O inițiativă periculoasă

Despre revenge porn, expunerea sexuală a unor persoane fără acordul lor, s-au scris volume. Articole de toate tipurile, relatări, documentare, opere de ficțiune, you name it.

Ceea ce încearcă însă tipii care au contul ăsta de Instagram să facă, în numele unei popularități îndoielnice și al unor likeuri obosite, e să expună, fără acordul lor, orientarea sexuală a unor oameni care, probabil, nu sunt pregătiți pentru asta. Dacă ar fi pregătiți, și-ar expune-o singuri.

Intro-ul lor spune: ɪᴍɪ ᴘᴜᴛᴇᴛɪ ᴛʀɪᴍɪᴛᴇ ᴘᴏᴢᴇ ʟɢʙᴛ ᴄᴜ ᴘᴇʀsᴏᴀɴᴇʟᴇ ᴅɪɴ ᴅᴇᴠᴀ,ɪᴀʀ ᴇᴜ ʟᴇ ᴠᴏɪ ᴘᴏsᴛᴀ ғᴀʀᴀ sᴀ sᴘᴜɴ ᴄɪɴᴇ ᴍɪ ʟᴇ-ᴀ ᴛʀɪᴍɪs:)

Ei au la profil curcubeul și o sumedenie de însemne LGBT. Dar nu știi dacă sunt realmente niște tinerei gay care trăiesc în bula lor roz și au impresia că viața din jur e numai norișori și acceptare, sau e vorba de ceva mult mai cumplit. Întâmplători, așa îi expun găștile de macho din Rusia pe tinerii gay: se pretind a fi LGBT, pe net, își dau întâlnire, apoi îi bat, torturează, agresează pe cei altfel prinși.

 

 

Știm cumva că nu e vorba de o acțiune de identificare și bullying adresată comunității gay locale, similară cu manevrele rusești?

Nu știm.

Dar hai să ne punem o voaletă roz optimistă peste ochi și să ne mințim singuri că expunerea în acest mod a legebeteilor din Deva e o inițiativă binevoitoare.

Chiar și așa, efectele pot fi dezastruoase.

Sunt oameni care au familii abuzive și homofobe, și care nu se pot asuma pentru că ar risca să fie dați afară din casă. Sunt oameni cu profesori abuzivi și homofobi, care le-ar face perioada petrecută în școală un iad. E opinia publică infinit de toxică și de agasantă, de mic oraș, care i-ar urmări pe acești tineri oriunde s-ar duce și i-ar măcina de vii cu răutăți, băgări inadecvate în seamă și ignoranțe prezentate drept verdicte. Sunt nenumărate situații reale, de viață, care silesc un om să-și păstreze orientarea sexuală în dulap.

Pentru că, din momentul în care unul dintre aceștia “a ieşit”, trebuie să se pregătească mintal de o ploaie de reacţii, unele decente şi ok, dar foarte multe extrem, dar extrem de nesimţite şi de băgăreţe. Iar dacă acestea vin peste un om sensibil, labil emoţional sau aflat într-un moment dificil din viaţa lui, îl pot lăsa cu nişte traume cumplite.

Nimeni nu trebuie presat la coming out, expus sau “pârât” până nu e pregătit din toate punctele de vedere, suficient de stabil pe toate planurile, să spună “sunt gay”. El sau ea, din proprie iniţiativă.

Taman de aceea, dragii mei cititori, vă voi ruga să mergeţi pe Instagram şi să raportaţi acest grup. E o încălcare a intimităţii şi a vieţii private. Nu e treaba nimănui cine e gay şi cine nu, până în clipa în care aleg ei să-ţi spună.

 

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. Andreea says:

  Raportat.

 2. RB says:

  nu il gasesc. sa fi fost inchis?

 3. Alina says:

  Esti sigura ca e inchis? Eu am raportat si mi a trimis instagram ca nu e against standards

 4. Hercule says:

  De-aia vezi stapane jucandu-se cu sclavi care poarta cagule. Tipele au mai mult curaj, ca sclave nu poarta “hijabul BDSM”, isi lasa fata descoperita, pe cand ei “nu se cade” sa fie vazuti… in pozitie de inferioritate (desi “is safe AND consensual”, noo?! 😉 “In acele videouri”, desigur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: