Poşta redacţiei: Banii nu te fac fericită

Azi, de 1 aprilie, avem o ediţie specială de poşta redacţiei. Ediţia cu proşti.

Eu garantez anonimat persoanelor care scriu cu bună credinţă şi cer o părere. Dar nu garantez absolut nimic păreriştilor care au două clase ca trenul, dar îşi permit să mă şcolească de pe o poziţie de superioritate pe care nu o justifică absolut nimic sub soare.

Drept care, misiva de azi e cu expeditor la vedere. Şi zice aşa:

Dragă Diana,

Ştiai că mai mult ca sigur Alexandru are încă un cont pe Facebook, unul în care nu te are şi pe tine cocoaşă, şi probabil are un nickname de tipul Alex Şmecherul, e plin de poze la bustul gol, ţi-a dat block de pe el şi combină gagici?

OK, glumesc. Dar primul semn că nu te califici să dai sfaturi nici măcar unui copilaş de trei ani e că nu eşti în stare să ai conturi individuale, pe numele tău. Că tu îţi găseşti o justificare doar în tandem cu încă cineva. Ca pe vremea lui Ceauşescu, când cărţile de doctrină comunistă nu se cumpărau singure, şi atunci librarii le vindeau doar la pachet cu Cel mai iubit dintre pământeni sau alt roman modern mişto. Iar lumea cumpăra scrâşnind din dinţi şi broşura comunistă. Cam aşa îi eşti tu lui Alexandru. Broşura lui comunistă.

Una la mână: să deranjezi privat un om pentru că rulează pe YouTube o reclamă pe care el a filmat-o acum trei ani şi care e proprietatea plătitorului de la acea vreme e dovada unei imbecilităţi atât de atroce şi de definitive, încât Alexandru ar trebui să te ţină nuai legată de calorifer, să nu faci familia de râs.

Eu nu controlez când se difuzează reclamele în care joc. Dacă tu crezi că îmi scrii mie şi se opreşte reclama: EŞTI PROASTĂ.

Două la mână: tu ai un mod de a nu viziona reclame. Şi de a scăpa implicit de reclama mea. Iar acesta se numeşte YouTube Premium şi, da, presupune să PLĂTEŞTI BANI.

Dar tu, vita care îşi permită să mă şcolească pe mine legat de veniturile mele, de parcă mi-ai oferi tu vreun contract alternativ de publicitate, mai bun decât videochatiştilor, eşti la rândul tău O CALICĂ, O ZGÂRCITĂ, O SĂRĂKIE, care strânge din sfinctere la ăia 5 euro pe lună, pe care i-ai plăti pentru YouTube Premium, să scapi de toate reclamele.

Nu faci gestul cel mai la îndemână pentru a nu vedea reclame, ci mă deranjezi pe mine. Şi aici avem o problemă. Pentru că eu nu primesc ordine, în special de la calici şi zgârciţi. Pe ăia îi sfidez cu cea mai mare pasiune, pentru că ăia chiar nu au nimic de dat niciodată, prin urmare, nici un fel de temei să ceară vreodată ceva.

Trei la mână: DE UNDE îţi permiţi tu să decizi pentru mine ce mă face fericită şi ce nu? Mă cunoşti de undeva? Ai avut vreodată taine cu mine? Cum, nu? Ia hai, marş în plm.

Şi, iată, oameni buni, care e problema mea cu religia în special. Se ia o vită proastă ca asta. Proastă de dă în gropi. O fomistă care se zgârceşte la 5 euro, cât costă versiunea premium a lui YouTube.

Şi proasta asta sinistră, analfabetă, gunoiul ăsta lipsit de orice urmă de logică, raţiune şi simţ al proporţiilor capătă, prin enablingul dat de spălarea pe creier religioasă, entitlementul absolut să-mi vorbească mie de undeva de foarte sus, şi să mă înveţe  ce mă face fericită şi ce nu.

Religia le dă tuturor proştilor aroganţă să se dea mari faţă de oameni care au mai multă vacanţă decât tot neamul lor de oi bătute în cap şcoală.

Nu, gunoaielor, faţă de lepre calice ca tine nu am urmă de inimă şi nu îmi propun  să am. Faci analiza veniturilor mele atunci CÂND ÎMI ADUCI VENITURI MAI MARI. Când nu pui nimic pe masă, taci în plm, şi înainte să decizi ce mă face pe mine fericită, întreabă-te ce te califică pe tine să dai lecţii oricui, despre orice. Ai experienţa de viaţă a unui gândac de cartof, inteligenţa unei găini de hală şi autonomia unui vagon ruginit de mărfar.

Iar Alexandru te va părăsi de cum îi iese una mai răsărită în cale. Probabil că o să te lase şi cu trei puradei de fustă, şi o să fii prea tolomacă să îl dai în judecată pentru pensie alimentară.

De câte ori vei avea nevoie disperată de bani – şi în general, proastele care vorbesc dispreţuitor despre bani sunt cele mai rupte în c*r şi cele care ajung mereu în situaţii disperate – promit să îţi răsar în coşmaruri şi să râd mefistofelic: “Ştii, găino!! Sunt aia pe care ai deranjat-o legat de futilitatea banilor, pentru că erai prea avară să plăteşti YouTube Premium. Zi, fă, e nasol să n-ai de pâine? Cum e cu banii care nu te fac fericită, fomisto? Ahahahaha.”

OK, glumesc şi de data asta. Nu apar gratuit nici măcar în coşmaruri. Vrei coşmaruri cu mine, negociem bugetul aferent.

Ce voiam să spun cu aceste lungi divagaţii e să-ţi iei YouTube Premium, dacă nu vrei reclame, şi să nu mă mai deranjezi cu inepţii.

Merci anticipat,

Lorena.

***

Dar, cum pe sora voastră o fac fericită numai banii, las asta aici:

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

***

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Valentin says:

  Reclamele alea apar în baza unor cookie-uri care înregistrează istoricul de navigare a contului. Deci, de ce apar alea? Probabil are și o amantă individul, dar în spiritul familiei tradiționale o suportă.

 2. Nicu says:

  100% astia sunt adventisti, baptisti sau penticostali, pot sa bag mana-n foc, astia au discursuri trase la indigo. Orice ai zice, iti baga un discurs d-asta la inaintare, oamenii nu sunt rau-intentionati, ci doar spalati pe creier.

 3. Nicu says:

  Si au obiceiul de a-si face conturi comune. Daca te uiti la profilul si pozele lor, vezi ca ii dau inainte cu Dumnezeu, IIsus mantuitorul etc.

 4. hussar says:

  mai degraba Martorii lui Yehova. agasanti (am patit si eu, te trezesti mahmur dimineata, ca iti fut nervii niste man& women in black cu biblii si pliante). daca ii dai afara pe usa .. iti intra pe horn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading