PSD aruncă sacii de balast peste bord

În sfârșit, s-a întâmplat. După lovitura majoră încasată de PSD la alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea și-a primit și el sentința, la ora 13.55.

Lucru care era oarecum de așteptat. Și nici nu cred că a uimit pe nimeni. Dimpotrivă, dacă e ceva uimitor, e doar faptul că acest om, fără funcție în guvern, a dat moțiuni de cenzură împotriva propriului partid, a schimbat prim miniștri după cum i s-a sculat și nimeni nu i-a protestat în față. Practic, un partid întreg și, implicit, o țară întreagă au stat, doi ani și ceva, la cheremul unui singur om, și toate eforturile guvernării au fost investite pentru a-l ține liber pe acest singur om.

Și asta în 2019, într-un stat european.

Partea fascinantă și amuzantă e abia ceea ce s-a întâmplat după.

La ce ne așteptam toți cei care știam că Veo e cumătra din Videle a lu’ nen-su Liviu?

Desigur, să pice după el cu bâldâbâc.

În fond, când s-a terminat ultimul mandat de preşedinte al lui Băse, s-au apus şi “sateliţii” lui, Udrea, EBA, Iacob Ridzi, etc. “Pilele” au acest destin tragic, de a se duce la vale cu cel care le-a adus.

Ei, bine, nu şi Viorica.

Din câte văd eu, Viorica s-a redresat uluitor de rapid, are deja propriii ei aliaţi şi zboară din funcţii toată “bisericuţa” Dragnea.

Ce ne spune promptitudinea cu care se întâmplă lucrurile acestea?

Că ele erau în plan de la o vreme. Că madam Veo, cât părea ea de ovină şi de blajină, şi-a creat propria reţea de susţinere în spatele lui daddy şi mai are şi tăria de coa*e să facă damage control rapid şi să arunce toţi sacii de balast peste bord deodată, ceea ce, trebuie să recunoaştem, e un gest politic extrem de îndrăzneţ.

Cu cel puţin un an şi jumătate întârziere, dar extrem de curajos în contextul nivelului de debusolare şi de panică în care e acum partidul.

Acestea fiind consemnate, putem totuşi să ne distrăm de situaţie? Mustăciosul şi-a adus fraiera perfectă, crezând că aşa îşi asigură marioneta perfectă forever. Şi exact fraiera, jucându-şi impecabil rolul în care fusese distribuită, l-a “lucrat pe la spate” ca o profesionistă.

Mwahahahahaha!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Cum ai spus înainte de alegeri? ” De ce cred că PSD o să câștige” sau ceva de genul

  • Lorena Lupu says:

   Dacă vă trimiteam la vot, găseați scuze tâmpite să nu vă duceți. Așa, v-am pus sub ochi dezastrul potențial și v-ați dus grămezi. Se numește tactică justă de promovare pe segment de idioți.

 2. Dragă Lorena, eu am fost prezent la fiecare vot de când dețin carte de identitate (am lipsit doar la ăla cu familia), pe mine nu mă mobilizează o manipulare, mă mobilizează constiinta mea civica. Cred că ne v-a mai trebui o generație pentru a urma calea europeana, se pare ca avem un inceput bun dar nu vreau sa ma îmbăt cu apa rece

  • Lorena Lupu says:

   pe tine. dar judecând după absenteismul din 2016, nu te putem lua pe tine drept reprezentantul majorității.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: