Politica mea de comentarii

La toate revistele la care am lucrat şi pe toate paginile oficiale de artişti la care m-am uitat, politica e următoarea: indiferent cine comentează, indiferent cât e de răuvoitor, prost de te doare mintea, agramat ca cizma, vizibil pus pe lătrat, lasă-l acolo, să fie, să pară că există activitate.

Să părem loc pe unde se perindă multă lume, vad comercial, una-alta.

Fac blogging de zece ani. şi nu la modul “dau copy paste la trei ştiri, zic două vorbe de la mine şi gata postarea”. Nici la modul: “ok, e blogul corporaţiei, scrie şi tu acolo ceva, la mişto, dar să fie SEO”.
Nu. paginile sunt ale mele, în general răspund cu promptitudine la orice se discută. Şi tocmai pentru că ofer timp şi interacţiune onestă şi reală, e dreptul meu să mă aştept la interacţiune de calitate. Nu respect din acela exagerat, cu temenele, dar un ton neutru, cu o politeţe naturală faţă de o persoană străină, pe care şi eu o ofer. Tuturor, mai puţin mârlanilor.

În consecinţă:

a) nu mă interesează cât de tare mă urăşti.

Internetul e mare şi există foarte multe locuri iubibile. Nu e sănătos nici pentru tine să te cramponezi de ceva ce urăşti, şi nici pentru mine să încasez iar şi iar energie negativă de la cineva căruia nu-i datorez nimic. Block şi ban.

b) nu mă interesează să “dau examene în faţa ta” şi să te conving de nimic.

În timp ce banam un idiot ieri, am citit în galopul calului că am picat examenul de umanitate în ochii lui pentru că am şters o ciufuţeală plină de ranchiună de-aia viermănoasă, de bărbat urât şi prost care valorează mai mult defalcat în organe decât ca întreg.
Mă doare profund în anus de tehnica asta manipulatorie a dobitocului de internet care crede că validarea e la el. Nu-s oarbă şi nici cretină. Văd exact cine de câte ori revine, cam la ce nivel îi sunt comentariile şi, fără supărare, care cât de frecvent acţionează butonul donate. Nu e o obligaţie, evident, dar contează. Şi atunci, ca să dau doi bani pe părerea ta, trebuie să mă convingi întâi tu pe mine că meriţi luat în considerare. Şi nu, nu aroganţa şi insistenţa sunt calea, ci pertinenţa şi adecvarea.
Block şi ban.

c) Nu mă interesează tactica de genul “eu te fac urâtă şi proastă ca tu să-mi demonstrezi contrariul”

Bâşti, bă, pulifrici, cu manevrele tale de Pantelimon, capătul mai spre Căţelu. Simplul fapt că iniţiezi genul ăsta de jocuri îmi descrie orizontul tău: copilărie sordidă, cu bătăi crunte de la băieţii mai mari, ură pe femei că în general te evită cu cercuri ample, “pentru că preferă băieţii răi”, îţi zici tu obidit, pe când ele, săracele, pur şi simplu n-au ce alege la o otreapă slinoasă ca tine.
Nu am timp de investit în aşa ceva şi nici nu mă cobor.
Block şi ban.

d) Nu mă interesează să te urmăresc cum delirezi aiurea, pentru că logica nu e prietena ta.
Dacă nu ai atâta respect în primul rând faţă de tine, încât să îmi ieşi în cale cu nişte fraze care să aibă sens, nu ai nici un drept la timpul şi spaţiul meu. Block şi ban.

e) Nu mă interesează complimente libidinoase, băloase, fără legătură cu tema, topicul, scopul şi durata vizitei. Block şi ban.

Întotdeauna am practicat selecţia comentatorilor şi niciodată nu mi-a părut rău. Pentru că prostul plin de ranchiună şi răutate nu e un potenţial câştig în nici o direcţie. Nu e un cumpărător; ştie fără să verifice că “voi, literatura de azi nu valoraţi nimic”. Nu e un spectator, pentru că teatrul a murit cu maestrul Dinică. Nu e o cărămidă pe care să construieşti, orice ai încerca să faci.

Iar eu sunt un om care construieşte.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. vali says:

  Foarte corect tot ce ai scris. De Donat insa, nu o sa donez niciodata. Ca nu am de unde. Dar de citit o sa te citesc si cand o sa pot o sa vin la spectacol si o sa platesc bilet.

 2. vali says:

  Multumesc. 🙂 Dar la spectacol chiar voi veni. Abia astept sa il anunti. (In Bucuresti).

 3. George says:

  vorba aia: dac-ai avea un dolar pentru fiecare ban dat, acum faceai donatii. :))

 4. Victor says:

  Dacă-mi permit domniile domneavoastră să întreb ceva pe lângă subiect, despre ce spectacol e vorba? Parcă-parcă n-aș răscoli prin tot site-ul ca să găsesc un indiciu valid, așa că domnu’ Vali, în loc să ne oferiți teasere cu un aer exclusivist, nu mai bine ați astupa găurile din propriile paragrafe? Sunt șanse să mai fie curioși neinformați pe aici în afară de mine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: