O mică lecţie pentru oameni în vârstă

Dragi oameni în vârstă,

Probabil că deja v-aţi încruntat citind acest titlu. Cum adică să ne dea mucoasa asta cu caş la gură lecţii nouă, care ştim ce e viaţa şi care suntem singurii îndreptăţiţi să-i dăm lecţii ei??

Dragi oameni în vârstă, însuşi faptul că aveţi impresia că dialogul dintre noi funcţionează doar în sensul în care voi îmi daţi lecţii mie dovedeşte că nu, nu ştiţi ce e viaţa. Faptul că un pensionar care a muncit la aşchiat căcat 8 ore pe zi, toată viaţa, a trăit în blocul repartizat de partid şi nu şi-a făcut nici o problemă legată de ziua de mâine are impresia că vârsta e unicul argument prin care e calificat să-mi dea lecţii mie, care, timp de mulţi ani, n-am avut nici o siguranţă a zilei de mâine şi am avut vreo zece meserii diferite, toate la un nivel ok, am supravieţuit şi mi-am şi transpus în realitate o samă de proiecte denotă că pensionarul respectiv nu înţelege nimic din viaţă.

Dar nu ăsta e rostul lecţiei mele de azi. Lecţia de azi este: NICIODATĂ, NICIODATĂ SĂ NU FOLOSEŞTI TERMENUL “GENERAŢIE” CÂND VORBEŞTI CU UN OM SUB 35.

Iată de ce.

Voi, într-adevăr sunteţi o generaţie. Aţi fost educaţi în spiritul uniformităţii. Aţi purtat uniforme toată viaţa. Vieţile voastre au avut parcursuri similare. Şcoală – repartiţie de la partid – muncă 8 ore – coadă la lapte – concediu la mare – 2 ore de tv – culcare. Asta e felia de viaţă pe care aţi înţeles-o voi, şi, probabil, la asta excelaţi.

Noi am avut de ales. Nu o zic să mă laud – e pur şi simplu un merit al conjuncturii. Am avut de ales ce să citim, ce să vedem, ce să vizităm, ce să mâncăm, ce să purtăm, ce să iubim şi ce să urâm. Şi am avut alegeri diferite. Noi nu suntem o generaţie, suntem o sumă de indivizi radical diferiţi, formaţi de propriile alegeri.

De aceea, dragi oameni în vârstă, când vorbiţi cu mine, vă conjur, vorbiţi pur şi simplu cu mine. Nu cu conceptul imaginar “generaţia ta”.

Mulţumesc,
Lorena Lupu.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

67 Responses

 1. Geo says:

  As vorbi cu tine daca n-ai fi atat de desteapta, artagoasa, plina de tine si intoleranta cu prostii, indiferent de “generatie”. Te regasesti in caracterizare ?

 2. gicha says:

  Sunt o vită hidos şi îngrozitor de retardată. Nimeni nu ştie de ce căcat aleg eu să sug pula pe acest blog 24 / 7 şi să oripilez oamenii cu prostia mea odioasă şi ranchiuna mea dezgustătoare.

  Ar fi minunat să-mi cadă o cărămidă în cap şi să crăp dreacu, că nu înţeleg cât sunt de animal scârbos. Dar au şi cărămizile demnitatea lor.

  • gicha says:

   poi daca nici popatul in cor nu iti place atunci draga Doamna nu stiu ce sa mai zic . Buna pace si szervus!

   • Lorena Lupu says:

    Nu, nu îmi place. Îmi place dialogul inteligent. O chestie de care tu nu eşti în stare. Ce să-ţi fac?

    • gicha says:

     Da chiar ca nu sunt in stare, Dar sunt dispus a invata. Poate oleaca de meditatie cu o Domna faina nu strica. Poate asta ar trebui sa-mi faci.ceva lectii de actorie si bune maniere sa fiu si eu mai fals ca prea salbatic sunt si atzos

     • Lorena Lupu says:

      problema nu e nici că eşti sălbatic, nici că eşti aţos, problema e că eşti prost.

      nu-ţi mai găsi scuze. nu mai încerca să te scoţi inventând tâmpenii. eşti prost. pliz fă-mi o favoare şi nu mai comenta.

    • berila says:

     cred ca suntem mai degraba o populatie decat o generatie.

 3. Eastwoodoor says:

  Subscriu. Fara rezerve. Ai pus punctul pe “i” si vad ca deranjeaza.

  • DarkByte says:

   Nu ma asteptam sa regasesc pensionari p-aici. Majoritatea pe care-i cunosc au alte ocupatii de baza: aruncatul cu privirea (pe fereastra), barfele de la ora 3, 7 si oricare alta ora, TV.

   Sunt surprins sa-i vad asa porniti pe un articol de pe chestia aia de care zicea nepotu’ lu’ baba Ioana lu’ Pop ca se numeste “intreniet”.

   • Ştiţi bancul cu EVA? Eu, penisionarul aci de faţa aş spune ca E VAabilă si reciproca(sau ma rog… reciporca) pe care a lansat-o distinsa Domnisoara, posesoarea saitului. Nu toţi pensionari E la fel. Ştiu, ştiu ca se spune ,,sunt” şi ca pensionarii E mai mulţi de 50 (când de obicei se face pluraru’. Aşa că, urmând modelul enunţat e bine sa nu îi puneţi (sau ma rog sa-i obligaţi sa se intindă) pe toţi pensionarii in patul lui Procust. Cu stimă şi pen’că că mi-aţi permis sa am o ştimă pe saitul Dvs.!

 4. stefan60 says:

  Cu tot respectul , nu ai habar ce inseamna generatia mai in virsta . Partidul a transformat nulitati , tarani si lingai in intelectuali si proletariat . Nu conta ca aveau doar 4 clase primare . O masa enorma a ajuns cu diplome universitare , studii academice , profesori , ingineri si judecatori , grade ridicate in militie , armata sau securitate. Reciclati in proportie de 90 % dupa 1989 tot pe functii marete . Astia au avut tot de la viata . Datorita PCR inainte , datorita FSN dupa . Pupincurism mai presus de orice ca cheia succesului in viata .
  Nu eram toti spalati pe creier cum se incearca a denatura realitatea acelor timpuri . Cit despre cei sub 35 de ani . Tot respectul . Destul sa invatati din greselile inaintasilor dar in Romania de azi , pupincurismul e la fel de bine implementat ca in anii comunismului .

  • Lorena Lupu says:

   asta nu exclude ce povestesc eu mai sus.

   • Geo says:

    Vai !. Recunosti si tu ca generatia ta poseda aceleasi pacate ca si cei de pe vremea impuscatului, bineinteles cu exceptia ta, nu ?. Si, iti mai spun ceva, ca sa fii Himalaia trebuie neaparat sa ai ceva Carpati pe langa tine, altfel n-ai niciun haz . Sa fii iubita precum iti e portul !.

 5. Foarte tare logica. Uite iti recomand o carte: Memorialul durerii. Ca sa ai o paleta mai larga de tipi care au aschiat cacat pe vremea aia si nu aveau grija zilei de maine. Am aschiat si eu cacat cum zici tu. Si am avut de asemenea vreo sase sapte tipuri de joburi. Acum am o firma de resurse umane si vin la mine o gramada de personaje inteligente asa ca tine, dar au cateva probleme: nu prea stiu sa se exprime, vor un salariu peste media europeana ca sa nu-si mai faca grija zilei de maine, desi nu stiu mai nimica (majoritatea meseriilor din ziua de azi din sfera serviciilor necesita un template formal care poate fi invatat cam in max 2 luni si oricine le invata are impresia brusc ca e mare profesionist) si in sfarsit au toale speciale pentru interviuri cred: tocuri cui, fuste mini sau blugi rupti in fund, adibasi marfa de firma si iphone cu melodie de larga audientă. am facut o facultate pe vremea aia, una mai acum la Chicago si inca una tot mai acum, da in Romanania. Vrei sa fac o comparatie intre generatia aia de atunci de la facultate si astea de acum? uite diferenta: atunci invatam pe rupte si in rest munceam la strunjit cacat si îi respectam pe boiii aia care ne predau venind la timp la cursuri si holbandu-ne cel putin la ei in timp ce vorbeau, iar acum am fost la cursuri cu niste fufe si smecheri care ieseau din curs sa mai fumeze o tigare, iar apoi veneau inapoi. inainte de sesiune downloadau grilele de undeva si terminau sesiunea cu 10. Trebuie sa recunosc ca generatia voastra e mult mai tare. Ce zici te coafeaza? Nu cred. Cu toate astea recunosc conflictul. Am trecut si eu prin el la vremea mea. Acum am doua fete: Una de 10 ani si una de 23 de ani. Am trecut di nou prin acel conflict dar de partea cealalta a baricadei. Eu ama memoria mai buna asa ca am putut trece peste de asta data mult mai usor. suntem prieteni acum eu si fiica mea cea mare. Eu zic ca nu-i bine sa-i pui pe toti in barca ca nu-i tine la suprafata. Generatia mea are stricaciunile ei, dar pe unii merita sa-i asculti. Generatia ta are si ea stricaciunile ei, dar multi gandesc mai matur deca o faceam eu la varsta aia..
  Pace tie
  Alex

 6. neax says:

  “Am avut de ales ce să citim, ce să vedem, ce să vizităm, ce să mâncăm, ce să purtăm, ce să iubim şi ce să urâm.” Nu doar că aţi avut de ales, dar opţiunile dau buzna peste voi, vă obligă să alegeţi.
  De aceea, e cu atât mai penibil să văd unii copii de azi care aleg să citească mai nimic, să vadă spectacole de căcat, să mănânce la Mac. Nu toţi sunt aşa, dar cred că o majoritate. Cum să accepţi schelălăielile româneşti gen Holograf, când un click pe Youtube te duce la orice piesă bună din orice gen doreşti? Sub Ceaşcă mă costa o avere să cumpăr un disc bun străin (bursa pe o lună sau două) şi, chiar aşa, era o problemă să găsesc pe cineva care să-mi aducă. Era la limita legii, relaţii cu străinii, bişniţă, etc. Asta îmi dădea adrenalină şi mă incita mai mult. Aşteptam cu lunile o comandă şi, de multe ori, omul venea cu alte discuri decât ce-i dădusem pe listă. Nu-i nimic, făceam schimb cu alţii care aveau ce căutam eu. La fel cu cărţile, cu adaosul că unele erau chiar interzise, te-ar fi luat băieţii la întrebări de unde le ai, etc. Dar, evident, şi atunci exista o majoritate cam ca cea descrisă de Lorena. Numai că mi se pare că avea nişte circumstanţe atenuante.
  Nu ezitaţi să mă contactaţi dacă vreţi părerea mea despre alegerile privind “ce să purtăm, ce să iubim şi ce să urâm.”

  • gicha says:

   Sa intelg din ultima fraza ca l-am gasit pe ,,Guru,,…… u
   Prealuminate si preaincercate Neax lasa-ne pe noi sa avem alegerea nosta pe cine si cum cordim . Nu trebe sa te contactam si sa-ti aflam parerea in materie de gripa si dureri de shale. O sa le avem si noi dar la timpul nostru. Ai ales sa impingi la catele,spor la treaba! Undi vezi matali bre ura aici? Citeste atent ce scrie lumea si bloggerul. In propozitie este vb despre :prostie,scarba, intoleranta la vitamine babesti,lipsa de cultura lipsa mare si mica,organe si actele lor …..dar nu ura. Aici nu se iubeste si nu se uraste nimeni bre. Lumea discuta si se contreaza pe idei. Unele proaste si idioate ca ale mele. Dar sunt si eu acolo un ,,mic in unives,,. Vrei matali sa ma aliniezi si sa inghit binele si raul tau.Daca vrei sa ne dai sfaturi scrie carti si vedem noi daca le citim. Sfat Te rog sa le scrii in format eletronic ca nu mai am biblioteca di scandura

   • Pai ati ales prietene. Si nu va impiedicat nimeni sa o faceti. De aia avem cartile astea absolut geniale scrise de generatia voastra care traieste ca sa respire reclamele pentru imbecili si sa stie cand trebuie sa schimbe iphonul pentru ca a iesit unul mai nou. Stii chestia aia de la telefonul fix care se conecta prin jack la iphone, ca sa poti vorbi ca fraieru cu scula aia mare tinuta la ureche in timp ce mobilu’ sta in buzunar. Era la moda pe litoral asta vara. L-am intrebat pe unu de la dezvoltare dintr-o multinationala care facea tampenii de astea de ce la fac. Stii ce mi-a spus tipul? Pentru ca sunt prosti. Am bagat mii de dolari in media ca sa-i aducem aici. Si ghici ce? Am reusit. Ia uite matale peste cifra de afaceri a intreprinderii. Ce-ti spune? Ca am dreptate. Si omul nostru avea dreptate. Cred ca reprezentativ pentru generatia voastra e aia mica a lui Base. Om de succesuri, slujbe importante, ce mai fata isi traieste visu’. Cartile alea de le scriem noi, sau le-am scris nu sunt de nasu’ vostru. sunt prea proaste. De la Platon la George Ritzer sau James C. scott, toti sunt niste imbecili nu-ti bate capu’ cu ei ca nu o sa intelegi nika si iti pierzi timpu’ de pomana. Ia colea carti inteligente de la proprietara blogului, ca astea sunt lumina si adevarul. Multa bafta bre.

    • Lorena Lupu says:

     Ce aţi citit din cărţile scrise de “generaţia mea”, ca să vă califice la o opinie?

    • gicha says:

     Fiecare ,,generatie” cu obiceiurile,ciurucurile si prostii ei. Nimic nou sub soare. Sunt alti artisti. De la Parpangel la Termopana si de la Historiai la Avatar. Bancu-i vechi doar prostu-i nou. Razboiul iese cand se combina prostii din cele doua generatii. Prostii mei cu prostii tei. Eu nu am auzit de conflicte intre nepoti si bunici. Dar intre copii si parinti da. Esti un mare mincinos atunci cand vorbesti de ,,Memorialul Durerii,, Nu ai cum sa apartii acele generatii. 99% sunt morti si aia 1% nu cred ca stau sa se certe cu nepotii si stranepotii pe net. Durerea alora nu iti apartine Ai atitudine de parinte cretin care citeste mailurile copiilor sub pretextul sa nu o ia razna.Cretinii de azi schimba iphonul ( asa cum zici) la fel ca si cretinii din perioada ta care schimbau mobila si telecolorul dupa cum se lauda tzatza zilei. Parintii mei se lauda si acum cu mobila de 15000 si persanul de Cisnadie primit de la nasi. Hai, somn usor!

    • De ce vrei sa-mi recomanzi vreuna care a relevat adevaruri istorice, economice sau sociale deosebite? Poate mari premii pentru beletristica? Uite m-ai prins. In afara de cartea matale pe care sincer sa fiu nu am terminat-o, (am vrut doar sa pierd niste timp pe care se intampla sa il am la dispozitie) nu am citit cine stie ce sau mai bine spus nika de tinerimea romana sau de aiurea. Sunt incă bosorogi care au de zis sau au avut de spus/scris lucruri care m-au schimbat sau ma schimba in ceea ce sunt. Asa ca retrag aprecierile despre tinerii autori sperand sa ma insel si sa fie printre ei si autentice genii care sa ramana in istorie…

     • Lorena Lupu says:

      băi, Boncea,

      Toate ca toate, dar atacul ăsta asupra literaturii mele este o mârşăvie care te descalifică de la orice drept de a le da verdicte morale altora.

      Mai ales că minţi. Şi pot dovedi asta.

      Un om care chiar a citit o carte, ştie să zică titlul şi despre ce este vorba, şi ce anume i s-a părut inept. Unul care doar minte că a citit o carte zice: “da, era o tâmpenie”, fără detalii specifice. DECI, n-ai citit nici o carte a mea. MINŢI. Şi ce concluzie pot eu să trag despre un om care minte doar ca să-l descalifice pe celălalt?

      Că nu ştii tu să te uiţi exact în bara laterală a blogului şi să numeri cărţile pe care le-am scris – din nou, nu e o dovadă de inteligenţă sclipitoare.

      Ca dovadă că, vrând-nevrând, şi tu ai trecut prin viaţă fără să înţelegi mare lucru.

    • Ai inteles tot ce am zis si stii istorie la fel. Nu m-am identificat nici o clipa cu victimele din memorialul durerii ci cu oamenii care au avut de suferit datorita regimului, in contradictie cu afirmatiile Lorenei despre acei oameni specific. De altfel vocabularul tau defineste generatia ta. Foarte inteligent, sclipitor as spune si plin de o adanca intelegere.

     • Lorena Lupu says:

      ah, nu, că ăsta e tot în etate. e exact categoria “am îmbătrânit fără să înţeleg nimic din viaţă”. Lui, lui Strajnik şi altor moşi retardaţi li se datorează acest text.

    • Doamnă, nu am afirmat că opera respectivă era o tâmpenie. Am afirmat doar că ceea ce am citit m-a distrat. Dar uite că iau totuși atitudine și nu numai că am să termin cartea ci am mai comandat una mai veche, respectiv Rondo Capriccioso, pe care am să îmi permit să le recenzez. Ceea ce am citit totuși până în momentul de față din Dona Juana, nu este în măsură să-mi schimbe opinia inițială: Cartea este o capodoperă, poate fi pusă alături de mari scriitori ai neamului românesc, sau chiar ai literaturii universale dacă îmi permiteți. Este de o sensibilitate fără margini, cum rar mi-a fost dat să întâlnesc până acum. De altfel găsesc acolo însăși descrierea pe care cu mândrie bănuiesc că ați scris-o pe frontispiciul acestui blog, o autodescriere care lasă să întrevadă simțul estetic și sesibilitatea de care dați dovadă. Chiar și asemănarea dumneavoastră cu ilustrul Imperator pe care o propuneți în ultima dumneavoastră carte (pe care fac totuși eforturi să o termin), este desăvârșită dar faptul că dumneavoastră sunteți încă în viață, este o diferențere netă care vă ridică cu mult deasupra respectivului. Dovediți că sunteți o apărătoare a valorilor familiei, a moralei și a virtuții așa cum era odată. Cei care vă susțin afirmațiile, vă gustă fiecare cuvânt pe aici pe blog și care se dovedesc de asemenea niște mari oameni de cultură cu vaste cunoștințe asupra tuturor domeniilor îmi susțin afirmația inițială că aveți exact publicul pentru care scrieți. Eu totuși, un neica nimeni nu pot să îmi permit să mai intru pe acest blog, standardele mele neridicându-se la înălțimea momentului. De aceea nu vă deranjați să îmi răspundeți decât dacă doriți ca masculii feroce de pe aici să vă considere la justa valoare.
     PS. În ceea ce privește afirmațiile dumneavoastră ca ați avut peste zece joburi, ”toate la un nivel ok”, în timp ce alți boșorogi și dinozauri din epoca trecută au muncit ca proștii cine știe pe unde, ei bine da! Asta da afirmație. Jurnaliștii care scriu pentru Playboy, TABU și alte fițuici care mențin nivelul de imbecilitate al populației sunt cu adevărat joburi ok, care te pot propulsa în societatea modernă, deci vă prevăd un viitor strălucit.
     Vă doresc numai de bine
     Alex

     • Lorena Lupu says:

      1. Nu mi-aţi citat din Dona Juana decât propoziţia de început, disponibilă gratis pe net. Asta nu mă convinge că, realmente, aţi şi ţinut cartea în mână. Presupun că, din trei întrebări de baraj, mi s-ar revela că habar n-aveţi despre ce este vorba.

      2. E evident că n-aţi citit nici Playboy, nici Tabu. Deci, încă o minciună odioasă. Mă refer la texte din print. “Menţinerea nivelului de imbecilitate” e preocuparea altora. Un om care minte cu atâta seninătate chiar NU are de ce să dea lecţii de morală.

      Eu nu am zis mai sus că TOŢI moşnegii sunt aşa, am zis că nu accept sfaturi de la categoria de moşnegi care este aşa. Că, ne convine sau nu, o anumită parte a populaţiei este aşa.

      Iar faptul că recurgeţi la minciuni sinistre pentru a vă întări afirmaţiile dovedeşte: a) că nu sunteţi foarte sigur de ele, b) că sunteţi un impostor. Probabil, nu e prima oară când minţiţi în încercarea de a minimaliza un interlocutor, nu? Ce credeţi că dezvăluie asta despre dvs.?

  • Strajnik says:

   Nea…
   Subscriu cu entuziasm.
   Diferenta dintre “a aschia cacat” si “a aschia pule/puli” e minimala.
   Chimia carbonului sa traiasca….

   • Lorena Lupu says:

    Uite, nea, exact specimenul de vită proastă de care vorbeam.

    Un cretin care are impresia că-mi poate ignora CV-ul şi mă poate umple de căcat, doar pentru că e moşnegărie ciufută şi de neam prost.

    Genul ĂSTA de boşorogi merită lecţia. Plus basculanta de mui.

    • Strajnik says:

     Pasarica…
     ia n hi tu demna pana la capul trebii si muta-te din blocul facut de aschietorii di cacat..(ca partidul de care vorbesti tu nu avea apartamente in buzunarul de la ceas si sa le imparta la prosti).Daca ai dat si jde mii di oiro pi el si te-ai bagat sluga la un credit pentru f’un apartament din vremea aceea, chiar ca esti vita proasta- expresiunea ta favurida- Daca stai in chirie ai o solutie de fuga…
     Mergi cu protestul mai departe si nu mai umbla cu METROUL facut pe vremea aschietorilor de cacat. Iti recomand sa imbli cu elicohterul si sa stai in bloacele facute de desteptii din generatia ta de inchipuiti…

     • Lorena Lupu says:

      Păsărică să-i spui curvei proaste de mă-ta. Mie îmi spui domnişoara Lorena Lupu, că nu ne-am tras de brăcinari. După ce că eşti hodorog senil, n-ai învăţat într-o viaţă irosită aiurea lecţiile minime ale educaţiei.

      Doi: nu locuiesc gratuit în blocurile făcute de aşchietorii de căcat, şi nici nu merg gratis cu metroul. Plătesc serviciile pe care le folosesc. Şi nu-mi dai tu bani să le plătesc, aşa că mai sugi o pulă.

    • gicha says:

     BUeiiii uite ca muream prost! Lorena ai pierdut afacerea. Cred ca m-am desteptat oleaca.Strajnik mi-a dat un transfer de energie ieftina ca la baietii dastepti. Acum inteleg io de ce am stat in frig 10 ani de epok. Ca sa poata astia aschia kkatul. Al drakului kkat doar conjelat merje aschiat. Acum realizez de ce le spunea lumea turnatori de kkat,mancatori de kkat…aschietori de kkat diverse meserii de kkat

  • Lorena Lupu says:

   stai, mă. nu sări în sus, că nu frige.

   nu mă refeream la moşii cu creier, ca tine. tu n-ai nevoie de această lecţie, deci n-o lua. mă refeream la boşorogii abjecţi cu trei idei fixe, care te tratează de sus doar pe criterii de vârstă.

   Cere-mi să-ţi respect personalitatea, cultura, caracterul, realizările. Ţi le voi respecta. Dar nu-mi cere să-ţi respect vârsta-şi-atât.

   • Acu, ca tot veni vorba de cv, nu-mi lua in seama dak poti faptul ca i-am servit piscoturi lui ghica din fructiera matale. Intamplator ti-am citit o carte (habar nuam dak sunt mai multe) si m-a distrat. Ce zic acolo este ca o parte din tineri se opresc doar la lecturile din acest gen si au impresia ca au citit mari scriitori si inteleg cam tot ceea ce este de inteles din lumea asta asa cum e ea. De asemenea nu stii dak am sarit si cit de sus am facut-o, deci nu-mi pune in picioare actiuni de care nu esti sigura. Am si eu o varsta. Nu mai sar ca atunci. Altfel sunt nevoit sa-ti vad si punctul tau de vedere asa cum dadeam sa se inteleaga mai sus.
    Sa traim.

   • Strajnik says:

    Sunt cel mai hidos de cretin şi cel mai retardat oligofren care a păşit vreodată pe faţa pământului. În plus, Alzheimerul mă face să mă cac exact unde nu trebuie şi să nu pricep lucruri elementare de genul: Un om poate cumpăra orice, câtă vreme are cu ce plăti.

    Ah, am menţionat cât de mult ador să sug pula? Da. Zilnic mă milogesc de câte o stradă de ţigani din cartierul Ferentari să mi-o dea la papacioacă. Apoi, pentru că o stradă de muie minoritară nu mă satisface, vin să cerşesc bonusul de muie aici.

    Şi tot eu latru. Că-s bou handicapat şi senil, de-aia. Cretinoid căruia-i curg balele din rât, de oligofren.

    am menţionat că vreau foarte tare nişte muie? Scuzaţi, uitasem. Scleroza în plăci, sărăcuţa. Dar vă implor, daţi-mi nişte muie. O iau la avaramux@yahoo.com

  • Daca dadeai mata ,, o avere” pe niste discuri inseamna ca aveai pile. Eu care nu aveam pile nu ajungeam la discuri. Iar carţile le luam ,,la pachet” cu multă maculatura care nu era vandabila pe post de carte. Ce sa-i faci … unii erau mai egali decât alţii. În rest … sa fiţi iubit!

   • neax says:

    Era o avere pentru mine, adică 1 sau 2 burse pe un disc care mirosea a Occident. Probabil, convertit în parai la cursul de azi nu ar fi cine ştie ce. Pilele erau colegi din Grecia sau cunoscuţi ai unor cunoscuţi. De exemplu, un prieten al meu din copilărie era coleg la drept cu fiul prim-tractoristului de atunci, Dăscălescu. Acel fiu îşi rotunjea veniturile bişniţând blugi. Am luat şi eu o pereche de la el şi, a doua zi am văzut că pe căţelul fermoarului era ştanţat Metaloglobus, deci blugii erau făcuţi în România, deşi ăla zisese că-s din afară.
    Cărţi la pachet am luat şi eu. Dar aveam neamuri care mai primeau din afară câte ceva. Astea circulau de la unul la altul şi apucam şi eu să citesc. Cam astea au fost pilele mele.

    • Strajnik says:

     Neax…
     De la Dascalescu ala de la care zici tu am imprumutat un disc(editat post mortem ) cu o culegere de piese in concert de’ale lui Jim Morisson. La intrebareamea de stii tu de Jim Morisson ca aveai doar 13 primqaveri cand a murit personajul, am am primit un raspuns evaziv… Bine ca avea discul…

 7. cipslim says:

  aici incep sa se gudure hipsterii

  • gicha says:

   Corect zis.
   Andropauza-Sindromul clinic consta in anumite simptome (oboseala, capacitate redusa de concentrare, iritabilitate, pierderea interesului pentru actul sexual) si semne (anemie, pierderea fortei musculare, modificarea masei musculare, diminuarea densitatii osoase,
   Menopauza-bufeuri de caldura, datorita scaderii nivelului de estrogen care regleaza temperatura
   – pertubarea somnului, in general datorata aparitiei bufeurilor de caldura noaptea, intrerupandu-se somnul profund
   – modificari ale dispozitiei, datorate insomniilor; alte cauze pot fi datorate modificarilor aparute in familie (copii sunt la varsta la care se muta de acasa, partenerii sunt ocupati cu serviciul, decizii in ceea ce priveste mentinerea locului de munca sau schimbarea lui, etc.)
   – uscaciune vaginala, datorita scaderii nivelului de estrogen, determinand subtierea peretilor vaginali; poate apare dispareunie (dureri la contact sexual) si cresterea frecventei infectiilor vaginale
   – scaderea apetitului sexual, frecvent relatat la femei de toate varstele; motivul nu este bine cunoscut; oboseala, problemele de cuplu si consumul de alcool contribuie cu siguranta la aparitia acestui simptom
   – tulburari de memorie, frecvent relatate; motivul este necunoscut.

   Solutii pentru bufeuri :

   inchide termostatul din camera. Dormi intr-o camera racoroasa
   imbraca-te cu mai multe randuri de haine astfel incat atunci cand iti este cald sa poti da jos unele din ele
   poarta haine din bumbac sau din alte materiale prin care pielea sa poata respira. Foloseste cearsafuri din bumbac pe pat.
   consuma bauturi reci atunci cand incep bufeurile
   evita alcoolul si tutunul
   Daca se regaseste cineva aici sa stie ca nu este vinovata ,,generatia”
   Poate trebe vizitat doctorul rudotel
   In loc de cafa folositi ,,Ceai Tulburari Menopauza – Fares”

 8. BCV says:

  Aceasta ,,mica lectie” mi se pare cam prea mare, din mai multe motive.
  1. Am aflat cu acesta ocazie ca vastnicii care si-au trait viata nu stiu ce e viata si nu inteleg nimic din ea. Apare deci o necesitate obiectiva, sa fie dezbuimaciti de catre urmasii juvenili, care-si asuma rolul de a le da lectii pt. a fi interpretata corect perioade cand ei se lafaiau in viata spermalo-ovariana, sau eventual au fost avansati spre cea intrauterina, de unde ei cred ca aveau o perspectiva ampla si mult mai corecta asupra realitatilor externe, decat cei din afara…
  2. Generatia este formata din oameni care au aproximativ aceeasi varsta. Asa crede probabil domnul DEX care, fiind si el varstnic, e depasit si probabil ca se cuvine a fi si el ars de viu…
  Consider riscant sa definesc sintalitatea unei generatii, eludand personalitatile exceptionale cum sunt talentele si geniile, minoritare numeric, dar esentiale calitativ. (Sincer respect pt. talentele Lorenei si ale generatiei sale tinere…Rezervele mi le explic in mod civilizat).
  3. In ceea ce ma priveste, am incercat sa trec frumos prin vremi, adica iubind natura, bibliotecile, muzeele, teatrele, muzica, sportul… Sub comunisti nu am ,,aschiat cacat”, ci am invatat carte si am muncit, la fel ca majoritatea celor din generatia mea, motiv pt. care nou-venitii nu s-au nascut in jungla, nici in pustiu…Am fost considerat un tanar cam rebel, cu ,,origine sociala nesanatoasa” (vina de a apartine unei familii de intelectuali). Am fost…monitorizat atent, mi s-a atras in mod repetat si imperativ atentia sa am ,,ciocu mic”, am avut probleme, dosar la securitate (si e posibil sa-l mai am…). Doar dupa ’89 valul vietii m-a propulsat in functii de conducere, pe care nu mi le-am dorit intotdeauna si la care n-as fi avut niciodata acces in perioada proletcultista, pe care mi-o explica acum tinerii competitiei existentiale, ne sau putin traitori atunci, carora le doresc tot binele din lume, generatiei lor si fiecaruia in parte…

 9. gicha says:

  Nu ma pricep nici la camioane. Ce sa mai zic

 10. Geo says:

  Desi despre prosti dar si cu prosti, blogul tau are mare cautare !. Se vede ca “navodul” tau are plici la asemenea specimene, unii chiar dau sfaturi de “mari” doctori, de parca le-ar fi cerut-o cineva. Bravo Lorena si abia astept, incognito, sa te vad natur in ziua lansarii ! Sa fii iubita de cine vrei tu !

 11. gicha says:

  sug pula.

  • Lorena Lupu says:

   hai, mai dispari. mă înjuri cel mai abitir, dar numai pe site-ul meu o arzi. marş la altă masă.

   • Gica sofer pe basculanta says:

    Trebuie sa recunosc ca masa ta este gustoasa si plina de fazani incinsi. Daca asa dai indicatiili ma mut la alta masa.Am mai incercat dar nu pre are lumea sange in instalatie. Daca auzi ca este razboi pe alt bog io is. Hai mei ca nu este nimic serios in razboiul asta. Totul este o fictiune. Chiar ati luat in serios? Daca am jignit pe cineva imi cer scz Te si va saluta Gica scandalagiul,papagalul de la miezul….,muistul de serviciu, dar nu aschietor de kkat . De curand si pupator de buci. Hai pa!

 12. paraipas says:

  E amuzant ca inca din introducere, cand spui “dragi oameni in varsta”, faci exact o generalizare de tipul celei pe care o incriminezi mai jos.
  Te anunt ca taica-miu desi are “varsta aia”, bate la tobe mai dihai ca mine, si inca n-am avut io timp sa ma distrez cat a facut-o el la viata lui..
  Si, tot asa ti-ar putea veni si altii cu alte exemple care ti-ar restrange dramatic targetu’ .. si atunci, de fapt, cui i te adresezi ?

 13. Gore says:

  Lorena , ce te faci la 50 de ani ? Sa vezi ce te ia in pula ,atunci ,generatia 2000 !Preventiv, sa-i futi si pe ei in gat, ca sa nu le ramai datoare.

 14. Dan says:

  Si ca titlu informativ, daca esti “desteapta, inceteaza: “Culcă-te, Gheorghe, culcă-te, Ioane!” – cu asta ai intrat in vizorul camarazilor. De azi stam cu ochii pe tine parasuta.

  • Lorena Lupu says:

   Paraşută să-i spui doamnei mă-ta.
   Şi ce părere ai despre un om care desfiinţează un roman citând strict paragraful de început? Că e un critic obiectiv care ştie ce spune, nu-i aşa? Sau că e un om meschin, un impostor care minte cu neruşinare? Ia mai gândeşte-te, din cauza cui e România acolo unde e.

 15. ati says:

  aseara, din pacate, am pierdut cateva ore din viata mea stand la masa cu niste persoane care se pare ca au trecut complet degeaba prin viata. Cand una din ele a zis pentru a 3-4-a oara ca la varsta ei nu mai are ce invata ( are aproape 40 ), mi-am amintit de acest post. Stimabila, care are numai cacat in cap si care habar n-are ce e viata, ce inseamna sa traiesti, sa ai sentimente profunde, sa iubesti, sa razi, sa plangi, este exact ca mosii despre care vorbesti tu.

  “tu (adica eu), ai o gandire adolescentina atunci cand crezi ca sunt zilnic sunt lucruri pe care le poti invata, persoane care te pot impresiona. cand o sa ajungi la varsta mea ( eu am 28 )…. ”

  Singurul argument pentru care ea avea dreptate, iar eu greseam, era ca ea are aproape 40, iar eu aproape 29. Din pacate, se pare ca oamenii care chiar nu au habar ce e viata, se folosesc de argumentul asta penibil, varsta, pentru a demonstra ca ei sunt mai inteligenti, iar noi ceilalti, mai avem de crescut pana o sa gasim adevarul suprem, pe care ei il detin evident! sa-i fut in gura pe toti cei care cred ca odata cu varsta sunt mai inteligenti si au ce sa-i invete pe ceilalti, DOAR pentru ca sunt mai in varsta!

 16. Adrian says:

  Ok, as fi de acord cu tine, cu anumite precizari necesare. Conflctul nu e unul de varsta ci unul de categorie sociala. Tu esti intelectual(a), respectivul aschiaza delicatesa orientala. E clar ca iti va da lectii de viata. Asa e construit el. Si nu trebuie sa fie nonagenar, merge si la 40 de ani. Si nu trebuie sa fie trait in comunism, merge si un mancator de seminte capitalist. Un intelectual n-ar sari la fileu cu asemenea mingii de prost gust, pur si simplu pentru ca e mai bine mobilat la mansarda. Nu inteleg ce te mira.
  Man, lumea asta a luat-o pe copca rau de tot, ma bucur ca se apropie meteoritul ala! NU e pe baza de varsta! E pe baza de scolic, de lectureala, de mobila pe creier. Unii o are, altii n-o are, asta ca sa dau si io o lectie de veata. La chestia cu uniformele nu mai raspund, ca n-are rost. S-acu’ lasatima, ca m-a duc l-a ghena, ca m-ii se arde micii…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading