Lăsați protestatarii în pace

Iar văd o dezbinare între oameni.

Pe de o parte, bula care apără toate măsurile Covid, oricum ar fi ele, şi te mai şi găseşte vinovat, nebun şi egoist dacă punctezi că trei ore în minus la supermarket nu creează distanţare, ci taman disperare şi aglomeraţie, că a restricţiona circulaţia la ore la care multă lume încă munceşte de zor e un rahat sinistru şi că multe măsuri au fost luate urechist, iar efectul lor poate fi opus celui dorit.

Pe de alta, covidioţii, ăia care nu cred în Covid nici dacă le moare tot blocul. Ăia care nu poartă măşti, nu se dezinfectează, nu se vaccinează, nu se informează şi împrăştie dezinformare.

Şi profită de măsurile urechiste citate mai sus să asmută cetăţenii deja sătui de restricţii, să-i scoată la protest.

O să punctez cu o observaţie: dacă numărul de îmbolnăviri se menţine ridicat, nu rezolvi nimic dacă mai tai o oră din programul magazinelor şi din circulaţia în oraş. Pe astea le vor respecta cei care le-au respectat şi pe cele de până acum, şi care oricum nu contaminau pe nimeni, de la distanţa de un metru şi jumătate menţinută cu stricteţe.

Numărul de îmbolnăviri se menţine ridicat din cauza covidioţilor şi trepăduşilor lor, care oricum nu respectau nimic nici până acum, şi nu vor respecta nimic nici de acum încolo, dar vor folosi amatorismul şi lipsa de temei a ultimelor măsuri să mai sădească sâmbure de răzmeriţă.

Concluzia: să fi fost eu în guvern, ultimul val de măsuri nu exista. În schimb, amendam covidioţii, de la Simion şi Şoşoacă până la toţi ăia cu “botniţe”. Punctez, ăştia nu ţin distanţa pe nicăieri, nu poartă masca, nu se spală pe mâini, etc., şi fac propagandă printre proştii de rând. Iar proștii de rând îi înghit pe nemestecate.

Făceam razii prin supermarketurile deschise omeneşte până la 22.00, să aibă tot gigelul timp de cumpărături, şi instauram distanţarea socială în cozi şi raioane. Nu previi Covid forţând pe toată lumea să îşi facă shoppingul la 17.30 într-un codoi imens şi înghesuit. Ci previi Covid forţând oamenii, indiferent de oră, să ţină distanţa, să se informeze corect şi să aplice informaţia.

Frustrarea cauzată de restricţiile noi e legitimă, pentru că sunt nişte măsuri luate din vârful pixului, fără intenţia vizibilă de a rezolva probleme. Un fel de “hai să bifăm că am luat măsuri, să avem ce raporta în Parlamentul European.” Sunt luate fără empatie, fără înţelegerea vieţii normale a peonului de rând, fără sens şi fără un calcul eficient al consecinţelor.

De aceea se şi revoltă populaţia. Chiar şi oameni care fac vaccinul, poartă mască şi ţin distanţa.

În loc să îi faci cu ou și cu oțet pe protestatari, mai bine privește problema în ansamblu. Au și ei dreptatea lor. Pentru că restricțiile au ajuns să frizeze absurdul.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Nora says:

    I couldn’t have said it better. 👏

  2. Vlad Craioveanu says:

    Mai mult, se puteau oferi scutiri de taxe pentru serviciile care îți aduc acasă ce ai cumpărat, ca să nu se mai ducă lumea la magazine, de exemplu, încât să fie mai ieftin să comanzi decât să te duci la magazin…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: