Bolovanul pictat care face ravagii pe Twitter

E un loc de evenimente în San Francisco, se numește Castro. E unul dintre locurile de prestigiu ale comunității LGBT. Și cum aveau ei o zonă mai golașă în grădină, au pus un artist japonez să le facă o piatră în formă de inimă, pictată în culorile curcubeului.

Piatra filozofală. 

Și a început circul.

O asociație pentru homeleși a început să țipe cât o ținea gura că piatra curcubeu e un exemplu de arhitectură ostilă, adică chestie decorativă pusă într-un loc ferit de soare sau umbră, cu scopul de a împiedica persoane fără domiciliu să se culce acolo.

Și toată lumea de pe Twitter și mama lor se ceartă acum dacă o companie poate avea arhitectură ostilă sau nu.

Iar eu mă iau de cap.

De ce plm e treaba restaurantului Castro să ofere loc de dormit homeleșilor?

Să fi avut eu asociație de homeleși, uite ce aș fi făcut: aș fi colectat domații de pe social media și, prin pliante, inclusiv în restaurantul Castro. Din donații, aș fi creat un program de adăpostire în moteluri ieftine.

Homeleșii ar fi dormit sub un acoperiș, într-un pat, protejați și încălziți, iar legebeteii ar fi putut să-și pună pietre colorate, date cu glitter, cu metale prețioase, cu ce doreau suflețelele lor.

Dar când o asociație înțelege să-și facă treaba doar semnalând virtute pe rețele, și țipând la oricine își vede liniștit de treaba lui, avem “controversă legată de drepturile homeleşilor”.

Sigur că eu în chestia asta ţin cu barul de gay. Terenul meu, eu plătesc chiria şi impozitele, iar dacă în loc de piatră voiam să pun un buchet de p*le înfăşurate în celofan şi decorate cu verdeaţă şi panglici, făceam fix asta şi cui nu-i convenea, să scrie la neamuri.

Cred că problema lumii din zilele noastre e că e prea nice. Prea stă să bage în seamă toţi băgătorii în seamă. Care îşi permit astfel să  vină peste tine şi să-ţi spună ce să faci la tine pe tarla, cum să te amenajezi, ce ai voie şi ce nu.

Pariez că asociaţia se va potoli cu o donaţie generoasă de la restaurant. Cât va ajunge propriu-zis la homeleşi? Your guess is as good as mine.

Voi pe ce futilităţi vă mai certaţi?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: