Poșta redacției: Cum îl schimb?

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Mesajul de azi spune aşa:

Dragă Lorena

Sunt fana ta de mult timp. Îmi place rubrica ta Poșta redacției, îmi place cum pui problemele, îmi plac răspunsurile tale. O să-ți scriu despre cea mai intimă problemă a mea și știu că îmi vei păstra anonimatul.

Iubesc un f***boy. Un tip care umblă cu mai multe tipe în același timp, și nici măcar nu face un secret din chestia asta. Dar momentele pe care le petrec cu el sunt cu adevărat speciale, și nu mă refer doar la sex, ci și la conversație, la quality time, la tot.

Oamenii, când se gândesc la f***boy, se gândesc la niște specimene arogante și nesimțite, care schimbă femeile ca pe șosete. Dar ăsta nu e așa. E foarte tandru, foarte afectuos, și când petrecem timp împreună, simt că suntem suflete pereche perfecte și că între noi ar putea exista o mare iubire. Poate chiar există. Dar nu are timp de ea. Și nu ne vedem o lună.

Lorena, tu ești o femeie cu experiență. Cum îl fac pe ăsta să își asume faptul că mă iubește și să se mai risipească în nu știu câte direcții? Trebuie să existe un mod în care să-l ajuți să se schimbe și să își valorifice adevăratul potențial.

P. S: O să te rog să nu îmi scrii să-l părăsesc. Nu pot face asta. E perfect și ȘTIU că undeva în adâncul inimii mă iubește.

X.

***

Dragă X.,

Nu, adevărații f***boy nu sunt jegoșii ăia aroganți și tupeiști, pe care îi vine să-i bați cu o basculantă de plui belite peste mufarină. Ăia sunt incelii, aka celibatarii de nevoie, și motivul pentru care sunt atât de pisălogi iritanți e fix cercul vicios al nef***ii. Femeile îi resping pentru că sunt insuportabili, iar frustrarea stârnită de respingere îi face și mai insuportabili.

Singurii care au parte de sex deși sunt aroganți și insuportabili sunt milionarii, și pe ăștia lumea îi vede oricum doar ca pe portofele ambulante.

F***boy care au parte de păsărică de la femei normale, pe care nu le acoperă în mașini, smartfoane și excursii de lux, sunt exact băieții buni, afectuoși, care țin ușa doamnelor în vârstă, care se oferă să-ți ducă sacoșa, și până te dezmeticești, ești călare pe el și țipi lozinci.

F***boy nu au nevoie de tabere de masculinitate angoasată, în care gigeii clueless se învață unii pe alții cum să fie insuportabili, sau de limitat drepturile femeilor, pentru că ei s-au prins deja care e shortcut spre pătuț: aparența neamenințătoare, iluzia disponibilității emoționale și multe îmbrățișări tandre.

Deci, nu, nimic din conversațiile alea extrem de profunde nu e despre nevoile tale, ci strict despre nevoia lui de a lăsa loc de bună ziua, să primească sex și data viitoare. Fără obligații.

Eu nu neg că ăla e un băiat bun, că e deștept, că are imaginație și că, probabil, e și bun la pat. E nevoie de toate astea să fii un f**boy.

Vreau doar să îți spun că potențialul pe care i-l vezi tu nu e de fapt potențialul pe care dorește să-l valorifice el. Să fac o analogie: Se mai trezește câte un comentac să abereze că, probabil, aș fi o nevastă super bună, pentru că sunt un om serios, implicat și se vede că-i tratez frumos pe oamenii pe care-i iubesc. Singura mică obiecție este că eu NU SUNT INTERESATĂ să fiu nevasta super bună a nimănui, așa cum prioritățile f***boyului tău nu se învârt în jurul tău.

Dacă s-ar învârti în jurul tău, ai vedea.

Bărbații sunt ființe simple. Dacă le placi, nu pot sta fără tine. Găsesc x pretexte să se bage în seamă, își mai amintesc că nu ți-au zis nu știu ce, și până să îți dai seama, te ciocnești de tipul care te place și în locuri în care nu te așteptai să fie.

Dacă au o viață complicată care îi împiedică să te vadă mai des de o dată pe lună, nu sunt foarte interesați de tine și apreciază doar oportunitatea de a face sex. Pe care, desigur, îl vor transforma în experiență emoțională, pentru că organul sexual nr. 1 al unei femei e inima.

Părerea mea e că ar fi bine să renunți la iluzii. Nu o să-l schimbi, nu ai cum să-i redefinești prioritățile, așa cum gigel comentac random nu le poate redefini pe ale mele.

Iar lucrurile de care are nevoie de la tine le primește deja.

Nu îți spun să-l părăsești, dacă sexul e bun și experiența aia lunară atât de plăcută. E greu să găsești sex bun în zilele noastre. Spun doar să-ți asumi că e tot ce are gigel de oferit și să nu te lansezi în așteptări mai serioase, pentru că nu vei face decât să suferi.

Simplul fapt că un om are potențial nu echivalează cu disponibilitatea de a-l valorifica în modurile în care vrei tu. Și dacă ai încercat să bagi deja aluzii că vrei mai mult și n-a marșat, here is the answer you need.

Poate că nu e răspunsul care-ți place, dar e cel de care ai nevoie.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

A ieşit noul meu clip “cf”. Vizionează-l, dă-i like şi share.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. Valentin says:

  Mie-mi pare un pârlit care o consideră urâtă. Când nu primește păsărică din altă parte de unde îi place se duce la ea. Nu prea sunt apreciați bărbații care vor să fie cu o singură femeie, și simpla etichetă de f***boy nu-i face amanți mai buni.

 2. Radu says:

  Da, e amuzant sa crape pipota unora prin comentarii care sa vad lipsiti de sex de catre f**kboys, dar ce efect are ramanerea intr-o astfel de relatie?
  Adica, daca genurile ar fi inversate( si stim ce disperati sunt barbatii dupa sex), unui barbat tot i-as zice “iti doresti o relatie cu ea, dar ea vrea doar sex fara obligatii, atunci nu mai atarna dupa ea, rupe orice legatura si cauta una care sa vrea acelasi lucru ca si tine”.

  • Valentin says:

   Haha, am înțeles aluzia. Nu crapă nimeni, nu sexul e cel mai important. Ea, de fapt, face rar se asta i se pare grozav. Amant bun e ăla care zi de zi… Capisxi?

 3. Radu says:

  @Valentin, aluzia a trecut mult peste tine si erai doar personaj secundar, dar acum sunt nevoit sa-ti raspund: esti amantul tau cel mai bun, zi de zi, e si normal pentru ca stii ce-ti place, sa luam afirmatia asta ca atare si sa nu-i infantilizam pe altii/altele, sa presupunem ca stiu si ei ce e ala amant bun pentru ei.

  Uite de asta prefera femeile f**kboys, pentru ca nu vin cu rahaturi de genul “eu sunt barbatul care vrea sa fie cu o singura femeie, cazi pe spate duduie!” si pentru ca nu stiu apriori ce e ala sex bun.

  • Valentin says:

   Haha, ce șucărit ești. Acum depinde de f**kboy, sunt și amantul meu, acum zi tu ce bărbat nu se mai rezolvă. Ce femeie preferă f*ckboy o dată la nu știu cât, în loc de orgasm regulat?

   • Valentin says:

    Iar alde f**kboy mai trag și la găuri de bărbați, că și-o bagă în orice gaură, nu? Ca femeie hetero…. :))) Mai e și sexul plătit, dacă e musai de sex…

 4. Cristiana says:

  Frumos scris articolul, like!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: