Poşta redacţiei: Contraoferta

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimi(te)ți problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată remunerată.

Subliniez: dacă nu vrei să scriu despre, nu-mi trimite o poştă a redacţiei cu amendamentul “dar vreau răspuns privat”, după ce am citit un întreg roman fluviu. Există două opţiuni: vrei formatul ăsta, sau îmi recompensezi timpul. Merci de înţelegere.

Scrisorica de azi spune aşa:

***

Dragă Lorena,

Îmi plac foarte mult părerile oneste şi directe pe care le oferi cititorilor în poşta redacţiei şi abia aştept să văd ce ai de spus în cazul meu. Eu am o problemă job-related.

Am fost angajată timp de doi ani la o firmă. Mi-am atins mereu targeturile, am dat randament peste medie (nu intru în detalii, că te citeşte lumea pe acolo şi nu vreau să creez dramă fără sens), dar au găsit mereu pretexte să nu mă promoveze şi să nu-mi mărească salariul.

M-am enervat şi am început să mă interesez de un job nou, şi pe siteurile de specialitate, şi printre cunoscuţi. Am avut noroc. M-a contactat o firmă concurentă şi mi-a oferit un salariu substanţial mai mare şi cu beneficii mai ok.

Când m-am dus să-mi dau demisia, angajatorul a început să se agite, să nu plec, că e nevoie de mine, şi mi-a dat o contraofertă. mai mare decât salariul concurentului.

Eu nu ştiu ce să fac. Aici, cunosc colectivul, ne înţelegem bine, parcă aş rămâne. Dar totodată mă oftică faptul că am obţinut o mărire de salariu doar prin perspectiva angajării la concurenţă.

Ce recomanzi?

Te pup,

X.

***

Dragă X.,

Eu nu îţi recomand ţie nimic pentru că nu ştiu realitatea de pe teren a domeniului tău profesional, de vreme ce nu l-ai menţionat. Dar îţi pot spune ce aş face eu.

Dacă tu ai livrat targeturi atinse şi calitate lună de lună, un angajator onest şi de bună credinţă nu ar fi avut nici un motiv obiectiv sub soare să nu te promoveze. Dacă s-a scârţănit la bani cât timp te-a avut, pentru că miza pe prezenţa ta în orice condiţii, mie îmi sună a lipsă de respect şi de apreciere pentru eforturile tale. Şi probabil că, dacă te întorci, această lipsă de respect şi de apreciere va continua.

E ca în cuplurile acelea toxice, unde ea se satură să fie menajeră şi bucătăreasă moca neglijată şi ignorată, pleacă, şi apoi începe el s-o vâneze cu promisiunea că se schimbă. Nici oamenii nu se schimbă, şi nici firmele. Mai ales că firmele sunt de obicei oglinda modului de a fi a omului care le conduce.

După câteva săptămâni de lună de miere, va reveni tratamentul nasol, pentru că aşa sunt oamenii respectivi. Dacă voiau să te trateze bine, te tratau bine strict pe baza a ce făceai şi nu erai în poziţia de a pleca in the first place.

Apoi, nu ştii dacă această contraofertă se referă cu adevărat la tine, sau e un mod elegant de a da mu** competitorului. Să i se arate cine e mai tare. Dacă acesta e cazul, pierzi şi oferta mai bună, cu oportunitatea de a o lua de la zero într-o companie în care să fii tratată corect, şi rişti ca managerii tăi de acum să nu uite intenţia de a “dezerta” şi să te şicaneze în diverse moduri după ce dispare spectrul competiţiei din zare.

So: nu mă întorc niciodată la joburi şi oameni, dacă n-am fost tratată adecvat şi nu recomand nimănui să o facă.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Daniela says:

    Dragă autoare, eu as pleca. Job nou, oportunități noi, cunoști oameni, înveți alte lucruri, schimbarea este benefică. Ca sa ii oftici un pic le poti spune ca ai primit o oferta si mai mare de la concurenta, ceva mai mult decat ar fi ei dispuși sa ofere. Succes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: