Poşta redacţiei: Am abuzat-o cu limba

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Salut, Lorena,

Sunt unul dintre cititorii tăi mai vechi și îți citesc cu plăcere majoritatea articolelor. Apreciez franchețea ta, motiv pentru care aș vrea, dacă ai timp și chef, să-mi lămurești o situație care mi-a lăsat o amintire amară.

Acum vreun doi ani, oarecum aleatoriu, am primit un friend request de la o tipă (să-i zicem “Anca” – în prezent are 26 de ani, iar eu am 33) pe care am întrebat-o cu ce o pot ajuta (pentru că, oarecum, știam de unde e – nu are rost să intru în detalii). Zicea că nu are nevoie de ajutor, iar două glume mai încolo m-am simțit obligat să-i menționez că sunt (chiar dacă “happily”) căsătorit, ca să nu las loc de… nimic. N-am ținut legătura în mod special (mi-a mai scris, i-am mai răspuns, dar puțin și rar).

La ceva timp după divorțul meu am zis s-o cunosc și pe Anca, așa că am reușit să ne sincronizăm la o cafea scurtă într-un parc (eram cu treburi prin oraș). Părea faină, și părea interesată de mine, dar eu eram praf și nu mă simțeam în stare să am o relație așa devreme după divorț. Am rămas la stadiul de discuții pe Facebook, care au devenit ceva mai dese în timp.

După încă 6-7 luni m-a sunat într-o seară, din senin, să mă întrebe ce fac. Îi spun că sunt la cumpărături și o întreb, în glumă, ce să-i iau. Îmi zice că își tot caută ceva sos pe care-l găsise într-un concediu, îl găsesc și rămâne să ne vedem a doua zi să i-l dau. Cumva, chestia asta s-a transformat într-un prânz (locuia aproape de biroul meu) și, după prânz, simțindu-mă norocos, am sărutat-o și m-a sărutat, destul de pasional.

Două zile mai târziu am mers împreună într-o drumeție scurtă, am “campat” pe o pătură și am povestit vrute și nevrute până pe la 2-3 noaptea. Am dus-o acasă și m-a întrebat dacă vreau să intru la un ceai. Am ajuns să ne sărutăm întinși în pat, să-i dau jos tricoul, mângâieri etc. M-a întrebat dacă nu mi se pare că ne grăbim prea tare și am negat – chiar nu mi se părea. Am rămas și eu fără tricou, ea a rămas fără niciun fel de textile și i-am făcut un oral de care părea suficient de entuziasmată încât să mă ajute. După ce a ajuns la orgasm mi-am dat seama că parcă se schimbase ceva, așa că m-am întins lângă ea (în continuare cu pantalonii pe mine). Am mai sărutat-o și mângâiat-o puțin, fiindcă și eu voiam ceva atenție, dar n-a reacționat după speranțele mele. Pur și simplu stătea întinsă și sunt 99% sigur că n-ar fi zis nimic nici dacă aș fi trecut la sex. După câteva minute de vorbit vorbe, s-a ridicat din pat, a mers să facă un duș și ne-am pus la somn. Am dormit și în noaptea următoare la ea, dar a fost foarte reticentă și să mă îmbrățișeze sau sărute, așa că doar am dormit.

În ziua următoare, aparent, și-a luat inima-n dinți și mi-a spus (pe Facebook!) că ei i se pare că ne-am grăbit prea tare și că, în opinia ei, am abuzat de ea, am violat-o. Nu chiar cu cuvintele astea, dar am discuții de sute de pagini pe tema asta și, pe cuvânt, deja nu mai știu ce să cred. Am aflat, cu ocazia asta, că am o grămadă de probleme nerezolvate și că i-am dat ceva “triggere” – după prima noapte.

Am mai păstrat legătura doar pentru a putea să-i ofer vreun ajutor dacă are vreodată nevoie (i-am și explicat că asta e singurul motiv) și chiar am ajutat-o de vreo două, trei ori. Păstrându-mi distanța, pentru că, efectiv, nu mă simt confortabil în prezența ei.

În continuare, din când în când, îmi scrie să mă întrebe ce mai fac, dacă vreau să ieșim la plajă (? – asta a fost ultima oară) sau, dacă duc discuția încolo, să mă fută la cap cu problemele mele nerezolvate, cu faptul că îi dau aceleași “triggere” ca și altădată (fără să intre în detalii, chiar dacă le cer) etc.

Te rog, spune-mi părerea ta – cu ce și unde am greșit? Mi-e greu să încerc altă relație până nu-mi dau seama.

Mulțumesc, și scuze pentru mini-romanul de mai sus,

X. 

*

Dragă X.,

Exact cum există bărbaţi “playeri”, care îi tot promit câte unei naive că o vor lua de nevastă dacă se aliniază astrele, şi mereu intervine câte ceva, există şi femei playeri, care, deşi ştiu sigur din prima că nu-s interesate de un tip, se folosesc de el în fel şi chip, îl lasă să le sărute şi să le mozolească, dar numai până i se scoală, apoi îl expediază că văleu, e abuz şi viol.

Sigur, o femeie se poate răzgândi în timpul sexului şi motivele sunt multe. Fie că spui tu ceva care le face să se simtă urâte şi grase. Fie văd un detaliu fizic al tău care le aminteşte de marea lor iubire din facultate. Fie au un puseu de luciditate de genul: Şi totuşi, poate nu îl plac pe ăsta aşa de tare. Fie că au un puseu de frică: Ăsta mi-o trage acum, apoi mâine nu mă sună şi m-a bifat alt pickup artist. Fie că îşi amintesc că nu-s epilate fresh şi dai de o brumă de ţepi în zonă.

M-am răzgândit şi eu, s-au răzgândit şi altele, şi se vor răzgândi până dispare planeta pământ, pentru că apetitul sexual feminin e extrem de volatil şi fragil, şi e uşor de disipat.

NUMAI CĂ.

Here’s the thing.

Eu când mă răzgândesc nu zic ceva de genul: Ăăă, ne grăbim prea tare, apoi stau în continuare ca balega-n soare şi aştept să mă mai gâdile omul un pic la clitoris.

Eu când mă răzgândesc mă ridic din pat şi pun instant o textilă pe mine. Adică ţi-e clar din avion că m-am răzgândit, că am o problemă şi că nu va fi nimic în seara aia.

Genul ăsta de faze în care ea zice “nununu”, dar stă crăcită de la Satu Mare până-n Mangalia şi te trage de păr să-i dai limbi mai cu foc, apoi după ce a avut orgasm multiplu începe să ţipe la tine că a fost viol mi se pare la fel de egoist ca genul de sex în care bărbatul dă de trei ori din fund şi termină, şi tot partenera e de vină.

Cumva mă şi aşteptam ca în retorica ei să fii tot tu vinovatul, pentru că, din perspectiva omului care vrea numai să primească, mereu se găseşte ceva de reproşat celuilalt.

Şi explicaţia e simplă: tipa nu dă doi bani pe tine.

Ce aş face eu în locul tău ar fi să-i dau frumuşel un block pe toată social media şi să îmi dau seama că atâta timp cât există oportunităţi, vor exista şi oportunişti.

Şi pe viitor, sugerez tratamentul #metoo: cum îţi zice o tipă că vă grăbiţi prea tare, te opreşti şi zici: mă scuzi, corect, de fapt şi eu cred acelaşi lucru. Apoi te ridici, mergi la baie şi dai o labă. Te întorci în cameră, te culci, dar menţii distanţă de să creadă că eşti statul paralel, nu altceva.

De multe ori, e doar o tactică de întărâtare, pe care o poţi dezamorsa cu aceeaşi monedă: pe următoarea săptămână, o ţii numai pe absenţa oricărui contact fizic şi pe “scuze, cred că ne grăbim prea tare”.

Nu recomand genul ăsta de competitivitate de tot rahatul în relaţii interumane normale, dar unii assholi – şi assholiţe, că ticăloşia nu e un atribut exclusiv masculin – o cer.

Şi dacă te ia la pseudopsihologeală nesolicitată, întreab-o pe ce bază ştiinţifică îţi dă diagnostice. Arzi de nerăbdare să-i vezi diploma de psiholog. Cum, n-are? Atunci, să nu rateze o ocazie fabuloasă de a tăcea.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Îţi place Poşta redacţiei? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

  1. Oti says:

    Auzi, dar pe altele nu vrei sa le ajuți așa cum ai ajutat-o pe ea după ceai? 😂

  2. Traian says:

    Boom! :)) Oti, mulţumesc pentru porţia de râs!

  3. Măi, dacă simţi că ai probleme nerezolvate, ce te opreşte să ţi le rezolvi. Cu sau fără ajutor, dar ăla să fie specializat, sau măcar o ghâcitoare bună, care să ştie să te descânte eficient. Fiindcă rareori prietenii pot să nu empatizeze cu ce le spui ca să îţi arate toate unghiurile pe care le văd ei.

  4. dan danut says:

    “Te rog, spune-mi părerea ta – cu ce și unde am greșit?”
    Parerea mea este ca n-ai gresit cu nimic, ai dat de o ciudata, sterge cu buretele si mergi mai departe, exista si femei normale (sau macar aproximativ….)
    Totusi, nu inteleg de ce i-ai dat limbi pana la orgasm, poate tipa nu era obisnuita cu acest “tratament”, poate se astepta sa o iei la p… si asta a cauzat concuzia ei ca ai probleme nerezolvate. Poate credea ca nu ti se scoala.

  5. Mihai says:

    @dan danut: “Totusi, nu inteleg de ce i-ai dat limbi pana la orgasm” lol prietene…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading