Poşta redacţiei: De ce flirtează bărbaţii însuraţi?

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Mesajul de azi spune aşa:

 

***

Bună, Lorena

În primul rând, felicitări pentru blog, e minunat. N-am neapărat o problemă de rezolvat, cât am o dilemă de perspectivă. De când e pandemie, au început să se bage în seamă bărbați despre care știu clar că sunt luați. Unii chiar cu familie și copii.
Unii mai smooth, alții mai explicit, dar interesul lor e mai mult decât “hai să fim prieteni”. Ceea ce, mă frapează, dat fiind că nu sunt vreo seducătoare. I’m just being friendly (și menționez că nu-s adepta relațiilor de genul, vreau un bărbat pe a cărui listă de priorități să nu fiu la “când și dacă se poate”). 
Aș vrea, dacă poți, să mă ajuți să înțeleg ce se întâmplă în capetele lor, fiindcă eu una mă simt confuză și depășită de situație. E doar pandemia, erau assholes oricum, what’s the deal with this?
Love,
X. 
***
Dragă X.,
Nu e vorba de cât eşti de seducătoare. Ai fi mirată ce ar fi dispuşi să f*** bărbaţi pe care îi apreciezi şi îi respecţi. Are Amy Schumer o glumă: dacă nu-ţi poţi imagina ce ar f*** bărbatul de lângă tine, probabil că ai călcat pe ea când te-ai dus până la baie.
De ce?
Pentru că îi ţine.
Şi să-şi demonstreze lor înşişi că îi ţine.
*
Dincolo de asta, trebuie să observi un fenomen social mai serios. Pandemia a masacrat viaţa socială aşa cum o ştiam, distracţiile, ieşitul în oraş, entertainmentul, toate modurile în care un om poate străluci în situaţii publice.
Asta pe de o parte.
Pe de alta, forţând cuplurile să stea acasă în telemuncă toată ziua, şi în multe cazuri cu copii cu tot, a ucis orice oportunitate ca oamenilor să li se facă dor unul de altul. Oricât de mult ai iubi pe cineva, când eşti închis luni în şir în acelaşi spaţiu cu persoana respectivă şi singura pauză e drumul până la megaimaju’ din colţ, te saturi până peste cap.
Apoi: bărbaţii cam chiulesc de la treburile casei. Mai ales cei români. Cât timp Gigel e zece ore pe zi la muncă, o mai drege, mai pune bani să cheme menajeră, mai o masă în oraş, se compensează. Stând toată ziua acasă, însă, frustrarea femeii când bărbatul nu pune mâna pe aspirator sau mop e la niveluri abisale, şi se ţipă mult şi aiurea. Am un cuplu în vecini. Se ceartă toată ziua.
Şi atunci, cum orgoliul masculin are mai multă nevoie de validare decât cel feminin, deşi basmele spun invers, bărbatul încearcă să agaţe ceva în paralel, absolut orice, doar să se mai simtă dorit şi fluture social, nu o povară detestabilă de care femeia de lângă el s-a săturat până peste cap.
Dacă avea bani ca acum un an şi jumătate, se ducea la c***e, dar hei, e telemuncă, multe firme au băgat scuza lucrului de acasă să mai ciupească din sporuri şi prime. Multe au băgat scuza covidului să ciupească din sporuri şi prime. Multe şi-au trimis angajaţii în şomaj tehnic. Multe au desfiinţat posturi. Multe plătesc salariu de bază şi comision; şi cum clienţii strâng punga, comisionul e infim de un an.
Deci, iubire acasă p*la, bani p*la, distracţie p*la. Tot ce le rămâne de făcut e să-mi citească mie blogul şi să agaţe tot ce pot, în speranţa că poate pică ceva.
Nu te alarma, nu e nimic personal. E doar f*** sportiv de palmares, şi te asigur că NU te interesează. Decât să afli mâine că eşti în catastiful de trofee al unui donjuan de Dâmboviţa din ăsta stătut, mai bine îţi programezi o seară pe P-hub.
Şi eu am avut un orgasm ieri pe P-hub. În momentul când a livrat Gigel pizza. Aaaah, pizza. Steluţe albe de plăcere. A fost tot ce am avut nevoie.
Sper că ţi-am fost utilă,
Lorena.
PS: E bizar cum ne modifică pandemia nevoile. Bărbaţii devin maşini de coţăit, iar femeile fac bube la gândul că le-ar putea atinge cineva. De aceea, celibatul e singura formă reală de echilibru.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

***

Foto: Samson Katt  / Pexels

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Radu says:

  Erau assholes si dinainte de pandemie.

  La fel cum femeile gasesc explicatii de genul “prin sex vor sa se valideze”, “violul nu e despre sex, e despre putere”, cei mai multi barbati interpreteaza “e prietenoasa, deci vrea sex” pentru ca isi explica un comportament al sexului opus prin prisma propriilor experiente si actiuni.

  Esti friendly, 80% din barbati vor interpreta ca vrei ceva mai mult de la ei.
  Restul de 20% au mai mult autocontrol.

  • Lorena Lupu says:

   Apoi, tot ei: De ce sunt femeile atât de defensive și de înțepate.

   Răspuns: PENTRU CĂ SUNTEM SĂTULE DE NEFUTUȚI DETESTABILI CARE SE DAU LA TINE DACĂ EȘTI UMANĂ!!!!

 2. Viata nu e o distractie says:

  Nu va cunosc prea bine (Lorena & Co), am ajuns pe blog plimbandu-ma aiurea pe net intr-o seara de concediu. Interesante abordarile, ideile, reactiile. Insa ce nu am vazut aici (poate exista, dar nu am reusit eu sa butonez suficient) este o subliniere a faptului ca mai toate “intamplarile” nereusite sau neplacute prin care trecem sunt fix rezultatul superficialitatii noastre. De cand exista lumea asta barbatii sunt porniti sa f***, nicio noutate. De cand e lumea asta femeile sunt determinate sa aleaga – din cauza structurii ei legate de maternitate si a temerilor asociate cu acest aspect al subconstientului lor – nici o noutate nici aici. Dar ce s-a schimbat mult fata de “erele” anterioare este superficialitatea in care ne complacem sa abordam o iubire sau o relatie temporara.
  Ca de obicei intr-o balanta, nici femeile nici barbatii nu sunt mai presus, ne zbatem intr-o mediocritate relationala huiduindu-ne reciproc. Iar ca idee particulara: cand pleci cu cineva la drumul vietii si mai dai viata si unui copilas cu suflet nevinovat, atunci poate veni si MAMA PANDEMIEI, tu trebuie sa fii si sa ramai acolo, trup si suflet, neconditionat. Viata nu e un spatiu temporal in care tu te distrezi continuu. Exista responsabilitati, iubire si daruire care trebuie duse pana la capat. Adica nu e doar de f****. Daca ai citit si ai inteles, ai o sansa.

  • Lorena Lupu says:

   Fix în filosofelile astea de doi lei cu pretenții de deținător de adevăruri aveam eu o șansă, lol. O șansă la ce?

 3. Andrei says:

  Din același motiv pt. Care o fac și femeile măritate, relația lor scârțâie și sunt prea lași ca să iasă din ea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: