Poliţia îşi recunoaşte oficial inutilitatea

Zilele trecute, a fost o întreagă dramă cu un român care venise de afară cu o maşină înmatriculată “M**EPSD” (nu, please, Facebook, nu-mi bifa articolul la profanităţi, aşa era plăcuţa) şi care, deşi avea legal acest ‘număr de înmatriculare’, plătise tariful aferent, ba chiar i se permisese acccesul în ţară la vamă, fusese amendat, i se confiscase permisul de şofer şi plăcuţa buclucaşă, complet abuziv.

Da, e un abuz.

Nu mă interesează comitetul de cucoane care cotcodăceşte: oh, vai, cât de nepoliticos sună mpsd. Modul în care PSD coafează legislaţia României şi desfiinţează clase întregi de infracţiuni, să facă scăpate câteva persoane, şi mai ia şi salarii şi pensii exorbitante pentru asta, e cel puţin la fel de obscen. Palatul lui Dragnea de la Alexandria, clădit pasămite dintr-un simplu salariu de funcţionar public, reprezintă o m**e la adresa naţiunii, dar una ceva mai obscenă decât o banală plăcuţă, care e cam ca în binecunoscutul banc: “Maică, nu mai există seriozitate în zilele noastră. Afară pe gard scria “p*la”, dar înăuntru era depozit de lemne”.

Deci, cine n-are o problemă cu abuzurile propriu-zise, dar preferă termenul tehnic “felaţie”, de vreme ce “m**e” îi ciufuleşte penele din zona rectală, e rugat politicos să se care în penisul meu de pe acest site. Aici s-a practicat argoul încă de dinainte ca argoul să fie mainstream.

Bun. Deci Brigada Rutieră a comis un abuz, pentru care va putea fi trasă la răspundere la CEDO şi în 475436789 de alte instanţe, iar prejudiciul îl va plăti tot poporul român, din bani de taxe care ar fi mers folosiţi la ceva util.
Gen Catedrala Mântuirii Neamului.
(Glumăăăăă.)

Şi după ce instituţia a comis abuzul, hop, iese la interval Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt. Şi dă un răspuns de o rară maturitate. Zici că e masculul bătăuş de cartier, care-şi bate nevasta şi-i spune că dacă nu-i convine, să se ducă la mă-sa.

“Pentru toți care jigniți și urâți Politia Română, va rog ca data viitoare când aveți probleme sa apelați la oricine altcineva nu la poliție! Când vă fură bunurile, când vă agresează pe strada, când cineva va înșela, la accidentele rutiere când voi sau alții aveți nevoie de ajutorul polițiștilor, va rog sa apelați la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliție!”

Mica problemă tehnică în acest fir al argumentaţiei este precum urmează: noi nu ne plătim vecinii, rudele şi popii (eu chiar n-am cotizat vreun ban la biserică de când am scăpat de a opta şi implicit de ora de religie care, evident, implica mersul cu sila la biserică, săptămânal. Logic, acolo nu era cu prezenţă, dar era cu f*tere-n gură dacă nu te vedea popa chinuindu-te să tragi tămâie pe nas şi prefăcându-te evlavios.)

Cum ziceam: noi nu ne plătim vecinii, rudele, poştaşul, electricianul şi femeia de serviciu să ne apere şi să ne păzească. Nu e treaba lor. Nu iau salariu pentru asta, nu fac parte dintr-o structură organizată SPECIFIC ÎN ACEST SCOP.

Dar dumneata da.

Să revenim la exemplul bătăuşului care-şi cafteşte soţia. Prin “Dacă nu-ţi convine, du-te la mă-ta”, individul îşi recunoaşte de fapt vina. Da, e un abuz acolo, şi e treaba victimei să trăiască cu asta, sau nu, pentru că abuzul va continua. Pleci sau accepţi că vei lua bătaie mâine, poimâine şi-n vecii vecilor, amin.

Idem şi cu declaraţia purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere. “Nu vă convine? Apelaţi la vecini şi rude.”

Carevasăzică, printre rânduri, există admisiunea abuzului şi sugestia că acesta se va repeta.

Dar dacă legea familiei încă nu este suficient de pusă la punct să-i asigure Mărioarei un tratament decent, şi chiar dacă s-au făcut eforturi în acest sens, Mărioara încă nu-şi cunoaşte drepturile, când vine vorba de cetăţeni vs. instituţii, treaba e un pic diferită.

Lună de lună, iei nişte bani. Cu care poporul român te remunerează pentru serviciile pe care se presupune că le prestezi. Iar aceste servicii, OBLIGAŢII PROFESIONALE în cazul matale, NU favoruri pe care ni le faci, includ siguranţa şi protecţia stipulate în contract.

Sentimentele noastre nu sunt treaba ta. Dar dacă te plătim să ne aperi, îţi faci treaba, sau îţi asumi că nu eşti în stare, îţi dai frumos demisia şi îţi cauţi alte oportunităţi profesionale. E atât de simplu.

Şi specific, dumneata, ca purtător de cuvânt al unei instituţii, tocmai ţi-ai demonstrat incompetenţa crasă. Dacă din declaraţia ta rezultă că ÎNTREAGA poliţie română îşi ia fişa postului ca pe o toană, asta decredibilizează instituţia cu pricina chiar mai grav decât abuzul cu plăcuţa.

Sper să urmeze cât de curând ştirea unei concedieri.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Următorul spectacol al trupei mele de pamflet ZZ Bottom are loc pe 9 august, la Paque Bistro (Bd. Pache Protopopescu, Nr. 60). Ora 20.00.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: