Păcat!

Unul din cele mai interesante bloguri culturale, blogul unui om care savura literatura şi ne împărtăşea şi nouă această savoare – mă refer la Terorism de cititoare – se închide. De ce? Din clasicul motiv al idioţilor care nu au altceva mai bun de făcut decât să înjure aiurea, în loc să arunce o privire lungă şi obiectivă în oglindă şi să înceapă prin autoevaluare.

Păcat.

Am descoperit mulţi autori buni şi foarte buni, citind recenziile de pe acest blog. Am fost o prezenţă discretă, preferând să arunc o privire şi să îmi ţin laudele în guşă. Ceea ce a fost o greşeală, pentru că spamuiştii nu îşi ţin sudalmele în guşă.

Păcat.

Greşeala noastră, a tuturor: nu îi lăudăm niciodată pe cei din jurul nostru (mă refer şi la jurul real şi la cel virtual), atunci când fac un lucru bun. Ni se pare că e de la sine înţeles să îl facă. În schimb, sărim să ne exprimăm dezaprobarea.

Păcat.

De asemenea, Lucia ar trebui să ştie că preţul notorietăţii (da, chiar şi al celei virtuale) este acesta. Trebuie să înfrunţi şi să te confrunţi cu o grămadă de obrăznicii de la oameni chinuiţi de propria lor insignifianţă, şi care nu au cum să demonstreze altfel faptul că există. Şi noblesse oblige – trebuie să treci falnic, fără păs, peste acestea. Să nu cedezi.

Păcat.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. als says:

  lorena lupu, comparatia cu nazistii si aceea cu fratele bataus sint exagerate.
  nu e ‘terorizat-o’ nimeni pe terorista, totul este numai in imaginatia ei bogata – si/sau in ‘fenta’ iesirii din scena in chip de victima.
  cunoastem cu totii ‘stilul’ asta, din el se hranesc vesnic mamele devoratoare; auto-victimizarea e ceva la fel de antipatic k si terorizarea…

  in cazul acesta concret, fagaduiala teroristei a fost ceva de genul: ‘eu nu te voi ataca, tu fa ce vrei…’
  intr-adevar, s-a vazut!
  si uite-asa am devenit, eu, victima ei 🙁
  (remarca, te rog, rima ‘sinistra’!)

 2. Lorena Lupu says:

  nu e vorba de exagerare, e vorba de o uşoară amplificare a raţionamentului făcut de dvs., pentru a arăta unde şchioapătă. Un mic “blowup” 🙂

  în fond, aţi recunoscut dvs., din primul comentariu, că aţi avut plăcerea deosebită de a o şicana verbal – deci lucrurile nu au avut loc doar în imaginaţia ei bogată. 😉

  Ce-i drept, nu înţeleg ieşirea ei intempestivă din scenă. Aveţi însă dreptate: v-aţi atras destulă antipatie din cauza asta. (Nu vă spun cîte comentarii cu limbaj suburban adresate dvs. am şters). Dar nu ea e de vină pentru asta: ea a tot semnalizat “Stop!” “Stoooop!” “STOOOPPP!” Dar nu aţi percutat, deşi situaţia încetase să devină amuzantă.

 3. als says:

  amuzamentul meu era suficient – in materie de umor sint f egoist! 😉

  nu ma-ndoiesc k ai primit ‘hate messages’, msi k le-ai sters. e o lume atit de primitiva, am vz si pe anumite bloguri (pt k mie nu-mi scapa nimic)
  in + mi se pare k – fara sa-mi propun de data asta – am revelat (& ‘blowup’-at 😉 ) aceasta violenta irationala a fanilor frustrati & isterizati… desi unele enormitati debitate acolo reusesc sa fie si amuzante.

  cum spuneam: ce fericire pe mine k nu ma ating ‘jignirile’ & nu-mi pierd simtul umorului!
  noapte buna

  ps e f important, intr-un ‘mind game’ in care ai de-a face cu o persoana mai fragila nervos, sa stii pe ce ‘butoane’ sa apesi 😉

 4. Lorena Lupu says:

  eu am o propunere: să încheiem acest subiect. dacă în 54 de comentarii nu am reușit să ne convingem unul pe altul de punctul de vedere al părții opuse, e evident că nici de acum încolo nu vom reuși. we agree to disagree – și mă bucur că putem disagree fără să devenim patetici, emoționali, paternizing sau suburbani.

 5. als says:

  o solutie inteleapta, intr-adevar!

 1. September 5, 2009

  […] merge mai departe la white noise, vidal, dragos c, lorena lupu, Cezar Paul-Badescu –  daca au timp si chef de […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: