

  Wow. Am bălit tastatura.
  Îmi place atât de mult cum scrii – întotdeauna cuvintele tale mi se transformă în senzaţii.

 2. Lorena Lupu says:

  matinight: deci, ar fi cazul să trec pe literatură erotică. 🙂

 3. matinight says:

  Hăm, acum realizez că afirmaţiile mele ar putea fi interpretate. Era vorba de senzaţii “de-alea mijto”, nu senzaţia de a băli tastatura :D.

 4. matinight says:

  Tritonic nu percepe taxă de livrare şi comanda ajunge foarte repede, întotdeauna am fost mulţumită.
  Mă rog,am păţit-o rău de tot de Revelion, când am comandat doi Bătăuşi şi nu mi-a venit decât unul (epuizaseră stocu’), iar eu, de egoistă ce sunt şi pt. că vroiam neapărat să citesc cartea şi pentru că mai era şi cu autograf,am păstrat-o, iar prietenei pt. care comandasem a doua carte i-am zis să mai aştepte, cadoul ei de Crăciun o să ajungă pe la mijlocul lunii ianuarie :))

 5. matinight says:

  Poţi să treci pe ce vrei tu, şi pe banda a doua, mie mi-a plăcut şi “nu te-am atins niciodată”, şi fragmenţelul din Hyde Park, şi Bătăuşu’, şi Rondo. :))

 6. Bilă says:

  Pline de forţă rândurile. Mie îmi inspiră un joc de-a prinselea între doi magneţi ce se resping sau mai degrabă o vânătoare de umbre.

 7. Lorena Lupu says:

  “Am comandat doi Bătăuşi” 😀 😀 😀 😀 😀

  Dar cum or fi comandat ei mai departe? “Alo, depozitu’, vrem şi noi o sută de Bătăuşi?” 😀 😀 😀 😀

  foarte, foarte mişto ideea că mai multe exemplare ale cărţii mele alcătuiesc o gaşcă de Bătăuşi 😛

 8. matinight says:

  :)) “Da, doamnă, 100 de Bătăuşi. În ce format îi vreţi?”

 9. Lorena Lupu says:

  bilă: răspunsul e ca şi la urdumheit: iată o interpretare inteligentă, coerentă, perfect valabilă – dar care mie nu mi-ar fi trecut prin cap niciodată. 😉

  de-aia e bine, ca autor, să nu anunţi ce vroiai să spui cu cartea – fragmentul – opera etc. aia, ci să laşi omul să îţi spună ţie.

  *aici e emoticonul ăla cu braţe larg deschise*

  matinight: în format Real. 🙂

 10. matinight says:

  Hăm, din nou, tre’ să mă corectez,comanda era de Crăciun, de Revelion cred că Bătăuşii au şi ei liber..

 11. geni says:

  Felicitari! Foarte frumos transmiti fiorii dragostei. 🙂 ;;)

 12. Lorena Lupu says:

  săr’naaaaaaaaaaa

 13. MysteryGirl4U says:

  As vrea…sa fiu ceara care se prelinge pe lumanarea trupului tau. Numai ca tacerea ta ma transforma in lacrimi de ploaie (sau intr-o ploaie de lacrimi…)
  As vrea…sa nu mai taci. As vrea…sa ne trasnformam in Cuvant primordial. Un singur Cuvant- DRAGOSTE- venit din partea ta, mi-ar ajunge.
  Nasturele sufletului meu sa se piarda in labirintul gatului tau de caprioara…
  Raspunde-mi! urlu la stele. Raspunde-mi! urlu la marea infuriata care nici ea nu ma mai cunoaste de cand dorul de tine m-a sfartecat pe dinauntru.
  lumina din lumina, ma preling spre tine…Raspunde-mi, dulce Sappho!
  plang plang plang

 14. Lorena Lupu says:

  hai, mă, care faci mişto de mine?

  eu te suspectez că eşti dadatroll, pentru că el nu mi-a comentat deloc azi.

  dadatroll, de ceeeeeeeeee???

 15. fireworks says:

  aşa aşa fetele:D…scrieţi de dragoste că ne place:)

 16. Lorena, astăzi am avut o uşoară tresărire. Eu însumi nu mai ştiu ce să cred despre mine. Gândindu-mă la tine aproape în fiece clipă, am ajuns să mă privesc dinafară. Mă uit şi văd cum caut să-mi ascund tulburarea, chiar prin aceste cuvinte, chiar în acest moment. Fac eforturi să-mi înăbuş emoţia, dar în tonul meu se simte, cred, schimbarea.
  În definitiv, moartea nu este atât de cumplită, nu e atât de sângeroasă, de cele mai multe ori nici nu te devoră, uneori ai şansa să rămâi aproape neatins, te învineţeşte doar puţin, fiindcă te prinde cu brutalitate.
  Nu ştiu dacă te mai gândeşti la mine sau dacă măcar motanul tău îşi mai aduce aminte de persoana care eram, dar în definitiv nici nu e important.

 17. Barbosu Eugen says:

  fainut scris

 18. Lorena Lupu says:

  mysteryboy4utoo: păi nu ştiu ce ton aveai înainte. 🙂

  eugen: mulţumesc.

 19. Sunt unul dintre multiplii bărbaţi cărora le-ai rupt inima şi nu ţi-a păsat absolut deloc dacă au maşină de cusut acasă.

 20. Lorena Lupu says:

  Şi cum ţi-am rupt inima? Adică – ce ţi-am făcut concret?

 21. Barbosu Eugen says:

  zici ca-i saptamana patimilor pentru unii 😀

 22. Lorenaaaaa, sunt cainele comunitar din spatele blocului tau si cum te vad iesind pe usa scarii ma bag sub masina de emotie, as vrea sa-ti adulmec talpile, pantofii, sacosa de cumparaturi. Il urasc pe motanul tau ca sta in casa cu tine si te are mereu langa el si daca il prind il rup in dinti sa ma iei pe mine in locul lui. 😛

 23. carlogeaclaudiu says:

  Intotdeauna micile sau marile dureri isi gasesc o cale foarte simpla, parca chiar lina, de exprimare. De ce oare cand suntem fericiti muzele se intorc cu spatele, poate fiindca stiu cat de pretioase sunt acele momente…hmm…daca stau sa ma gandesc cred ca stiu mai bine decat noi, ele, muzele…

 24. cutza40 says:

  maaaaaa, Lorena, pai noi merem acasa, ca tu esti ocupata cu oamenii care iti scriu declaratii si nu se face sa inoportunam. Esti si frumoasa

 25. Lorena Lupu says:

  eugen: şi ce patimi, monşer!

  allyoumisterypeople: ce-aţi băut? se dădea la sticlă? sau la doză? sau ce pastile aţi luat? sau ce aţi tras pe nas?

  claudiu: să ştii că în cazul meu, marile dureri – alea de dinţi – au o cale foarte complexă de exprimare, cu mulţi dumnezei şi numeroase sărbători religioase. 🙂
  ok, vorbind serios: mulţumesc mult de apreciere. 🙂

  cutza: te referi la gaşca de glumeţi de mai sus?

 26. o smochina says:

  @MysteryDog4UUU: vezi ca pisica e sacra!

 27. carlogeaclaudiu says:

  Multumesc si eu pentru multumiri 🙂

 28. carlogeaclaudiu says:

  Poate daca o sa ai timp, nervi etc…imi faci o vizita…desigur virtuala,stii, e o planeta noua pentru mine

 29. Lorena Lupu says:

  păi claudiu, ca să-ţi facă lumea vizite, primul pas e să completezi rubricuţa “site” cu adresa blogului tău. dacă tu nu faci asta, noi nu ştim unde să venim.

 30. carlogeaclaudiu says:

  Dat fiind ca,asa cum am zis ca sunt nou, inca nu am aflat toate modalitatile de “interconectare”, dar nu caut neaparat vizitatori, doar parerile unor oameni pe care ii consider normali,asa cum te vad si pe tine…so…legat de rubricute…sunt carlogeaclaudiu…punct wordpress si punct com

 31. Lorena Lupu says:

  tot secretul e să te duci frumos la profilul tău de pe wordpress şi să completezi şi cu adresa de blog. şi atunci, o să apară frumos la nume, şi ai rezolvat problema.

 32. dadatroll says:

  Nici eu nu caut vizitatori da las comentari deamprastia la orice post din top 10. Poate totusi in sub constiinta caut.

 33. urdumheit says:

  ah, lorena, sufletetul meu palpitează de iubire pură şi fâlfâietoare. te plimbi printre visele mele cu o periuţă de dinţi în mână şi cu o felie de gourmet in cealaltă iar pulpele tale silfidice îmi trezesc pofte platonice de salată orientală cu căpşuni, oţet balsamic şi îngheţată de vanilie şi fistic. fără tine nu mai pot înghiţi nimic, uischiul nu mai curge pre gâtlej ca odinioară, berea e sintetizată de 5 ori mai rapid de ficatul meu gras şi timid, absintul se transforma in simpla vodca de 30 de grade. ah lorena, pielea ta miroase a umbră de gând de căprioară iar când te zăresc, din venele mele incepe să curgă ketamină pură. pentru că până şi venele mi se deschid de emoţie pură. ah, lorena…

 34. Lorena Lupu says:

  urdumheit, mi se pare că cineva îţi ciorduieşte identitatea ontologică şi antologică. 🙂

 35. urdumheit says:

  hau come? hauuuuu? recunosac, io îs mysteryboyforyoutoo dar nu sunt mysterydog, carele ie mult mai tare. de fapt nu sunt io mysteryboy, ie hamsun putin modificat, in timp ce-mi lectura din ultimul capitol

 36. piatra says:

  Dar te-a acuzat cineva de crimă ? 😛 De ce vrei să te disculpi ?
  Şi ai o mică greşeală : “De-am atins cu foame, te-am atins…”
  cred că trebuia să fie : “Te-am atins cu foame, te-am atins.. ”
  E incredibil că ai putut să-ţi imaginezi atât de mulţi năsturaşi.

 37. Lorena Lupu says:

  păi urdumheitul de deasupra are altă adresă de email decât tine şi am presupus că cineva se ţine de pranks în numele tău.

  piatra: aşa sunt eu, mai ruşinoasă. mulţumesc de corectură.

 38. urdumheit says:

  nu, ie tot ieu, dar deghizat ka la kabuki

 39. fireworks says:

  n-oi fi orijinală şi desigur îs din lac în puţ da’mă gandeam io aşa în drumurile mele că lorenei ar trebui să-i fie organizată o “seară de lectură” şi pt fanii ardeleni (să-şi aleagă ea locaţia de o fi tg.mureş au cluj)…hmm…

 40. Lorena Lupu says:

  păi organizaţi-mi-o. dacă găsiţi sponsor pentru beletu’ de tren dus şi întors, trei afişe de popularizat eventu’ şi un sandviş plus o cafea turcească, vin cu drag.

 41. fireworks says:

  noa poi ia să văz care se mai bagă la ideea mea că poate încropim de o locaţie c’apoi tri afişe şi o cafea+sandviş (cu ce să fie sandvişu?) ş’un belet de trin tot s-or găsî…

 42. Lorena Lupu says:

  bun. n-am mai fost de mult prin cluj şi nu ştiu care sunt locurile de pierzanie de pe-acolo. 😛

 43. Beatrix says:

  Da’ pentru mine nu organizeaza nimeni o excursie in Turcia? ca plang fanii dupa mine 😀 :)))
  Numai ca la mine nu merge cu trenu’, trebuie avion nu asa oricum…;)
  Hai, va bagati?????
  Sa nu credeti ca eu nu fac nimic…si a dormi este o ocupatie serioasa, iar fanii mei din Turcia sunt f. constienti de asta!!
  multumesc in avans 😉

 44. Lorena Lupu says:

  păi stai puţin – eu mă duc să le citesc. tu ce te duci să le faci fanilor tăi turci? 😛 😛 😛

 45. fireworks says:

  bun. astept aci in comments ceva semne(nu obscene)/idei/cuvinte/ la ideea lansata + eventuali doritori si co-organizatori:)…

 46. Lorena Lupu says:

  şi crezi că are cineva răbdare să citească pân’ la commentul 150? eu cred că dialogul aista e deja secretul nostru. 🙂

 47. Beatrix says:

  cum ce? dans din buric duuuuuuuh, doar n-o sa ma apuc sa le citesc blogurile mele despre Cartarescu si Mazilu (Razvan, ca sa fim clari. simplul gand ca as putea fi banuita de simpatii pt fotbalisti imi irita snobismul, recunosc, asa ca am simtit nevoia sa fac precizarea ).
  dar la dansul din buric tot intelectual ma refer, apropo de ce spunea dadatroll la postarea mea despre bucurenci 😀

 48. fireworks says:

  haha good point!…da pariu cu tine ca daca nu scrii nici un thread nou pana dimineata o sa apara si alte pareri…ce zici? adaug la oferta de cafea+sandvis+tren+afise si o licoare bahica de n’o fi asa:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading