Poșta redacției: Ciorba reîncălzită

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Dragă Lorena,

Îți citesc blogul de ceva timp și multe dintre sfaturile pe care le-ai dat m-au inspirat.

A venit momentul în care trebuie să iți scriu și eu.

Long short story, am fost cu un tip 3 ani, dragostea vieții mele, eram oarbă, surdă și proastă. Nu auzeam și nu vedeam nimic defect la el.
Ne-am mutat împreună repede, foarte repede după 3 luni de relație, apoi m-a înșelat, l-am iertat, a facut alte 1 milion de faze nasoale, dar dacă-l iubeam🤦🏻‍♀️ După un an, am renunțat să mai stăm împreună, intenționam să mă despart de el, dar am tras încă 2 ani de relația aia. Era toxică, nu eram absolut deloc fericită.
În momentul în care ajunsesem să ne certăm mai mult decât sa vorbim am decis, de comun acord să ne vedem fiecare de drum.

Nu am mai vorbit timp de un an de zile, l-am avut blocat peste tot. Apoi si-a schimbat nr. de serviciu și mi-a trimis un sms, am început să vorbim, eu eram într-o perioadă cu date-uri eșuate și așa în seara aia era la mine.
Am zis atunci că rămânem prieteni just for sex și în mintea mea povestea asta trebuia să se mai repete de maxim 2-3 ori.

Well…8 luni mai târziu sunt puțin cam blocată în situația asta care este din ce în ce mai complicată.
El tot insistă sa redevenim un cuplu, mie mi se pare schimbat în unele aspecte care mă deranjau foarte tare, dar știu că fundamental este același om, cu care nu prea am avut puncte comune de la bun început. Plus că ciorba reîncalzită… și unde mai pui că suntem destul de toxici unul pentru celălalt și nu ne oferim fericire si liniște, stabilitate ca un cuplu normal.

Îmi este greu să-i pun punct, chiar dacă știu ca este greșit pentru ca îmi oferă o falsă impresie de relație, fără responsabilitatea uneia. Adică sex, mici discuții, nu foarte profunde sau serioase, e acolo lângă mine dacă am nevoie de ceva.

So… nu prea știu ce trebuie să fac în continuare.

Îți mulțumesc că ai avut răbdare să citești “micul roman” de mai sus.

Cu multă recunoștință,
X.

***

Dragă X.,

Părerea mea, după tot acest șir interminabil de subterfugii și justificări, că vai, ar trebui să-l părăsesc și vai, dar totuși, apoi te duci și te culci cu tipul, este că tu încă îl iubești și îl vrei pe ăsta.

Și până la urmă, există acel mit al dragostei perfecte, care vine din toate romanele, filmele și melodiile de amor, unde unul și același om e totul pentru tine și tu totul pentru el, blabla.

Realitatea arareori arată așa.

Și adeseori stricăm relații interumane normale, pentru că le supunem unui filtru de așteptări ca-n filme și romane, și prin asta îl supunem pe om unei presiuni care nu seamănă cu iubirea din nici un punct de vedere.

Ăsta a revenit și nu pare să vrea să mai plece. Din entuziasmul cu care i-ai sărit în p… brațe, nici tu nu pari grăbită să scapi de el, regardless of what beautiful theories you sell me.

Îmi spui că a făcut efort să schimbe niște lucruri, ceea ce nu e puțin. Noi, oamenii, avem o capacitate de schimbare extrem de scăzută, și când băgăm muncă în direcția asta, e semn că ne dorim din inimă să fim iubiți.

Apoi, spui că nu vă oferiți fericire și stabilitate, dar, după două rânduri, “e acolo, lângă mine, dacă am nevoie de ceva”. Dacă asta nu sună a stabilitate, cred că mi-am pierdut eu dicţionarul.

Poate e o idee să-i spui: Băpulă, dacă tot nu scăpăm unul de altul, hai mai bine să vedem ce se poate face să ne oferim fericire şi stabilitate.

Şi n-o analizaţi îndelung, trăiţi-o.

Uneori, oamenii teoretizează prea mult despre fericire să actually apuce să fie fericiţi.

Sper că am fost utilă,

Lorena.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Vlad says:

    Pare genul de ticalos care te insala doar daca e sigur ca te are la degetul mic.
    Genul ala de catel care musca pe la spate.
    Daca-ti doresti asa de mult sa repeti experienta asta palpitanta, trebuie sa reoficializezi relatia; daca e totusi prea timorat, fa-i un copil, atunci o sa stie sigur ca te are la mana si o sa poata sa se desfasoare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: